Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

ww98f3280

hát ezaz, ez nekem nagyon furcsa. miért éleket kell kiválasztani, és miért nem felületet? nx-et használtam eddig. ott pl úgy van, hogy lehet felület, él, vagy saját görbe által határolt. egyébként azt sem teljesen értem, hogy a 2d és 3d kontúr miért van külön?

vjanos

Kontúrnál élek mentén tervez útvonalat. Hiszen kontúr :)
Ha felület alapján akarsz megmunkálni, akkor másik műveletet nézz.

3D kontúrnál Z tengelyen is mozoghat, a 2D-nél csak síkban azt hiszem.

ww98f3280

dehát 2d kontúrnál is mozog z tengelyen, hisz fogást vesz [#csodalk]. akkor mi az a megmunkálás, ahol felület alapján tudok szeletelő és vagy satír mozgást előidézni?

vjanos

Ne szivass :D
Fogást vesz, de utána a kontúr folyamán már nem változik Z-ben.

Nézd meg a cam műveleteket a progiban, ha a menüben fölé viszed az egeret, feldob egy képet meg egy rövid leírást ami alapján tudsz választani.

A satírozó talán az adaptive clearing, a szeletelőnél nem tudom mire gondolsz.

ww98f3280

ok. akkor így talán egyszerűbb. a képen a kékkel jelölt felületeket szeretném besimítani, egy 10R0.5 maróval. mivel tegyem?

ww98f3280

az adaptive clearing nagyoló megmunkálás, nem? azzal nem célszerű felületet simítani. egyébként nincs valahol élő chat, ahol egyszerűbben tudok kérdezni?

zozo

A 3D contour miért nem jó?

ww98f3280

mert a függőleges falakat nem akarja megcsinálni valamiért.

zozo

Akkor arra tegyél 2D contourt. Igaz úgy téglalap alakban futja körbe, de gondolom nem számít pár perc plusz idő.

zozo

Megpróbáltam, így hirtelenjében nekem sem futja körbe a függőleges falat, de kell lennie megoldásnak. Két lépésből viszont egyszerű.

2am4nwzib

A ,,stock,,ot nagyobbra kell venni.

ww98f3280

így működik, de akkor sem tiszta. stock nélkül miért csinálja meg a ferde felületet, a többit pedig miért nem?

Nagy Csaba

mivel az összes problémám elhárult . Ezért bátorkodtam ma indítani egy mdf marást. 22 mm anyag alátettem egy 12 est. kicsit eltoltam a rajzom mert véleltelen 3 mm magasabb lett mint a 22 mdf gondoltam nagy baj nem lehet a 3 mm belemarja az alattalévő 12 esbe. A camben fix size boxot adtam meg amekkor a valóságban az anyagom és stock box ponttal az egyik sarkát állítottam be nulla pontnak. Lenulláztam a szerszámot mach 3 ban  y -x irányban, majd vettem egy érintőt a szerszámmal az mdf tetején és ( elvileg nulláztam
 is ) majd ráindítotam a marásra és valamiért el volt az egész csúszva negatív irányban  vagy 15 mm el de csak a z tengely. Jól csináltam minden beállítást a fusionban? A szimuláción jónak tűnik, a mach 3 oldalon keressem a hibát tovább ?? köszönöm

2am4nwzib

"( elvileg nulláztam is ) " a Mach3 , szerintem pedig nem
work offset mach3 , keres rá a youtubon

Nagy Csaba

Valóban nem volt helyesen lenullázva a Z, nem fusion bajom volt! köszönöm.