Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

emerzee_

Pedig ezt is próbáltam, csak próbáltam kijelölgetni a részeket is. Nem kellett volna. Köszönöm a tippet![#eljen]

3vv2btrhv

Rugalmas anyag nyomtatása , ez igen ! Nagyon hiányzik Z18-al nem lehet .[#csodalk]

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Meska boltomban van Fusion 360 tervem , de a telefonon nem tudom megnyitni , fent van az App . Ti hogy tudjátok látni ? Telefonon , az érdekelne .https://www.meska.hu/p4412515-bonsai-tal-lotusz-stilusban

frob

én simán böngészővel nézem telón is :)

3vv2btrhv

Nekem az istennek sem akarja megnyitni a 3d nézegetőt .

szabad paraszt

Sziasztok,

adott egy Coil elemből létrehozott spirál, amire (path) ráhúztam egy csővet. Azt szeretném megoldani, hogy a cső, ahogy követi a path-et ne ilyen szépen tekeredjen, hanem darabosabban, vagyis szegmentálva, a szegmensek számát paraméterezve.
A terv az, hogy a Fusion 360 megalkotja nekem ezeket a cső-szegmenseket, azok geometriáját, majd ezt a valóságban rávetítem egy egyenes, adott méretű csőre, kivagdosom a szegmenseket és spiral alakban összeheggesztem. Arra gondoltam, hogy segítségül hívnám a Fusiont, ne nekem kelljen kiszerkeszgetni a csőszegmenseket, hogy a végén kiadja a kívánt spirális alakot. Meg lehet ezt oldani Fusion 360-ban?

Csatoltam egy képet illusztrációnak, ahol nincsenek ott a szegmensek, mert szépen el van simitva.

frob

Hasonló módon lehet megoldani ahogy most is megoldottad szerintem, csak a spirál mentén kellene kiosztani egyeneseket, elvileg kiosztáskor azokösszeérnek tehát egy vonalat alkotnak
Viszont ami szinte biztos hogy azt így nem fogod kinyitni

Úgy kellene, hogy poligont választasz, ott be tudod állítani a darabszámot, majd arra vetíted rá, ott tudsz szögeket mérni és ki tudsz rajzolni egy darabot magadnak.

Hasonló dolgokat szoktam bár nem kört hanem X alakot így tervezni, utána már ez alapján adom oda csak az egy egységet, a lézeresnek amit kivág a csőlézer, utána meg legó...
De persze normális helyen azt is megmondhatod hogy hol kössék össze és akkor egyben megkapod, mert hogy sokszor úgy egyszerűbb, és csak a kieső darabot ún micro jointtal kötik össze, amit könnyen kiütsz és összehajtod

Hátha ad némi ötletet amit leírtam :)
R.

2vkx6unz

A feladat nem egyszerű. Két módszert próbáltam az egyik nem működik a másikkal van eredmény de még így is munkás...

Kell egy sokszög alapú hasáb maj Emboss funkcióval rá kell vetíteni egy háromszöget a kívánt menetemelkedéssel. Ezt a rávetített felületből készült élet lehet felhasználni egy cső vagy egy henger extrudáláshoz. Utána már csak el kell darabolni a kialakult élek mentén és már adottak lesznek a szegmensek amiből lehet dolgozni. Egyetlen hátrány, hogy nem lehet parametrikusra csinálni.

D.Laci

Valami ilyesmit szeretnél?

TBS-TEAM

Egy kicsit egyszerübben gondolkozz.
Mivel egyenes csőből szeretnéd kivágni:
Csak azt kell meghatároznod ? részre akarod osztani a kört.
pl: 12.
Mennyi legyen a belső átérő?
pl:200mm
Belső átmérő+cső átmérő pl:50mm.
250mm
és meg is van a vágási szög, lehet darabolni. [#eplus2]
A menetemelkedést a hegesztéskor állítod be. [#integet2]

József

D.Laci

Csőnél a "csőközéppel" számolunk. A lényeg ugyan az.
Még jó is lehet az elméleted főleg, ha egy karikát kel készíteni. A menetemelkedés miatt egy picivel hosszabb szegmensekkel kell számolni, és a szegmensek két vége is egy picit csavarodik.
Itt a pontosság a kérdés mi az ami még megfelelő.

TBS-TEAM

A szerkesztéshez egyszerübb ha nem a csőközéppel számolunk, sokszög.
A menetemelkedés = spirál hossza = kör kerület határozza meg a belső átmérőt a szerkesztéshez. [#eplus2]

Még egy kérdés: milyen átméröjű a cső? és hány menet lesz. mert a sok hegesztés akkor:
lehet drágább mint meghajtani egy csőhajlító gépen.
József

szabad paraszt

Sziasztok,

köszönöm szépen a válaszokat. Ezzel a módszerrel jutottam el a kívánt állapotig (csatolt kep):
- létrehoztam a kívánt méretű, emelkedésű spirált a Coil funkcióval,
- a letrejött spiral legfelső pontján lévő körmetszetre (face) rátettem egy sketch-et, majd ott rajzoltam egy pontosan ugyanakkor átmérőjű kört,
- kiléptem a sketch mode-ból és a rajzolt körnek adtam egy kicsi vastagságot (extrude),
- majd a "pattern on path" funkciót használva az előbb létrehozott körszeletet végig raktam a létrehozott coil path-ját használva annyiszor, ahány szeletet (section) szeretnék (beállítottam, hogy a körszeletek irányultsága is kövessék a path-et,
- majd loft tool-al összekötögettem a körszeletek egymásra néző oldalait, mindegyiknél new body-t beállítva.

Most már csak azt nem tudom, hogy miképpen terrítsem ki ezeket a szeleteket, hogy esetleg kinyomtatva egyenként rámásolgassam a valós csőre és csak szeletelgetés, heggesztés, minden frankó.

szabad paraszt

Igen, ha nem lesz jobb, akkor ezt fogom csinálni, de akkor nem lesz olyan szép, hiszen nem csak körcikk szerinti szögeket kellene tartani, hanem a menetemelkedésnek megfelelő szögeket is (na ezt nem szeretném kiszerkesztgetni, hirtelen azt se tudom, hogyan kellene :( )