Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

izbeki

Igen,így már a combine-val működni kellene!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Nagy Csaba

csak olyan testet enged itt kijelölni ami előtt a fehér karika van ahol a naracssárga azt nem. Nem tudom hogy lehet fehét testet  csinálni belőle hogy elfogadja a parancsot azok után..

2vkx6unz

Alapvetőan az a probléma, hogy a "sárgával jelöltek 0 vastagságú felületek és nem 'tömör testek" ezért nem is engedi kiválasztani a loft funkció.

Ha mindkettő "tömör" test akkor lehet kivonni egymásból.

Vagyis neked van 3 felöleted (előlap, hátlap, palást) ezeket a stich funkcióval össze kell ragasztani és akkor már tömör test lesz belőle aminél lehet alkalmazni a combine eljárást.

Nem teljesen értem, hogy miért ilyen módon alkottad meg ezeket az alkatrészeket, mikor a a loft funkció megtalálható a tömör alkatrészeknél.

Nagy Csaba

pontosan ez volt a bajom!köszönöm egy pach panarcsal lezárom a végeket és adok neki falvastagságot.

2vkx6unz

Elegendő lezárni mindkét végét. A falvastagság csak akkor érdekes, ha az egyik felén nyitott alakzatot akarsz kivonni.

Nagy Csaba

Nagy Csaba

Kicsit összetett a kérdésem de megpróbálom jól megfogalmazni. Készítek egy adaptív clean nagyoló marást es 4 es maróval, utánna szeretnék egy simítót 2 es maróval pl scallop vagy morph al. Több kérdésem is felmerült. ezt a két műveletet össze kell fűznöm valahogy a fusionban vagy ha csak egymás után kijelölöm és úgy postolom G kódnak akkor egybe generálja le?  Tulajdonképpen azt szeretném hogy a 2 es maró a lenagyolt  részen már ne menjen, csak tovább símítsa. Legutóbb martam egy nútot és a símító is végigmarta amit már az előző kivett. Ha ugyn arra a stock box pontra teszem a kezdést akkor ha egyszer mach3 ban "kinullázom" az X -Y -z tengelyt akkor ha betöltöm a simítót elvileg onnan kéne folytania a marást ahol a 4 es maró bejezezte jól gondolkodom? köszönöm szépen!!

gaben

Szia,

a két marási művelet két különálló G kódot jelent, viszont ha azt szeretnéd, hogy a második marási program vegye figyelembe az előző művelet maró átmérőjét, akkor a "rest machinig"-ot kell bepipálni és megadni a szerszám átmérőt.
Ilyenkor az előzőleg kimunkált területen nem fog kóvályogni a kisebb maród, hanem rátér a ki nme kapirgált részekre.

Nagy Csaba

feltételeztem hogy van ilyen opció! köszönöm. megkeresem !

Nagy Csaba

Újabb kérdésem merült fel nem tudom hogy kell szerszámot cserélni. készítek egy setupot megadom neki a kezdő pontot a modell box pontot. Egy adaptívval 6 os maróval eltakarítaniám a felesleget ez jó helyen is kezd ahol szeretném. majd készítek egy scallopot 6 ossal. Ezután szeretnék készíteni egy morphot 2 es maróval de nem tudom beállítani neki hogy ott kezdjen ahol a többi. Akkor hogyan is kell nekem a szerszámot cserélni fizikailag? a mach 3 kiáll végpontra az egyes műveletek után kicserélem a szerszámot és továbbot nyomok vagy hogy lehet kivitelezni ezt. Nyilván kezdő vagyok a témában de ezt a testet nem lehet csere nélkül megmarni mert 16 óra lenne 2 es maróval sajnos ..javaslatokat elfogadok mit kéne tennem. Én igy a levegőben a semmiben nem tudom elképzelni a szerszám cseréjét.

gaben

Szia,

nem kell ám itt semmi extrára gondolni.
Csupán annyi a dolgod, hogy a szerszámok szerkesztéseinél bepipálod "manual tool change"-t.
Ilyenkor ha az adott szerszám befejezte a G-kód által diktált munkáját, megáll vagy kiáll egy adott pontra (nekem általában fölmegy "Z0"-ra) és ki lehet cserélni a szerszámot, majd Start-ot nyomva kezdődhet a következő művelet.
Természetesen ez csak akkor érvényes, ha összefűzöd egy fájlba a marási műveleteket.

Üdv, Gábor

Nagy Csaba

Köszönöm a kielégítő választ. Az összefűzés alatt azt érted ugye hogy egybe jelölöm ki és úgy posztolom a G kódot ?

gaben

Arra gondolok, hogy az akár külön, akár egy setup fül alatt lévő marási feladatok, együtt legyenek kijelölve és a posztprocesszorra küldve.
Csak így tud M6-ot (szerszámcserét) generálni az egyes feladatok után.

ww98f3280

sziasztok. új vagyok fusion 360 témában. olyat lehet csinálni vele, hogy csak kijelölt felületeket marjon meg? pl 3d contourral egy kocka két függőleges oldalát. ha igen, hogyan?

vjanos

Igen, ALT-al tudsz nem teljes láncolatot, hanem egyes kontúr részeket kijelölni.
Illetve ha egy kattintással kijelölöd az egészet, feltűnik a kurzor mellett egy kis "Open Contour" ikon, ott szintén meg tudod csinálni.