Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

A vákuum+nyomásos műgyanta öntö gépem cső szorító eszköze készűlt ma el . Tervezés Fusion360 nyomtatás Makerboth Z18.

lari

Fusionban a megnyitást követően egy sötétszürke háttér fogad.
Sajnos így eléggé láthatatlanok maradnak a rajzok.
Be lehet állítani valahol, hogy világos háttér legyen?
Beállításoknál már csináltam egy visszaállítást alapértelmezettre, de ez sajnos nem oldja meg a problémát.

3vv2btrhv

Itt lehet be alitani.

lari

Köszönöm, de akármelyikre állítom, az alapháttér akkor is sötétszürke marad...

zozo

Befejezi az oldal betöltését?  Nézd meg a HELP>SUPPORT AND DIAGNOSTICS>GRAPHICS DIAGNOSTIC  menüben nem ír-e valami hibát.

lari

Igen betölt az oldal, működik is, csak nincs világos képernyő.
Nem találtam az általad mutatott helyen hibát.
Próbaképpen bejelentkeztem egy másik gyengébb gépről, ott viszont alapból fehér háttérrel indult a program...

zozo

Nem könnyű neked segíteni, na mindegy. Ilyen módon sötét, vagy az egész felület? A preferencies-t állítsd alapértelmezettre, újraindítás... vagy esetleg újratelepítés. Állítgattál valamit előtte? -DirectX verzió? Nekem nincs több ötletem.

lari

Igen ilyen módon sötét a képernyő.
Alapértelmezett beállításon már túl vagyok. Direkt x verzió 11
Újratelepítést még nem próbáltam, de lehet, hogy a gyenge grafikus kártya lesz az oka a dolognak, mert asztali pc-n rendesen megy. Bár régebben, jól működött ezen a laptopon is, de lehet, hogy valamit frissítettek azóta a programon...

Köszi!

3vv2btrhv

A hozzáoszlásomban a belinkelt képen , ott tudod fehér hátérre változtatni !! Foto Boot .

zozo

Tudja valaki, hogy hova tűnt alulról az menüsor, miszerint Drawingban a méretszámok 0 utáni részét ne jelenítse meg? Nem a tizedes pontosság beállítás, hanem volt egy kis ablak alul, ahol ezt be lehetett állítani, így csak akkor jelenítette meg a tizedeseket, ha volt olyan a méretben. Tehát a rajzon nem 12.00 volt a méret, hanem simán 12. Egyszerűen eltűnt....-vagy csak nálam?

zozo

Na baccák meg, átrakták a dokumentum setting-be! Ott keressétek, ha kell.

xhadp99yn

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne a szakitól
Hogy két testet hogy lehet kivonni egymásból?
És ha szöveget csinálok kihúzom és abból szeretnék süti kinyomót csinálni hogy lehet ne egy két kattintással pl 0.3mm el kissebre venni?

2vkx6unz

Amit keresel az a Combine funkció. Az egyik test lesz a Target Body a másik amit ki akarsz vonni a Tool body.
Az eredmény attól függ, hogy mi az Operation.

De ha süti kinyomót akarsz csinálni akkor megcsinálod az alaptestet, aztán az a síkot kiválasztod amire a feliratot meg akarod csinálni, utána a feliratot kihúzod a feliratot a testből (az extrudálást a test felé indítod akkor kivágja a testből).

xhadp99yn

köszönöm a gyors választ

az a terv hogy kinyomtatnám maga betüket curával szeletelve
1 v 2 falvastagsággal 0% kitöltéssel de kéne maga a betű is hogy ki lehessen szedni a mintát

2vkx6unz

Ebben az esetben egy kicsit másképp csinálnám. Mindenképp kell valamekkora illesztési hézag a betű és a kivágó között. A kivágóhoz meg valamilyen él is kell.
Szóval a kivágó 4 lépésben a következő:
Megrejzolni az alaptestet a felirattal, Extrudálni az alaptestet, kivágni a feliratot, majd megcsinálni az éleket a shell paranccsal.

Persze az sem baj ha kissé kúpos mert akkor kevésbé ragad a szerszámba a tészta... A kinyomó részéhez az illesztési hézag miatt el kell játszani a betűkkel de ott is lehet a shell parancsot használni és egy további lépésben elvenni ezt az anyagvastagságot a szerszámból a combine funkcióval.

Azért az e s betű egyéb okok miatt problémás lesz...