Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Az 5 tengely helyett lehetett volna hasznosabban is eltolteni a raszant idot. Lemezmunka, nesting, PDM...

p75e6i8vg

Kinek mi a fontos :)

5 tengelyes ingyenes CAM-ból szerintem nincs másik a piacon, én örülök neki, este már gondolkodtam azon hogy alakítom továbba gépet ehhez :D

xw705sph

Nyilvan, de azert gyanitom tobben hasznalnak azokat a funkciokat.

yxrx8tcch

Kicsit még hiányos ez az 5 tengelyes dolog. Nem?

yxrx8tcch

Nektek működik az 5 tengelyes szerszámpálya generálás? Vagyis a postprocessor? Nekem nem

p75e6i8vg

De, mindenképp, csak két műveletet pakoltak bele.
Viszont ezek szeretnek iteratívan, kis lépésekben fejleszteni - szerintem ez betalál és hamarosan jönnek továbbiak.

Még nem volt időm belemerülni, gondolom nem mindegy melyik posztprocival próbálja az ember [#nemtudom]

yxrx8tcch

4művelet van benne tettek a 2d és 3d alá is. Próbáltam vagy 4-5 postprocival mindig hibaüzivel megáll

p75e6i8vg

Azt hiszem nem ugyanarról beszélünk...

Az 5 tengelyest említetted, az szerintem az újonnan bekerült gomb alatti "Multi-axis Swarf" és "Multi-axis Contour"

Ami a 2D/3D műveletek alatt jelent meg "Wrap Toolpath" az szerintem csak 4 tengely.

Most kipróbáltam pár postprocit, a "Generic HAAS A axis"-al vagy a "Generic Fanuc"-al nekem megy a 4 tengelyes kód.
"Generic Fanuc"-al az 5 tengelyes is.

yxrx8tcch

Köszi, hogy megnézted. Én mach3 -t linuxcnct mazak-ot próbáltam.

p75e6i8vg

Ugyan már... engem is érdekel a téma, már látom, hogy bazi sok idő fog elmenni a posztproci faragással :D

krnj79r9n

Tényleg "nesting" várható? Mert az igen-igen jó lenne.
Lézervágós dolgokra is használnám, de jelenleg úgy tűnik eléggé gyerekcipőben jár még a dolog.

Post-proci egyik sem generál rendes pályát, mert hibaüzenettel elszáll.

Mindegyik fordításnak failed kiterjesztése lesz.

Valamelyikben több valamelyikben kevesebb kód van, van amelyik eljut az M30-ig, de a fájl végén meg ez a sor van mindegyiknek:

"!Error: Failed to post data. See log for details."

Milyen log-ot kellene megnézni?

Videót sem nagyon találok még a témáról.

xw705sph

Hajra hajra, szavazzatok! :)

Egyebkent letezik a felhonek pl ftp elerese?

yxrx8tcch

Kiírja, hogy hol van a log. Én megnéztem az a baj, hogy nem tudja a postproci az 5 tengelyt:(

krnj79r9n

Én a sima sík lézer vágásra gondoltam nem az 5 tengelyes marásra.
Konkrétan 1 db post processzor van (smoothie.cps) ami kifejezetten lézeres, azzal nem működik. És nekem nem ír sehol semmit, hogy hol a log. Csak a hibás G-kód van.

p75e6i8vg

FTP szerintem nincs, az nem cloud-konform :D

De a bal oldali Data Panel böngészőben egyenként meg tudod osztani őket (jobbklikk - Share Public link).
Vagy ha ugyanennek a panelnek a fejlécére kattintasz (nálam Janos's projects) akor megnyit egy böngészőt, és az autodesk-es oldalon kilistázza az összes dizájnodat, ahol szintén emg tudod osztani, tudsz emailezni linket stb...