Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

friw4ysgs

Hű, ezek nagyon szépek,
Természetesen gravírozás is szóba jöhet, ha 1,5-es réz lemezt át lehet marni, hogy kiessen a betűk belseje,
Milyen CNC géped van, és hány Wattos a motor rajta?
Esetleg ezekről a munkáidról Valami elérhető videó tartam?

gaben

Mindent lehet, persze ez attól is függ, hogy mekkorák a betűk.
Szerszámmal oda kell férni a belső ívekhez is.

Nekem egy saját tervezésű és építésű gépem van, amit többek között itt is publikáltam. A moci egy 2,2kW-os vízhűtéses.
Video a facebook csopimban van, meg pár a youtube csatornámon.

friw4ysgs

Bocsi de csak most jutottam  Számítógép elé.
400 x 110 a tábla méret és mellékelek egy megvalósítandó táblát. esetleg lehetne 2mm-es rézlemez is, ha az jobb lenne?
Fusion 360 Facebook-on én is vagyok és láttam a CNC-t, nagyon király
YouTube-on nem találtalak.

gaben

Youtube-ot ritkán használom mostanában, de megosztom.

Ha mindenáron ki kell, hogy essenek a betűk, akkor én nem szórakoznék maróval. Azokat a belső íveket, lehetetlen ilyen pontossággal megcsinálni vele, túl kicsik a betűk hozzá.
Keresnék a helyedben egy lézerest vagy inkább vizes vágással foglalkozó céget és megoldják neked, csak a .dxf tervet kell adnod hozzá.

friw4ysgs

Köszönöm, a segítségedet akkor keresek majd valakit.
A CNC amit csináltál nagyon profi, gratulálok.
Köszi a videót is.

Üdv István

friw4ysgs

Sziasztok,
Sajnos nekem nem jön össze időhiány és technikai paraméterek miatt, így megkérdezem ki tudná kivitelezni?
 6 db 400 x 110 mm Réz Tábla 2-3 mm vastag ami jól megmunkálható, ezt mi biztosítanánk
Ez Belső ajtóra menne  mint tábla felirattal, mint például Tárgyaló?
Mellékelek egy példát, de természetesen ez dfx formátumban is meg van.
Várom a válaszokat, esetleg privát üzenet ként is jöhet, ha van itt ilyenre lehetőség.

Tisztelettel
István

gaben

Ez tökjó, csak nem itt van a helye!

Van erre több topik is, de talán a "pénzkeresési lehetőség" nevű a legalkalmasabb a hirdetésre.

Ne szemeteljük már tele a szakmai topikokat oda nem illő hozzászólásokkal.

köszi,

Gábor

friw4ysgs

Bocsánat,
Jogos a leveled.
Többet nem írok ilyesmit.

gaben

Tavaly elkezdődött műhelyrekonstrukció folytatódik, most a bal szárny következik, jó lenne őszre befejezni.

zozo

Érdekes dolog. Van egy összeállítási rajz, megynyitva minden tökéletesen a helyén.

Viszont ha behúzom egy másik rajz területére, egy egysége elmozdul a helyéről. Nem jöttem rá miért. Vannak rigid groupo-ok, azt is próbáltam újra összevonni, de nem az okozta.

Tapasztalt ilyet valaki?

Virbo

Sziasztok,

Problémába futottam totál amatőrként a Fusion 360 igencsak alkalmi használójaként:
Szeretnék egy képet beilleszteni, hogy az alapján tudjak rajzolni valamit. Namost a rengeteg netes videó alapján próbálom megoldani: Insert -> itt kiválaszt a sajátgépen a fájl. Na most itt nekem nincs lehetőség semmilyen tallózásra, a projektek is üresek.

Mivel a program jobb felső sarkában egy piros figyelmeztető üzenet van miszerint lejárt valami és feliratkozás szükséges (Expired: Subscribe Now), megpróbáltam ezt megtenni, úgy hogy rákattintok az üzenetre.
Itt bejön egy oldal ahol felajánlja hogy megvehetem sok pénzért a liszenszet...[#csodalk] Eddig az oktatási verziót használtam, hivatalosan letöltve, regisztrálva. Ha most ezt választom hivatalos papírokat kellene feltöltsek hogy még aktív állományban vagyok az adott oktatási intézményben...[#rolleyes]

Jól sejtem hogy a Fusionos botladozásaim itt véget is értek, vagy van rá hivatalos lehetőség hogy ne így legyen?

2vkx6unz

Szia,

Szerintem át kell regisztrálni a szabadon felhasználható verzióra (Fusion 360 Personal). Igaz ott több korlátozás van mint a diák verzióban, de azt tudod használni.

Be kell jelentkezni az Autodesk accounttal és utána le tudod tölteni, de lehet elég lehet csak átállítani az accountot...

Vagy elő kell fizetni...

Virbo

Köszi, ezt megpróbálom... valahogy... [#rolleyes]

58m03kbt

Itt egy kis segítség hogyan tudod a Fusion 360 ingyenes csomagokat meghosszabbítani:  https://www.camxpress.hu/ingyenes-fusion-360-csomagok-meghosszabbitasa/

btxtzhi26

Üdv Urak ! Sokadik nekifutásra letöltöttem az ingyenes verziót, persze nem működi.. van valami különleges gépigénys a fusion 360 nak ? Az én gépem i7 8G ram 5000g ssd