Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

Úgy emlékszem a joint kapcsolatot is elveszíti ha copy-paste new módon átrakom.

2vkx6unz

Igen a Join is elveszik. Még lényeges különbség, hogy Join csak komponensek között működik.

izbeki

Nálam is bejött, sok értelmét nem látom!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

2vkx6unz

Csak úgy, hogy külön tervként mented és utána importálod az új tervbe annyiszor ahányszor akarod ilyenkor a Join megmarad. Itt viszont van egy másik hátrány, hogy a personal verzióban nem tudod egyből szerkeszteni a linkelt tervet hanem külön meg kell nyitni. Valamiért előbb utóbb elő kell fizetni...mondjuk olyan 100EUR/év lenne nálam a határ. Ha ezért használhatóbb verzió lenne de még nem a fullos. Vagy ha lehetne funkciókat külön külön előfizetni pici pénzért.

zozo

OK, köszi szépen, majd megpróbálom.

remrendes

Érdekes, hogy most, amikor már a Creohoz, SE-hez, SW-hez is hozzá lehet jutni legaláisan, most kezdenek egyre fizetősebbé válni a funkciók.

fa4igtzhp

Mondjuk szerintem aki nagyon akarja, az siman atirja tobbre a limitet ;)

xhadp99yn

Sziasztok !
Szeretnék kérni megint pici segítséget
annyi lenne csak hogy ha poláris kiosztást végzek pl ventilátor lapátot osztok ki vele szeretnék kivonni belőle utána 1 testet de csak egyet enged kijelölni, gondolom szét kell vetni de nem találtam sehol hogy hogy kéne Vagyis Autocad be így kell és simán működik is.

köszönöm előre a válaszokat

2vkx6unz

Egy kicsit jobban kellene leírni mit is szeretnél... Ha jól tippelek akkor itt a circular pattern eljárásról van szó, de nem derült ki, hogy sketch módban vagy sem? A kivonást sem értem. Mit kellene kivonni és miért? Testet, vázlatot?

Szóval kellene a műveleti sorrend. Pl.
készül egy vázlat >> középpontosan 5 példányban elforgatva >> felesleges elemeket elrejteni >> maradékot extrudálni

vagy adott egy test és abból kell egy tengely mentén 7 darab > és egy adarbot el kell távolítani a mintából? A testek összeérnek-e? pl. egy tengely és a lapátok? Ha igen miért így készült?

Amikor létrehozod a testet ami egy tengely mentén többszörözni akarsz akkor az extrudálásnál mi van beállítva Join? Ha igen és a testek összeérnek akkor egy test lesz és nem tudsz belőle elemeket "kivonni".

Szóval több megoldás is lehetséges attól függően, hogy hogy akarod megvalósítani a feladatot és egyik sem bonyolult, de tudni kellene a részleteket.

xhadp99yn

Szia

a sok lapátot circular pattern em és extrudáltam és a hengert szeretném ki vonni csak hát egyet enged ki jelölni
kép hátha segít

2vkx6unz

Nos én megcsináltam két lehetséges módon. Az én módszerem:

Megrajzoltam egy lapátot. Extrudáltam, 8 darabot létrehoztam egy körkörös mintában. Aztán egy második vázlaton megrajzoltam egy kört és extrudáltam, kivágásként.

A másik módszer ha egy lapátot megrajzolsz, utána csinálod az elforgatást és az extrudálást. Az eredmény majdnem olyan mint az elsőnél csak ne kelljen módosítani mert akkor az szívás. Itt is meg lehet csinálni egy korong extrudálást amit ki lehet vágni a lapátokból. Nem kell kijelölni semmit.

Szóval mindkét módszer hibátlanul működik. Viszont van egy fontos dolog. A hengert amit ki kell vágni egy második vázlatról kell indítani vagy lapátokat eleve nem fogja kijelölni az extrudáláskor és nem is vágja ki. Ha egy vázlatról indítod akkor a testeket a kijelölés előtt ki kell kapcsolni majd kijelölés után vissza és utána lehet extrudálni.

Ha megrajzoltad a lapátokat először és később a hengert és a combine funkcióval akarod kivonni akkor csak egy lapátot  lehet kijelölni és kivágni belőle, de ez egy feleslegesen bonyolított megoldás. Esetleg először egy lapátot kell megcsinálni kivágni akár a combine funkcióval és utána kell egy tengely mentén elrendezni.

xhadp99yn

Köszönöm a segítséget majd gyakorlokmég a lírtak alapján

xhadp99yn

Reggelt

Egy újabb kérdés

Ha szerkesztek egy M12es menet és anyát Cura nál kell alkalmazni Hole horizontal expansiont vagy simán össze tekerhető ?

fvmbs7r7e

Sziasztok!

Tud valaki segíteni hogy tudom kimenteni a rajzaimat mert sajnos lejart a licensem meg valmi jó megoldást  licens kérdésre??

Köszi Ákos

2vkx6unz

Szia, nem tudom milyen licence járt le, de eddig nekem minden alkalommal sikerült meghosszabbítani...

Szóval szerintem nem kell a licencek miatt aggódni. Mivel a tervek emlékeim szerint az Autocad acounthoz kapcsolódik és tárolódik azok nem fognak elveszni.

Azt nem tudom, hogy a milyen másik program képes megnyitni a Fusion 360 formátumát.