Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

t0htb9njt

Ami kell a mostani munkámhoz, azt az iskolát már elvégeztem. Persze aztán voltam tanfolyamokon is. Ez így nekem majdnem meg is felel. Persze azért vagyok itt is, mert még van bennem tudás szomj.Tanítsatok. :)

gaben

Próbáltátok már ezt a rotary funkciót?

uph5fcryd

Sziasztok, itt egy részletes leírás az új licens struktúráról, magyarul...https://www.cnc.hu/2019/10/uj-ingyenes-fusion-360-elofizetes-tipusok/

xt79ipd3

Üdv!
Hiába néztem videókat, ez most nem megy...
A képen látható zsákfuratot szeretném íves reteszhoronnyá alakítani. (Mint egy íves zsebmarás.) Az ív középpontja a nagy furat középpontja lenne.
A revolve funkció nálam csak a furat fenekét kezeli. Illetve sketch-ben próbáltam a circular patternt, de az sem az igazi. A második képen lenne a cél, de nem tudom 2mm mélységben megoldani.

gaben

Szia,

pedig ez egyszerű.
Rajzold meg mindkét átmérőt ami a kis körhöz tartozik, tegyél még egy kis kört a reteszhorony végére, majd trim-el töröld a felesleges vonalakat. Kaptál egy íves reteszhornyot, amit már extrudálhatsz lefelé, alapból a kivágás van megadva, szóval kész a horony. ;)
Bemutatni nem tudom bocs, nincs nálam a Fusion-os gépem.

2vkx6unz

Amit Gábor írt a jó, csak sokáig tart.
A skecth-en amin dolgozol kiválasztasz egy pontot ami a reteszhorony sugara lesz majd kiválasztod a center point arc slot funkciót. Kiválasztod először a középpontot, majd a slot egyik végpontját - ez meghatározza a sugarat is  majd a másik végpont aztán a slot szélessége. Innen már csak extrudálni kell. 4 klikk. mindössze a funkció kiválasztása után. Aztán lehet méretezni később ha kell vagy ha nem másik rajzelemhez vagy alkatrészhez kötött a méret vagy a pozíció.

gaben

Háát igen, aki perfekt benne. [#eljen]
Ez a verzió nekem is eszembe jutott, de mivel még sosem használtam, nem is mertem ajánlani. [#vigyor]

xt79ipd3

Köszönöm szépen, szuperek vagytok! :)

fa4igtzhp

Sziasztok!

Lehet valamit tenni az ellen, hogy a Fusion ne legyen olyan szörnyen lassu, ha beimportált DXF-ekből csinálok elemeket és azokhoz pályát akarok generálni?

A DXF-ben kb van 40-50 zárt vonal. Már ha ezt csak úgy beimportálom érezhetően belassul. Utána ha 4-mm-re kihuzom és lekzdek hozzá csinálni a konturmarast akkor kezdodnek a problemak. Kezzel kell lerakom a tartopockoket. Namost minden egyes kattintas kb 10 masodperc se kep se hangot eredmenyez. Minelt tobb ilyenem van raerzesre annal tovabb tart.

Mi kell neki? Memoria? Jobb CPU? Jobb videokari?
Van valami beallitas amivel tudom tunningolni?

Bosszankodas:
Egy 386-os gepen DOS alol szerintem gyorsabban dolgozott az ember mint ezzel. Ennek egy eromu sem eleg. Mi a tokot szamol? Nekem csak annyi kell, hogy kb 100 helyre odakattintok es o majd odagondolja a kis pockot. Ez nem lehet annyira sok szamolando adat.

Elkeseredes:
Lusta vagyok es ezt a progit ismerem. De mindjart raveszem magam, hogy valami masik programot keressek mert ez borzaszto.

gnw524b3y

Sziasztok!

CAM modullal kapcsolatos kérdésem volna. Adott az alábbi kontúr:

https://imgur.com/4QFzWFH

Az lenne, a kérdésem, hogy hogyan lehet egy ilyenaáltalános kontúrra esztergálási szerszámpályát generálni?

Az átmérőt, illetve az alámetszett rádiuszt és a homlokfelületet szerszámpályáját egyetlen műveletelemben szeretném megvalósítani. Na most ez nagyjából sikerül is a beépített ,,profile finishing" műveletelemmel, viszont az a rádisztt nem csinálja meg, hanem csak simán egyenes szakaszokat generál..

55xuwevre

Sziasztok!
2D kontúrnál hol kell beállítani, vagy lehet egyáltalán, hogy g42 v. g41-et használjon?
Köszönöm a segítséget.

55xuwevre

gaben

Szia,

az utóbbi napokban (hetekben) nekem is iszonyat mód belassult a Fusion. Az is igaz, hogy sokkal több elemmel és szerszámpályával dolgozom mostanában.
Bízom benne, hogy csak a megfogyatkozott GB-ok miatt érezhető a lassulás.
Ma leadtam a gépemet, hogy tegyenek bele 512GB-os SSD-t illetve dobjanak föl rá egy Win 10-et is, remélhetőleg ettől gyorsabb lesz a CAD-CAM művelet is.

xsugix

Ezt én is észrevettem, viszont én semmivel nem használok többet belőle, mint eddig (3D nyomtatáshoz rajzolgatok, de semmi komoly eddig..). Legutóbbi frissítés óta mintha jobban igénybe venné a videókártyát. De ez csak olyan "érzés" dolga.

Rabb Ferenc

Segítség-Help-Hilfe-Помощь !!!

Ettől tovább nem jutok egy már hete. Ki tudja, merre van az előre?

Köszi e segedelmet...