Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

köszi ez most még picit gyors még [#taps]

hogy lesz a betűnek körvonala ? mert ha ez variálható akkor jó is lehet
nem tésztára lesz hanem gyurmára

2vkx6unz

Szia,

A betűnek úgy lesz körvonala, hogy először a testből ki vannak vágva a betűk majd a Shell paranccsal készül egy héj amit úgy kell készíteni, hogy a test oldalainál ne legyen és akkor kapod azt ami a képen is van.

Ami a képen van ott a betű mérete 20mm a héj vastagsága 0,5mm. Persze tetszőlegesen lehet módosítani.
A magassága meg 5mm.

xhadp99yn

hát én próbálom de ez még nem nagyon megy

xhadp99yn

na azt hiszem kezdem kapiskálni

2vkx6unz

Ha jól gondolom ez egy betű volt csak, extrudáéltad majd a shell paranccsal elvetted a felesleget.

Fog ez menni...

xhadp99yn

[#taps][#taps][#taps] valami olyasmi de még nagyon ismerkedünk

2vkx6unz

Ez viszont úgy készült, hogy először a betűk, aztán a Shell és utána az alaplemez és ki lett vágva a betűk alatt.
Ha a sorrend más akkor egyszerűbb dolgod van.
Elkészíted az alaptestet abból kivágod a betűket (a megfelelő síkra készíted a sketch-t és onnan csak ki kell húzni) majd jöhet a shell parancs az így keletkezett testre. Egyetlen dologra kell figyelni, hogy az alaptest 4 oldala is ki legyen jelölve a shell parancs Faces/Body pontjában és akkor azt kapod amit én csináltam. Ennek az lenne az előnye, hogy csak a feliratot kell megváltoztatni ha másik szerszámot akarsz.
Persze az összes olyan betű ami "kieső" elemet tartalmaz még problémás lesz (a,b stb...).

3vv2btrhv

Edukation engedélyem van , mi fog változni októbertől ?

Nagy Csaba

Fusion cam kérdésem volna.
Szeretném az alábbi marási műveleteket végrehajtani.
Az adott 3d modell melyet 3d adaptive cleaning el 8 maróval lenagyjázom, majd szeretnék egy 2 es vagy 4 es gömbmaróval egy olyan 3d scalop műveletet ami 0.5-1 mm re lenne a végeredménytől alaktartóan, majd egy külön műveletként a fa felület lekezelése után egy végleges 3d scalop műveletet végrehajtani. Kérdés mi annak a parancsnak a neve ami ezt az 1mm " eltartást"  tudná megoldani.
 Köszönöm szépen!

pagabee

Az alábbi e-mail-t kaptam:

Hi,

Important changes are coming to your Fusion 360 for personal use software that you need to know about.

Effective October 1, 2020, functionality in Fusion 360 for personal use will be limited, and you'll no longer have access to the following:
•   Probing, 3 + 2-axis milling (tool orientation), multi-axis milling, rapid moves, automatic tool changes
•   Multi-sheets, smart templates, output options for drawings (print only).
•   Download options from public share links
•   Cloud rendering
•   Export options including DWG, IGES, SAT, STEP, and DXF (Note: DXF can still be saved via sketch)
•   Simulation and generative design
•   Unlimited active and editable Fusion 360 documents (10 doc limit).
•   Fusion 360 extensions – Generative Design and Manufacturing Extensions
These changes are being made to allow us to scale, align intended usage with the various offerings, support advanced capabilities for Fusion 360 subscribers, and stay true to our guiding principles of democratizing design for everyone.

Fusion 360 for personal use is still free for those of you working on home-based, non-commercial design, manufacturing, and fabrication projects.

pagabee

Azaz a toolpath-et nem lehet majd leszimulálni?

vjanos

Az szerintem marad.

Az olyan szimulációkra gondol, mint pl hogy terjed a hő egy testben, vagy hogy torzul erő hatására...

laaci

Én pont fordítva értettem.

A belső hőáramlás, terhelés mehet.
Personal licenszben:
Make well-informed and optimized design decisions by leveraging cloud-based simulation technology right within the Fusion environment to test if a product will work under operating loads and conditions. This functionality can be accessed through the Simulation Workspace inside Autodesk® Fusion 360TM and Autodesk® Fusion 360TM Ultimate.

2 and 3-axis milling, adaptive clearing, turning
Water jet, laser cutter, and plasma cutter

A fizetősben plusz ezek:
3+2 milling
4 & 5-axis milling
Mill-turning
Setup probing
Automatic tool change
Rapid feed

gery03

Sziasztok!

Mit javasoltok Fusionről való áttérésre?
Én egyelőre hobbira sokallom a 300eurós/év akciós árat is, amikor csak ezek a funkciók hiányoznak a limitált verzióból nekem:
Gyorsjárat
STEP,DXF export
M6 makró belül

Felőlem lehet fizetős, ha hobby áron mérik.

(Bár lehet post-scripteléssel, konverziókkal meg lehet majd oldani ezeket a limitációkat.)