Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

58m03kbt

Jó lenne tudni pontosabban mit jelent a "nem működik"?
Egy kicsit részletesebb leírás a jelenségről, hibaüzenet, stb.
A gép leírásából az egyik legfontosabb maradt ki: GPU. Ebből célszerű valamilyen nVidia kártya + nVidia driver hozzá. (Ha Windows-ról beszélünk.)

2vkx6unz

Valóban segítség lenne ha kiderülne mit takar a nem működik...
Nekem semmilyen extra gépem nincs és működik. Az alábbi gépeken használom
Lenovo T400, T420 szóval régebbi gépen is megy... igaz a mindkettőban Nvidia GPU van, de egyik sem egy izompacsirta. Aműgy használtam egy HP Elitebook G5 gépen is normál irodai célú videokártyával. Persze egy Xeon processzoros gép, Nvidia Quqdro kártyával nagyon más...

Ha az indulás félbe marad akkor próbáld meg, hogy csak IPV4 legyen engedélyezve a routeren. Yettel hálózaton ha engedélyezett az IPV6 akkor a belső NAT valamit nem jól csinál és nem ér el valamilyen szervert és ezért nem indult el. IPV4 re állítva nincs problémám.

58m03kbt

A hálozati problémák felderítésében hasznos segítség lehet a Service Utility. Használatáról bővebben itt olvashattok: https://www.camxpress.hu/fusion-360-inditasi-problemak-kezelese/

btxtzhi26

Szia ! A letöltött program egyszerűen nem indítható, sajnos ennél csak akkor tudnék többet mondani, ha bármilyen életjelet produkálna. A gépen van videókártya, a tipusát nem tudom most megnézni. Érdekes módon letörölni se tudom a programot, kicsit úgy viselkedik mint egy vírus, pedig a hivatalos úton szereztem be. Nekem van cad-cam programom de problémám van a sinumerk 840 álltal várt G kód képzés és a program kapcsolatával a menetmarási funkciónál és addig nem veszek programot amíg ki nem próbáltam.

2vkx6unz

Köszönöm, ez hasznos lehet. Ki is próbáltam, de nem történt semmi amikor a logos ablak alatt nyomtam a ctrl+A-t.
Próbából visszaállítottam a routeren a dual stack módot (IPV4 és V6) most elindul a Fusion 360 míg korábban ezt nem tette, de egy tervből egy komponens mentése másként feladatba belehal (unexpected error) és kilép.
Visszaállítva IPV4 onlyra hibátlanul megcsinálja...
Csak a Fusion 360 programmal futottam bele ilyenbe.
A korábbi tesztjeim alapján az amazon (AWS) elérésével volt valami baja...

2vkx6unz

Szia,

Vagyis próbálod indítani, de még az Autodeskes Fusion 360 logos ablak sem jelenik meg?
Vagy az megjelenik, de utána nem csinál semmit?

A videokártyáról a device manager (eszközkezelő) ad információt. Én nem arra tippelek, hogy azzal lenne baj mert egy irodai célú notebookon is futtattam.

btxtzhi26

Szia ! Az abalak megjelenik és onnan se kép se hang, mintha lefagyott volna, De az jobban aggaszt ,hogy nem hagyja magát törölni. Az eredeti problémám megoldódni látszik egy másik szintén nem túl drága programmal, de aggaszt a letörölhetetlen progi a gépemen..

vadember

Próbáld meg csökkentett módban újraindítani a gépet és akkor levakarni.

Link

btxtzhi26

Köszönöm ! Megpróbálom.

gaben

A Fusion-nek van külön Cleaner progija, a telepítéshez pedig Install progija.
Ezeket megtalálod az Autodesk honlapján és ingyenesen letölthető mindegyik.
Most nem vagyok gépközelben, de írj rám ha nem találod és holnap átküldöm.

btxtzhi26

Mindkettőn tulvagyok, nem működik.

Virbo

Köszönöm, sikerült összehozni személyes verzióra. Most megvan az a lehetőség a képbeillesztésre amit eddig nem találtam. [#worship]

3vv2btrhv

Bátorkodom ide is berakni,, tervezem a képeimhez a kereteket , hogy teljesen egyedi legyen. Igen amikor kereteztem ez volt a névjegyem ,a képhez gyártottam a keretet .

somma

Szívatja a csóró népet a fusion? Lehet, szövetkeztek a pici-puhával?
2023 márciustól csak win 11-en fut. (Már most sem akar elindulni 8.1 alatt.[#sir][#duhos2])
Nálatok mi a helyzet?

2vkx6unz

Ha jól értelmezem akkor 2023 márciusa után a Fusion 360 továbbra is működni fog mindaddig míg nem törlöd mert utána nem tudod újratelepíteni.

Win 10 esetében csak a 1803 verzió vagy a régebbi verziókon nem fog futni, de ha valakinek Win 10 van fent és vrissíti rendeszeresen akkor ilyen vezriója nem lesz... szóval win 10 alatt nem lesz probléma míg a win 12 ki nem jön. Szerintem a Win 8.1 támogatása is megszűnik 2023 január 10.én. Szóval nem csodálom, hogy utána már az Autodesk sem támogatja ezt a verziót.

Ettől függetlenül tudod majd használni csak nem lesznek frissítések és javítások.