Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

remrendes

Innen el tudsz indulni.

gaben

Na ez az amit látni kéne, így nem tudom mi lehet a gond.

frkdv6dyr

Miután megnéztem a videókat én is kipróbáltam az új gép építése során [#kacsint]
Azt nem mondom, hogy baromi könnyű, de elég könnyen kezelhető. Korábban SolidWorks 2014 volt a favorit, de abba például soha sem tudtam megcsinálni az animációt [#zavart2]

Itt azért összejött elsőre [#taps]

Scythian

Nálam már jelentkezik az idős kori demencia :)

Nos, ha bele szakadok sem akar összejönni... Most lenne egy újabb kérdésem, amire még nem találtam magyarázatot.
A körvonal rajzolása során találkozom kék, zöld, fekete színekkel. Egy körbezárt alakzatnál is az egyenesek fekete színnel vannak megjelenítve, egyes ívek kékkel, vagy épp zöld színnel. Persze erre semmi utalás a programon belül, vagy csak nekem kerülte el a figyelmem. Azt tapasztaltam már, hogy a lezárt vonalak színe megváltozik. Ha két végpontot ( legyen az két egyenes, vagy görbe + egyenes ) szeretnék összeilleszteni, akkor a coincidens opció használatos ? Angol jelentése nem konkrétan arra utalna, de működik....

2vkx6unz

Szia,

Minden vonal amit rajzolsz alapból kék- legalábbis nálam. Akkor lesz fekete, ha minden méret és/vagy kényszer be van állítva. Ilyen esetben egy rajzelem mozgatása sem lehetséges.
Amúgy ezek le vannak írva illetve elmondják több videóban is.

A magyar videó mellett érdemes két három youtube csatornát nézni. PL Lars Christensentől kezdve az absolute beginner-től, Brad Tallis kicsit már összetettebb dolgokat is mutat. Mindketten az Autodesknél dolgoznak.

Aztán van az Autodesk University.

Év végül de nem utolsó sorban a Fusion 360 tutorial.

Pár okosság, a gyorsabb rajzoláshoz. Egyenes rajzolás után ha a végpontból bal gombot nyomva tartva a vonalhoz érintőben egy körívet rajzol a következő végpontig. Innen megint lehet egyenest rajzolni akár érintőben is, ezt jelzik a kényszerek amikor húzod az egyenest.
Egyenesek rajzolásakor is megjelennek kényszerek amiket be tud tenni a program automatikusan, megjelennek segédvonalak pl egyenesek meghosszabbításában stb.

Érdemes megnézni a videókat még akkor is ha kevésbé megy az angol.

Scythian

Szevasz Sam!

Köszönöm az infót, valóban nagy segítség, és roppant részletes a Lars féle anyag. De sajnos továbbra sem jutok tovább a setup beállításokon. A henger palástra konfigurált beállításokat ha megszakadok sem hajlandó elfogadni. És ahogy a neten utána olvasok nem vagyok ezzel egymagam. Az alábbi hibaüzenettel nem tudok mit kezdeni még a számos leírás ellenére sem : "Toolpath is not supported for the given tool and settings"
Egy olyan példaprogramot sem találok, ahol egy egyszerű forgástest, egy henger cam generálásig megvolna.
Toni

Scythian

Végre valahára sikerült már elérnem azt, hogy létrejött egy szerszámpálya, és azt a paraméterek alapján be is járja.... De.... Ez egyetlen opcióban volt lehetséges, az pedig a turning\groove. Sem a face, sem a profile roughing, sem pedig a profile finishing alatt nem volt hajlandó létrehozni a szerszámpályát. Valami oknál fogva ( ismeret hiánya ) a korábban leírt "Toolpath is not supported for the given tool and settings"  hibaüzenetet kapom. Érdeklődöm, hogy akad itt szaki, aki esztergagépre is készített már NC programot? Nagyon érdekelne, hogy van-e lehetőség olyan paraméterezést alkalmazni, ami a munkadarab profil rajzát követi minden egyes tengely irányú léptetést követően, nem pedig arra merőleges ki-be mozgást végezve. A szimuláció a nagyolás során ezt hajtja vége. Feltételezem ez nem csak a szemléltetés során történik így. Szóval aki készített már egyszerű forgástestre programot kérem írjon pár sort, hogy mit csinálok még mindig rosszul, illetve van-e lehetőség egyetlen kontúr ciklussal kivitelezni a munkafázist. Fa megmunkálásról lenne szó, a kés visz oldalról is 25mm-t, szóval nem igazán kellene az a nagyoló prg. ciklus.
Toni

KoLa

Milyen cnc faesztergád van?

Scythian

Nem CNC, Egy Siemens S7-300 vezérli, de arra amira kell megfelel, eddig 0,1 tűréssel tudtam dolgozni mindkét irányban. A programozó tud G-kódot adoptálni a PLC-be, de odáig még nem sikerült eljutnom, hogy a program kiköhögjön egyet
Toni

KoLa

Ööö: akkor talán esetleg nem próbáltál gkódot kreálni egy kontúrra?
Nem nehéz.

000000000

Küldtem neked egy kontúr G kódot privátban.

Scythian

De hát épp ezt írtam már sokadszor, hogy odáig sikerült eljutnom, hogy a nagyoló pálya szerszám már működik, a simitóés a többi nem. Nem fogadja el valamiért a paraméterezést. Vagy rossz sorrendben kreálom, vagy rossz síkra, vagy mittudom én....
Nem találtam esztergára elejétől végéig tananyagot, csak maróra.

Scythian

Szia!

Köszönöm, épp az imént néztem. Valóban egyszerű maga a kód, de grafikus program mindenképp kell mögé. Probáltam a Corelt feltenni, de W10 alatt már nem fut. Nem tudom kipróbálni a plotter / G konverziót. Töltöttem le egy sample postscipt filet, de azt nem ette meg a fordsító

KoLa

Scythian

Köszönöm, megnézem, és ha van benne útmutatás, akkor holnap reggel átírom a sJÁTOT, ÉS MEGNÉZEM, HOGY TUDOM-E KOMPLETTÍROZNI VÉGRE. hA tOVÁBBRA IS ELAKADOK MAjd jelentkezem. Elnézést a caps-ért, tegnap reggel óta vagyok fent, már fáradok