Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Itt egy screencast ahol először animációként szétrobbantja, aztán csinál belőle rajzot.
Ilyesmire gondoltál?

55xuwevre

Nem erre gondoltam.
Az alkatrészrajzon a méretezést szeretném másképpen, azért szeretném ha külön mozgatható a méretsegédvonal, a méretvonal, a méretszám.

zozo

Vannak korlátai a méretezésnek, de amiket írsz, azok mozgathatók. Tudod húzni, a méretszámra jobb klikkel tudsz menüt nyitni....  -vagy nem értem mire gondolsz. Konkrét példa segíthetne.

55xuwevre

Például a 4-es szám kerüljön a mellette lévő vonal bal oldalára, a méretvonal legyen rövidebb ne keresztezzen.
A méretezési hely maradjon ugyan ez, (minden más pont ilyen legyen).

TROMF22

Az ős időkben ilyenkor megszakítottuk a 19-es méret segédvonalát. Nekem most is az lenne szimpatikusabb, mint a nyíl mellé beszuszakolni a "4" -es méretszámot.
Az automatikus mérethálózat szerkesztő már nem foglalkozik ilyen esztétikai finomságokkal.[#smile]

zozo

Sztem ha ráklikkentesz a 4-esre, lesz egy kis kocka alatta, azt megfogod az egérrel és balra húzod, ameddig akarod.

zozo

Ha pl. középre nem fér be, akkor csökkenteni kell a betű méretet.

fhe82v3c7

Szia Csaba!

A Gábor oldaláról le tudtad szedni a fusion 360 at? Segítenél hogy kell.
Köszönöm.

horcsab

Sziasztok!
Segítséget kérnék.
F360-ban olyan hiba van, hogy ha egy rajzot dxf-be exportálok, akkor 1:10 méretaránnyal exportálja. Eddig 1:1 méretaránnyal történt(ez is kellene).
Valamint iszonyatosan lassú a dxf export. Adott esetben több perc is lehet, pedig a rajzon csak 12 furat van egy lemezen.
Az export a saját gépemre történik (SSD-re)
Újra lett telepítve a win és a Fusion is, de nem lett jobb.

Valakinek van ötlete mitől lehet?

000000000

Szerintem attól is lellassulhat, hogy lehet minden lépést, folyamatot figyelhetnek a net kapcsolaton.

horcsab

Lehet. De eddig nem volt ilyen jellegű probléma.
Viszont, próbálgattam és a következőre jutottam (kissé béna vagyok a F360-hoz, csak egyszerű dolgokra használom).
Ha a exportálom dxf-be, akkor a vázolt hiba van.
Ha a sketch -> save as dxf menüvel csinálom, jó és gyors.

000000000

Ahány ház, annyi szokás. Két teljesen egyformán jól használható dxf ritka, azonos alkatrész esetén különböző generátorokkal létrehozva. Így ha van gyorsabb módszered, azzal dolgozz, de azért a dolgaid a nagy adatfelhőbe felkerülnek, és ez sajnos nem gyorsítja a munkádat.

Nagy Csaba

Segítsetek kérlek. Elkezdtem a gyakorlást a videók alapján a CAM programrészben és egy egyszerű henger marás feladatot tűztem ki magamnak. Hol tudom azt beállítani hogy minden kör végén ne  húzza vissza a szerszámot hanem egyből lefele menjen, gondolom a linkin fül alatt  van a baj. Most minden " sor " nál felmegy a retrac high ( 15 mm)  ig feleslegesen. köszönöm szépen a segítséget.

zozo

Most nincs kéznél fusion, de van egy szerszám lenntartás opció is ott, amit bepipálhatsz. Vagy csináld helikális szigetmarással.

Nagy Csaba

megtaláltam keep tool down parancs köszönöm így már nem húzza fel a szerszámot. köszönöm