Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

Pali79

Sziasztok!
Szeretnék egy sakk figurát készíteni forgatóval. Találtam egy szép készletet stl formában amit 3D nyomtatóra készítettek. A modell az XY síkon áll. Ezt kellene áttenni mondjuk az XZ síkra, hogy a szerszám pályát normálisan tudjam generálni, de tudtam rájönni, hogy hogyan kell.

gaben

Szia,

a modellt 90°-al elforgatod, hogy az XZ-ben álljon. :)

PSoft

IdézTaláltam egy szép készletet stl formában amit 3D nyomtatóra készítettek.

Esetleg, publikusak azok az .stl-ek?

remrendes

A megmunkalas koordinata rendszere nem lehet mas, mint a modelle?

Pali79

https://www.thingiverse.com/

Hát elképzelhető, hogy lehet más koordináta rendszert is beállítani, de nem tudom hogyan lehet.

Pali79

De hogyan? Nem találtam ilyen parancsot.

remrendes

Valami ilyesmi kellhet neked.

gaben

Rámész az adott modellt tartalmazó body-ra, jobb egér gomb move és oda forgatod ahogy neked tetszik.

Pali79

Az otthoni gépemen valamiért nem akart működni, de az irodában meg tudtam forgatni.

Újabb kérdés: Nem tudom próbálkozott már valaki forgatóra darabot csinálni. Mintha nem lenne benne az a funkció, hogy nem egyszerre szedje a teljes anyagvastagságot. Van ahol akár 20 mm-t is egyszerre akar "legyalulni". Néztem videókat is, de egyikben sem láttam olyan lehetőséget, hogy több lépcsőben először lenagyolni aztán finomítani.

gaben

Ennek semmi köze, hogy otthoni gépről vagy cégesről csinálod.
Javaslom nézz meg ezzel kapcsolatban pár oktatvideót és mindenre kapsz választ, gyakorolni is tudsz.
A megmunkálás részét úgy állítod be ahogy akarod, amennyiben nem felel meg az alap szerszámpálya.

Vilmos Jani fórumtársunk nagyszerű videó sorozatot készített pár évvel ezelőtt.

Pali79

Valami csak  van az otthoni géppel, mert nem tudtam megfogni a forgató fogókat, hiába kattogtattam bárhová...

Ezeket a videókat már végignéztem, de nem tárgyalja a forgató kérdését. "Normál" maráskor be tudok állítani mindent ahogy kell.
Csatolom a képeket, hogy mi az amit nem találok a forgatónál.

Pali79

Megtaláltam egy külföldi fórumon. Nem én vagyok a béna, a forgatónál tényleg nincs többlépcsős megmunkálási lehetőség, egynelőre.

vjanos

Hát akkor csapd be: vegyél fel több azonos művelet, más-más "Stock to leave" értékekkel, ezzel megadva a fogásmélységet ;)

gaben

Na pont erre gondoltam én is, de mondom ilyen béna tanácsot csak nem kéne adni. [#vigyor]
De végülis miért ne? [#nyes]

Pali79

Köszönöm Urak! Így már tudok normális szerszámpályát generálni, viszont nem találtam olyan post processort amivel le tudtam volna generálni a G kódot.