Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

99cwyhfhj

Szerintem ma is csináltak valamit délben, mert pont meg akartam nézni egy rajzot, de a data panelhez nem lehetett hozzáférni.
Remélem lesz valami jó "méretezés" menü is a sketch listában :)
Nagyon jó lenne egy műhelyrajz készítési lehetőség.
(Pl. egy manuális esztergálási feladathoz, vagy szerkezeti munkához)

p75e6i8vg

Milyen méretezésre gondolsz? Valami másra, mint amit a D betűvel lehet?

Rajz van benne. Jobbklikk a testen és create drawing.
Vagy a fenti menüben new drawing from design.

4im2adcie

János! Nem olvastam át az elejétől, most letöltöttem és nagyon tetszik, de nem találom hogyan menthetem dxf-be és milyen formátumban (pl R12)

p75e6i8vg

A bal oldali fa struktúrában a kivánt Sketch-rajzon jobb klikk és save as DXF. Vagy vmi ilyesmi.

99cwyhfhj

Kicsit előrébb tartok a nyafogással, mint az olvasással és videó nézéssel :)  Tényleg szépen leteszi a testet a rajzlapra és méretezhető, mint az acad-ben.
De ez a "Jobbklikk a testen és create drawing." valamiért nem
jön elő. Body is kijelölve.

p75e6i8vg

Lehet csak komponensre működik :S
Este megnézem

krnj79r9n

Van egy roppant bosszantó probléma, ami szerintem bug lesz, de lehet van valami megoldás rá.
Szóval, ha a középső gombbal forgatod a terved, akkor a rendszer dinamikusan kiválaszt egy forgatási pontot a nézet tartalmának megfelelően. Ezt mutatja is egy ponttal. De ezt a forgatási középpontot néha olyan lehetetlenül bénán választja meg, hogy használhatatlan a nézetben való navigálás, mert a ránagyított alkatrészt teljesen kiforog a nézetből, pedig azt szeretném alaposabban megvizsgálni.
És nagyon makacsul ragaszkodik ehhez a ponthoz, aztán egyszer csak gondol egyet és el kezd rendesen működni és a kinagyításnak megfelelően a nézet közepe körül forgat és nem valami használhatatlan külső pont körül.
Tényleg nagyon bosszantó, mert ilyenkor kinagyítás, odébb tolás, ránagyítás és újabb forgatás esetén megint eltűnik a képből a ránagyított rész és kezdődik elölről. Ilyenkor használhatatlan.

Van még egy probléma, amikor betöltöm a tervet, nem hajlandó nagyítani-távolítani a középső görgővel. Előbb a Modell munkatérből át kell lépnem valami más munkatérbe és vissza, onnantól már működik a görgős nagyítás.

krnj79r9n

Nem, nem csak komponensekre működik, sima egyszerű alkatrésznél is, de:

- előbb dupla bal klikkel ki kell választani az egész testet (alkatrészt) és aztán jobb klikk és akkor már ott van a "Create Drawing"

Tehát értelem szerűen más jobb klikk menü jön elő a két esetben, mert első esetben csak egy felületet választasz ki, még dupla klikkel a teljes testet (alkatrészt) jelölöd ki és így más-más műveleteket tudsz végezni vele. Alkatrészből már tudsz rajzot készíteni.

99cwyhfhj

Tényleg úgy müxik. Köszi!
Én az egész testet a legördülő menüben a body-ra való klikkentéssel jelöltem ki, úgy is látszólag az egész van kijelölve, de úgy hiányzott a drawing.

A forgatás néha tényleg eléggé külső ponton történik, de én forgatás után nagyítok rá, mégpedig célirányosan elviszem az egeret. Ha pl. felül van az egérkurzor és tekered a görgőt, akkor lefele is tolja nagyítás közben a rajzot.

A nagyítás lefagyás jelleggel már én is találkoztam, van hogy egy bal klikk után megy, de van mikor a zoomra klikkentek inkább. Később már jó simán görgővel.

p75e6i8vg

Na ezt a kijelölést speciel nem értem teljesen.

Ahogy írod, a body-ra klikkeléssel, vagy ha egérrel egy négyzetet húzva köré választok ki valamit akkor sötétkék lesz.
Viszont ha duplaklikkelek bármilyen testen, az egész dizájnom világosabb kékkel kijelölődik. Ez meg akkor ugyanaz mintha fentről választanám a drawing from design-t.

Hogy lehet csak egy body-ból drawingot csinálni?

p75e6i8vg

Az zoomolós bug másnál is jelentkezik.
Mondjuk nem sietik el a javítását....

Valaki azt írta, hogy ha előfordul leggyorsabban úgy lehet megszüntetni, ha a Browser panel fejlécére kattint:

p75e6i8vg

Ja a forgatós gond is megvan, olyankor a kis házikóra szoktam kattintani, hogy visszaugorjon az alap nézetbe - utána jó :)

99cwyhfhj

"Hogy lehet csak egy body-ból drawingot csinálni?"

Hát úgy, hogy csak egy body-t rajzolsz :)

Igen, arra nem figyeltem, hogy sötétebb kék lesz, ha csak a body szövegre klikkentek. Ezért nem tudtam jobb egér után drawing menüt előcsalni.

99cwyhfhj

Hát mondjuk a drawing-ban  tengely méretezésnél nem sikerül "átmérő" jelet varázsolni. Az íven, körön odateszi a jelet a méretszám elé, de a "téglalap" formájú vetületnél már nem tudom, hogyan lehetne a szám elé tenni. Mondjuk acad-ben is trükközni kellett vele.

99cwyhfhj

Hoppá, megvan! dupla klikk a méretszámon és menüből beszúrható a szimbólum. (vagy %%c kóddal)