Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

u5yu77riu

Nagyon masszív az egész gép, nem lehet kézzel megmozdítani a Z tengelyt (a többit sem). Közvetlenül a rétegelt lemez szélénél, ahol a lefogatás volt, ott is ferde a marás.
Ha megnézed az L betű alsó szárát, ott ferde. Ahogy megy a függőleges Y irányba, úgy csökken a ferdeség, majd merőleges lesz csak Y irányba.

Rabb Ferenc

"Z" irányban hány fogásból érsz át a teljes anyagvastagságon? Lépcsős vagy egyenletesen ferde a hibásan megmunkált rész?

u5yu77riu

Szia Feri!
Márton Gábor vagyok.
Úgy állítottam be a Fusiont, hogy kb. 4x2mm-ert mar.

000000000

Technológia adatok (előtolási sebesség, fogásmélység, maró fordulatszám, maró élek száma) mik voltak?

Egy négyzet alakzatnál is ezt csinálja?

u5yu77riu

Megnéztem nagyítóval az oldalfalat ahol ferde. Szépen látszanak a lépcsők.

u5yu77riu

Készült egy teszt marás. Ez majdnem 100%-os. Ha ilyen lenne minden, az teljesen megfelelő lenne. Itt minden oldal merőleges.

u5yu77riu

Minimálisan a háromszög a négyzet és a kör alja is lépcsős.

Rabb Ferenc

Szia! Ritkán találkozunk [#integet2]

Küld el a G-kódot, megkukkolom. Hátha abban van valami ármány...

000000000

Ha ilyen egyszerűbb esetekben jó, akkor rossz a G kód más esetekben. Elég zavarosnak tűnik a szerszám pálya is a képeden, próbálj meg beállítani valami másmilyen, normálisabb szerszámpálya generálási stratégiát a Fusion-ban.

u5yu77riu

Nagyon kezdő vagyok a marás beállítással kapcsolatban.
Elég furcsa a pálya. Az egyik betűből mar két fogást, majd kettőt a másikból. Ez után kimar teljesen egy harmadik betűt. És így öszze-vissza. Próbáltam, hogy sorba egymás után kijelőlöm a betüket, de nem hatotta meg. Úgy is össze-vissza mart.

Rabb Ferenc

A puding próbája az evés...

Túrtam egy darab XPS hablemezt és kimartam. A G-kód eléggé eltér az általam megszokottól - de műxik. Nincs lépcső sehol. Érdekes a kezdeti rámpa is, ahogy settenkedik a maró az anyag felé, de végül jó lett.

Szerintem mechanikai hiba lehet. Mivel nálad a "vízszintes" vonalak lépcsősek az arra utal, hogy "Y" irányban valami(k) kotyog(nak) Nézd át a gépedet és lehetőleg mérőórával ellenőrizd a visszaállási pontosságot és a kottyanásokat.

A képeket emilben elküldtem.

zozo

Egy alkatrész L-profilból. Minden rendben, már csak a jelölt lekerekítést akarom marni. Egyszerűen nem találom, hogyan tudom csak kizárólag ezt az ívet kontúrmarni.

Pár éve pedig csináltam hasonlót, de nem jövök rá hogyan.

gaben

Pedig egyszerű. ;)
Alt-ot nyomva tartva tudod kiválasztani a marni kívánt íveket.
Illetve van még egy, kétszer rákattintasz az adott kontúrra/ívre, majd az open contour-t választod és utána a + jelet.

zozo

Basszus!  -hálás köszönetem! [#worship]

55xuwevre

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alkatrészrajzon a méretezést szét lehet robbantani, mint az ACAD-ban? Ha igen hogyan?