Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Ez meg itt maradt

zozo

Lejárt a licenced. Ha már megújítottad és ez a kép fogad, akkor lépj ki, de ne csak az X-szel csukd be a fusiont, hanem logouttal lépj ki, aztán indítsd újra (névvel, jelszóval)

Lejjebb linkelve van, (ha még nem újítottad meg a licencedet) hogy milyen lehetőségek vannak.

Velem már azt is közölték, hogy nem vagyok jogosult a startup licence-re, egyezkedjünk. Szóval fizetős lesz [#levele]
Valószínűleg megnézik a rajzokat, nem hobbi kategóriában készültek..., így szólnak.

Rabb Ferenc

Dátum szerint tegnap járt le de egy hete ennél az ablaknál nem jutok tovább.
Sem venni sem eladni nem tudok :) De még a hobby licenszet sem érem el sehol, mert már előtte megáll...

zozo

A Retry-re klikkentve egy weboldalt nyit meg, ott tudsz vele tovább kommunikálni.

Rabb Ferenc

Nem lép tovább, ugyan ez az oldal jön vissza.

zozo

Megnyitottad a böngésződet? -Megnézted az utolsó megnyitott oldalt? Esetleg nyisd meg a böngészőt, mielőtt az ismétlésre klikkentesz, aztán nézd meg újra a böngészőt.
Online-ban van a fusionod?

2vkx6unz

És mi történik, ha a kép alján a get help here linkre klikkelsz? Szerintem itt kell keresgélni...

Én hónapokkal korábban átálltam az új licencelési módra, nekem nem volt vele gondom.

Scythian

Üdv Urak!

Ugyan már kiírtam a "béna" topicba, mielőtt ezt megláttam volna, bepróbálkozom itt is.

Teljesen egyszerű, 2D-s vonalvezetésű rajzot kell készítenem F360-ban, amiből cnc kimeneti file exportálható.
Egy ilyen rajz elkészítéséhez ( teke báb ) kérnék némi útmutatót, segítséget. ( step by step )
Korábban ilyen rajzokat Corel Draw-ban rajzoltam meg, az nagyon megy, de abból nem tudok semilyen cnc-filet generálni. Most "szopok" a F360-al.
Toni

gaben

Szia,

érdemes átnézni a topikot, ha a Fusion360-al akarsz rajzolni.
Nem kell vele "szopni", mivel ez egy remek progi és Vilmos Jani barátunknak hála, van hozzá oktató videó is.

Üdv, Gábor

zozo

Két út is van.
1. indítasz egy sketch-et. Megrajzolod a profilt. Ezt importálod dxf-be és valamivel generálod a kódot.

2. Ami az ésszerű. Sketch-ben megrajzolod félnézetben a bábut, (vonallal zárod a középvonalat)
Ezt kijelölöd és revolve paranccsal körbeforgatod a face-t.
Kapsz egy 3D modellt.
Indítod a Manufacture menüt, a turning almenüben elkészíted a g-kódot.[#integet2]

zozo

importálást írtam, de exportálást akartam :)

gaben

Zozo mondandójához egy kis szemléltető mankó:

Scythian

Köszönöm a segítségeket, megpróbálkozom vele. Bár ahogy néztem az egyik hazai videót nekem úgy fest, hogy ez egy elnagyolt fércmunka. Ha megpróbálkozom elmozdítani az egyik görbét, ami már elméletileg nem áll kapcsolatban egy korábbi görbével, akkor egyszer csak valami oknál fogva elmozdul, vagy torzul az is, amihez nem nyűlok. Szoval számomra rejtélyesen viselkedik ez a program.
Toni

zozo

A fércmunka kicsit elhamarkodott ítélet részedről.[#ejnye1]

Az egyenesek, görbék végeinek mozgatása van mikor jó, de én sem nagyon használom ki.
A méreteket enterrel rögzítsd, ne egérklikkel. Ha valami nagyon a helyén kell legyen, lakatold le. Kényszereket használd, ne töröld ki a jeleket, még ha zavarónak tűnik is. (de ki is lehet kapcsolni a láthatóságot, ha aprólékos rajzon zavaró)

Ha mégis el kell valamit mozdítani, kilakatolhatod, vagy törlöd a kényszert.
Ha így használod, az életben nem fog semmi véletlenül sem elmászni.

Kényszerek használata előtt célszerű mindig lakatolni a bázis vonalakat. (Pl. adott két ív, amit tangenciális egyenessel akarsz összekötni. Húzol egy egyenest a közelükbe, lelakatolod az íveket, majd tangenciális kényszerrel odakötöd hozzájuk az egyenest. Trimmel levágod az egyenes kilógó végeit.)

2vkx6unz

Szerintem sem fércmunka. Jó a program nagyon, ráadásul ár-érték arányban páratlan ;)

Én amúgy azt amit Zozó írt úgy csinálnám, hogy rajzolok két kört, az egyenest mer az egyik kör tetszőleges pontjáról indítva húzom a másik kör tetszőleges pontjáig (nyilván a megfelelő oldalakról) majd az érintő kényszert használva kialakítom a pontos alakzatot. Ami fontos, hogy a kényszereknél a mihez mit a sorrend. Vagyis jelen esetben a köröket kell elsőnek kijelölni.

Ja és nem kell minden vonalat sem elvágni csak ne alkossanak zárt vonalláncot mer extrudáláskor az problémát okozhat. Persze a rajz meg a szebb ha minden vonalnak ott van vége ahol lennie kell, azonban ez időigényes és ebben a programban nem kritikus hogy minden trimmelve legye. A 2D-s műhelyrajzokra meg nem fog átkerülni.

Nem kell feltétlenül "lakatolni". Ha a vonal színe fekete akkor az a rajzelem teljesen meghatározott, méretezett, kényszerezett azaz nem fog mozogni változni, csak ha a méretek vagy a kényszerek változnak.