Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

xt79ipd3

Üdv!
Van egy 3D modellem. Ennek a felületét szeretném kézbe illő, ergonómikus formájúra alakítani.
Hol és hogyan kezdjek hozzá? Néztem videókat, de nem vagyok előrébb semmivel sem. Köszönöm.

vjanos

A Sculpt nézettel kezdj ismerkedni, ilyen organikus formákat "gyurmázással" lehet inkább összehozni.

xt79ipd3

Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam én is. A problémám csak annyi, hogy készen van a 3D modell a belső kimunkált részekkel kompletten. A próbanyomtatás során is minden a helyén van. Ezt most teljesen újra kellene kezdeni? [#csodalk]

Én nagyon szívesen gyurmáznék a felületen, csak elkezdeni nem tudom. Teljesen úgy kell, mint a videón? Csinálni egy téglatestet és azt benyomkodni a határoló vonalakig, stb? Próbáltam úgy, de az nem lesz kézzel igazgatva teljesen pontos.

Valami módja biztosan van egy kész 3D modell felületét alakítani, de nem jövök rá a módjára. Azt nem hinném, hogy minden esetben újat kell kezdeni nulláról.

Úgy képzelem, hogy a modellre "terítünk egy hálót" és így berácsozva már alakítható.

vjanos

Itt több hasonlót is csinál, convert B-rep face to T-spline jó lehet.
15p körül

2am4nwzib

Üdv
Ha "ergonómikus formájúra alakítani" akarod , akkor talán az lenne a legjobb ha CNC-vel kimarnád/3D printen és utána megmunkálnád  kézzel.

frob

nektek is be van lassulva a fusion, menteni próbálok stl formátumban és baromi sokat szöszöl...
R.

xt79ipd3

Köszönöm, épp 3D nyomtatható fájl lenne a cél.

xt79ipd3

Igen, nálam hetek óta lassú az STL exportnál. Egyszerű alakzat is minimum 5 perc.

xt79ipd3

Ez már jó lehet az én céljaimhoz is, köszönöm szépen.

frob

faja, pedig úgy látom ilyenkor nem távoli gépen molyol hanem a helyin, legalább is a proci használatból ez látszik
hálózati fogalom nulla proci használat vagy 40% -on

xt79ipd3

Még keresgélek, mert újabb probléma adódott. [#wilting]

2am4nwzib

Nem Fusion360 de ez a régi tSplines amit  bekebelezett az Autodesk ( a fuknciók szerintem maradtak)
egy egyszerű megoldás
1  zárt kontúr létrehozása
2  extrude edge + scale
3  point/edge/face szerkezhetők

Nagy Csaba

Sziasztok !

Segítsetek kérlek. Van egy loft parancsal összekötött badym. ezt a testet szeretném kivágni egy téglatestből. Eddig ezt sok esetben combine al meg is tudtam tenni hogy kijelöltem a két tágyat és cut. De a loftolt testek esetében ezt nem tudom megtenni. Mi ilyenkor a megoldás? köszönöm a hasznos ötleteket.

izbeki

Nem teljesen értem, de a két testnek össze kell érnie, addig nem tudsz az egyikből a másikkal kivágni.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Nagy Csaba

belehelyeztem a két testet beállítottam szögben is, de hogy kell kivágni a téglatestből .eddig ilyet csak a combine parancsal tudtam biztos van más is