Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

gaben

Szerintem ne erőltesd ami nem megy.
Mindenképpen ennek kell lennie a nullpontnak?
Én ilyenkor inkább elfordítom a munkadarabot és más ponton rögzítem a nullpontot.
Illetve mindenképpen kipróbálnám egy tesztanyagon a marást ha kényes műveletről van szó.

Nagy Csaba

egymásra fordított szárny sablonokat szeretnék kimarni, majd tükrözni ( jobb- bal oldal) és ide oda foronak a tárgyak koordinátái,  nem értem ezt a koordináta rendszer  dolgot a megmunkálásnál és most minden nyilnak az anyanyak befelé kell nézzen? mert amit eddig martam ott a Z felső sarokból felele nézett az (  anyagtól el ) és mégis belemarta lefele :D de nem vagyok elég rutinos marós ahoz hogy az összes 0 pontot átmozgassam mert ugyis lesz 1 olyan amin nem tudom jól beforgatni :D igazából az összefordítás miatt legutóbb úgy jártam hogy nem az ellentétes oldalon volt a 0 zás és emiatt egy maró szárnyival elcsúszott külső széle ...pont 6 mm el :( ezt szeretném megoldani így.

remrendes

A Fusion-t nem nagyon szoktam bantani, ugyhogy a tevedes jogat fenntartom. Itt a Z tengely felulettel van megadva, en elet hasznalnek.
A szokas szerint a testet ugy forgasd be, ahogy a gepedre fel lesz rakva. Jobbra-balra lesz az X, elore-hatra az Y, fel-le a Z. Jobbsodrasu koordinata rendszer eseten jobbra, felfele es hatrafele van a pozitiv irany. Az, hogy a Z a munkadarab alja, vagy a teteje, az szinten szokas kerdese. Mire leirtam rajottem, hogy egy kep szemleletesebb lenne. :)

Nagy Csaba

Igen látom a Z-t így szeretném megadni felülettel tehát felfele kéne mutatni akkor. nah most a bal sarkából nem tudok ilyen 0 pontot csinálni 1kombinációval sem sajnos.. Annyi hogy nekem a hosszanti tengelyem az Y a kereszt irányom az X tengely. Ebből a sarokból nem tudom ezt létrehozni. megpróbálom majd a jobb aló jobb felső kombinációt hátha ott meg tudom csinálni, hogy minden tengely a jó irányba mutasson. Esetleg gyakorlati tapasztalat, hogy más két egymással szembefordított felületet hogy nulláz ki jól jönne :) .

Nagy Csaba

Sikerült egy változatot kihoznom remélem így ha összefordítom nem lesz elcsúszva egy marónyival a két külső széle majd :P

remrendes

A 1855-os hsz-ben jobbsodrasu koordinata rendszered van. Az ezzel nem fog menni, hogy abbol a sarokbol "jobbra" mutasson az Y+ es "hatrafele" az X+. Ha az orientacioval jatszol, az talan enged valami megoldast ra.

fa4igtzhp

Talaltam egy Oktober elotti mentest a Fusion360-rol egy gepemen. Erdemes kuzdeni azzal, hogy leszoktassam arrol, hogy online akarjon menni?

frob

ez biza felhőre született
küzdhetsz, de olyan lesz mint disznó a jégen korcsolyával...

2vkx6unz

Pár hétig elmegy offline is, de az összes rajz amit készítettél a felhőben van tárolva azokhoz nem férsz hozzá. Csak akkor tudod offline használni egy darabig ha a gépre mentetted a modellt vagy az átmeneti tárban van mert offline használtad.
Amúgy semmi értelme mert a hobby verzió még használható.

fa4igtzhp

Offlineban tulajdonkeppen minden mukodik? Mindjart kiprobalom, mert egyszerubb letiltani a LAN-t es megnezni, hogy lehet-e uj rajzot letrehozni meg modositani.

Az offline-ban az idokorlatot sztm ki tudom utni. Jo nem egy leanyalom ilyeneket debuggolni, de manapsag van egy egesz jo reverse engineer tool.

Az a bajom, hogy amiota belimitaltak a ket maras kozti mozgast G01-re azota neha csak arra varok hogy szerencsetlen gep aterjen csigalassan a kovetkezo pontra. Mert pl Plexi lyuk marashoz extrem lassan megyek, es ezt hasznalja a G00 helyett.

Masik lehetoseg, hogy elkezdem debuggolni a G kod generalo DLL-jet es raveszem, hogy azt higgyje hogy hasznalhatja a G00-at.

A licensel az a bajom, hogy nem vagyok startup. Nem fogom bekamuzni nekik, hogy az vagyok. Akkor mar inkabb atirok ket bytot a binarisban. Vagy atterek FreeCAD-re.

fa4igtzhp

Sajnos kiderult, hogy nemogy Oktober elotti, de valoszinuleg meg 2020 elotti. Olyan regi verzio, hogy alig ismertem ra a feluletre. Igy marad az aktualis verzio.

Esetleg ha valakinek van egy oktober elotti verzioja akkor irjon! Bar mivel eleg hulye menti magat a program, ketlem, hogy barki is csinalt volna rola backupot.

Egyebkent a regi verzio hajlando volt mukodni. Ha online engedtem akkor frissitette a munkakat es meg is tudtam nyitni. Ami erdekes, hogy pl a G Kode generalas ugyan ugy nem ment, de valami mas hibaval szallt ki. Viszont ha ures projektet nyitottam es abban csinaltam szerszamcseret, akkor azt legeneralta. Szoval effektive offline lehetne hasznalni, es ha nem lenne idolimit akkor a vegtelensegig menne. Mas kerdes, hogy nem vilagos nekem, hogy hova menti az adatokat. Mert amikor megnyitottam akkor eloszor sirt, hogy nincs eleg offline adat a mukodeshez. Utana par masodperc onlinra engedes utan elindult. Lesz itt par dolog amit kidebuggolhatok :)

2vkx6unz

Viszont amikor online volt akkor elkezdte letölteni a frissítést... amikor leszedte az egészet majd szól, hogy indítsd újra... és kapsz egy szép aktuális verziót.

Ha hobbyra használod akkor kevéssé számít a megmunkáláskor a sebesség ezért hobby, ha meg dolgozol vele akkor biztosan megérte volna az évi 500 EUR-t.
Amúgy a Hobby limit is csak 1000 USD/év szemben a korábbi 100000 USD/év limittel...

Amúgy az új felülte már volt 2019-ben is csak külön kellett bekapcsolni...

fa4igtzhp

Problema megoldva :) Ujra general G0-at.

Az volt a bajom, hogy volt egy maras ahol pl nagyon lassan kellet mennem nehogy megolvadjon a muanyag. Na ott sokaig tartott atmenni a kovetkezo poziciora.
Masik a toolchange, jon egz CNC gepem ami tud automata valtast es ahhoz jo lesz majd kiprobalni.

gaben

Sziasztok,

ebben a rohadt karanténos időszakban csak a rajzolásra jut lehetőség.

Van egy párhuzam alátét készletem és hát a gyári kínai tartója elég hitványra sikerült, így terveztem egy nekem tetszőt.
Már csak meg kell majd valósítanom majd.

PSoft

Idézebben a rohadt karanténos időszakban csak a rajzolásra jut lehetőség.

No de a gépedhez mehetsz, nem fogod tőle elkapni, -legalábbis ezt a vírust- :) meg, Te se fogod megfertőzni. :)