Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

99cwyhfhj

Én is azzal kezdtem, hogy a koordinátákat kerestem.[#nevetes1] A különféle cad-eknél megszoktuk, mert ugye 2D-ben rajzoltunk többnyire.
Most is hajlamos vagyok 2D-vel kezdeni, aztán utána kihúzkodni amit kell. Ugyanoda el lehet jutni 3D-s szerkesztéssekkel is, de a megszokás ugye... nagy úr.

Amúgy az orbit kocka is az autocad-ből lett áthozva, én is szeretem. Itt még valahogy jobban is működik, nem mászkál el a test.

krnj79r9n

Köszi!

Nem ez a hozzászólás volt, hanem egy másik.
De nem is ez a lényeg. Működik a dolog.
Kössz a tippet, már ez is nagy segítség.

99cwyhfhj

Már kezd ciki lenni, hogy csak én írok ide :)

Majd 2 órát szívattam magam. Gondoltam megnézem a CAM részt is. Betettem egy spline-t, mondom, na ezt gravírozom.
Kijelölöm, semmi nem történik. Olvasok, videót nézek, vissza.
Áh mondom, majd a csigavonal. Megint semmi. Akkor húzok egy egyenes vonalat,azzal már csak bír. Persze semmi.

Aztán nézem, "contour selections", nabaccameg, hát ez persze hogy nem kontúr!
Ráhúz egy csövet, levetít, aztán mingyá' látja[#nevetes1]

Hát szóval a gravírozás csak így müxik, vonalon nem megy végig.

Amit nem találok. Ha mondjuk a bottom height -3mm, de 1mm-es lépésekkel akarok lefele menni, akkor azt hol állítom be?

000000000

Az én célomnak sajnos nem felel meg. Egyéb dolgaimra régen megtaláltam a megfelelő programot.
Fölöslegesen már nincs kedvem tanulni.
Be, be nézek. De nincs hozzászólni valóm.

p75e6i8vg

Ez egy néhány személyes topik lett... :D

Valóban megszivattad magad :P
Az "Engrave" művelet alatt V-bites gravírozásra gondolt a a költő, ahol a program addig süllyeszti lefele a marót, amíg az alakzat két vonala közti távolságot ki nem szedi. Azaz változó mélységű szerszámpályád lesz, így nincs értelme beállítani a mélységet.

A "Heights" fülön levő beállításokat azt hiszem nem erre kellene használni.
A "Bottom height" inkább amolan biztonsági távolság. Pl egy 20mm magas hasábot befogsz satuba úgy, hogy az alsó 10mm van a satu pofái között. Ilyenkor beállítasz alsó magasságnak 10mm-t, és nem fogja elmarni a satudat.

Amit kerestél, az inkább a "2D > Trace" művelet, ami lekövet egy vonalat, kontúrt és adhatsz neki mélységet.
A képen levő "Axial Offset" és "Stepdown" értékeket próbálgasd. [#wave]

99cwyhfhj

Király vagy! A trace-ig még nem jutottam el :)
Jó régi szokás, előbb szenvedni, ha nem boldogulsz, akkor utánaolvasni[#nevetes1]Videót nézni, tutorialt olvasni rengeteg idő :) Az ember nekiáll, aztán próbálja kilogikázni a dolgokat, így belép a szívás faktor is.

Nagyon jó, hogy Te már szinte mindent tudsz, -le ne lécelj a topikból![#nyes]

Azt vettem észre, (pl.  pocket) hogy ez a kis huncut a tool paraméterekből kiszámolja, hogy mennyit lépjen lefele egy kör után. Ezért nem kell megadni neki. Így viszont be kell állítani szigorúan a szerszám paramétereket.
Biztonsági csalás, ha pl. kevesebb fordulatot ad meg az ember:)

uvv2gy8gv

Én is benézek rendszeresen,használgatom a programot,csak sajnos elég kevés időm van rá,de ha kérdésem lesz,fel fogom tenni. :)

99cwyhfhj

Olvasom, hogy a press-pull alkalmazkodik a feladathoz, ha kell átvált extrude parancsra. No de a gyakorlatban miért van akkor a press-pull, ha az extrude úgyis megoldja ugyanazt a feladatot? Mi  a különbség köztük?

8nyxwdmzs

Szerintem a press-pull meglévő síkokat módosít csak, míg az extrudált a síkokon rajzolt elemeket tud extrudálni és meglévőket is.

p75e6i8vg

Jó kérdés, én általában a Q betűt nyomkodom...
Ezt találtam:

Difference between Extrude/PushPull commands:

-    Extrude works on sketch profiles and/or planar faces.
-    PushPull works on faces and/or edges
-    Invoking PushPull on a sketch profile turns it into an Extrude command
-    Invoking PushPull on an edge turns it into a Fillet command
-    PushPull has 3 offset modes (1. Automatic, 2. Modify Existing, 3. New)
-     Modify Existing, modifies a previous feature. So a 2mm Fillet can be changed to a 4mm Fillet for example.
-    New Offset does not change the feature itself, but offsets the feature to a new distance.
-    Automatic probably chooses between both Modify and New, but I have not  figured out the logic behind that.
-    Bodies created are the same whether using Extrude or PushPull. The difference will be in the timeline and the feature type you create.

p75e6i8vg

krnj79r9n

Hú ez nagyon jó, jónak ígérkezik, várós nagyon.
Nagyjából megértettem, amit írtak.

Szilárd testből is képes lesz lemezzé konvertálni, külön jó pont. Nagy segítség sokszor.

Egész komoly CAD programmá növi ki magát ez a Fusion.

xw705sph

Ez igy nem lesz rossz.

krnj79r9n

A Fusion holnap 10 és 11 óra közöttre jelez egy frissítést a fejlécben. Lehet erről tudni valamit, hogy mi készül.

p75e6i8vg

Előre ne nagyon szokták részletezni...
Én egyébként a lemezes részre, vagy valami hasonló nagyobb változásra tippelek. A kisebb bugfixeket csendben befrisitik a háttérben...

Ha fészbúkolsz, érdemes meglájkolni őket.
Ide biztos kiirják az ujdonságokat, és egyébként is naponta van valami érdekesség.