Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

99cwyhfhj

Wow! nem kéri a bejelentkezéshez az email/felhasználó és password-ot. [#eljen]

Ma kipróbáltam a tegnap generált g-kódot lézeren.
Érdekes módon betöltéskor egy random útvonalat rajzolt a kezdési pontig. Gondoltam egye fene, biztosan én hagytam ott valami vonalat. Aztán még belenyúltam a kódba (feedrate állítás), újratöltés, aztán eltűnt a vonal.[#nemtudom] Lényeg, megcsinálta szépen a melót.

p75e6i8vg

A szoktam az túlzás, már egyszer kérdeztem valamit :D

Nyugodtan szedjünk még össze ilyeneket, majd bepötyögöm....

99cwyhfhj

Ezt a bárányhimlőt(csomópontokat) hogyan tudom kikapcsolni?
A stop sketch után is ott van az utoljára szerkesztett profilon. (a múltkor valahogyan sikerült, de nem emlékszem rá)

p75e6i8vg

Átszerkesztheted a posztprocesszort, és akkor nem kell kódokat cserélgetni utólag :)

Te milyen szoftverrel hajtod a lézeredet?

p75e6i8vg

Ezek Spline-oknak a kontroll pontjai?

Itt azt írják nem lehet kikapcsolni, mivel a spline folytonos vonal, nincs benne törés, sarok ahonnan alapból ránézésre következne, hogy van ott egy pont.

99cwyhfhj

Hát majd egyszer belenézek a postproci szerkesztésbe, láttam, hogy a CAM menüben is bele lehet kukkantani.

Linuxcnc eszi a g-kódot, amit marásra generálok. A lézert PWM-el vezérlem, ezért az 1-es pin-en küldöm ki a maró motor fordulatszámot, és ezt kapcsolom ki-be az M3-M5 párossal.
Ez megy az 5W-os lézerdióda  vezérlésére.
Vágáshoz pl. M3 S256 a 100%-os lézer kihajtás. Ha nem vágja át az anyagot, akkor csökkenteni kell a feedrate-et.
Ha pedig max sebesség mellett is olvad az anyag :) akkor csökkentem S értékét.

99cwyhfhj

Nem, ez nem spline szerkesztési pontjai, hanem az elem sarkai, csomópontok. Látod felette is ilyenek vannak, azokat tegnap szerkesztettem és nem őrizték meg a pontokat. Csak tudnám, hogyan csináltam :)

99cwyhfhj

Gondoltam bezárom a fájlt és megnyitom újra, erre jött az üzenet, hogy holnap 11-ig csak offline mód van. Updatelnek megint.

p75e6i8vg

Talán a sketch szerkesztése közben feljövő "Sketch Palette" panelen kapcsoltad ki a "Show Points" opciót?

p75e6i8vg

Nekem attól még megnyílnak a dizájnjaim a bal felső sarokban levő 9 kockás ikonnal.
Neked nem?

99cwyhfhj

Basszus! tényleg a palettán láttam tegnap is. Most meg mindent áttúrtam, persze a stop sketch után :)

Most már nekem is megnyílott a kutyulmányaim tárháza, az előbb csak üres szürke ablak volt.

Köszi!

z2a2u8wf

Üdv mindenkinek.
Azon a gépen amin ez a fusion 360 megy, fut az ac aspire és a mach3 is?
A 64bites win 7-re értem.
Van valaki akinek ugyanazon a gépen fent vannak az említett progik?

krnj79r9n

Szervusz,

Igen fut mind a 3 progi 64 bites Win7-en.
Nekem nem egy gépen, de két külön Win7-es gépen igen.
Az itthonin Aspire és Fusion a céges gépemen Aspire és Mach3, a cégesre is nemsokára felrakom a Fusion-t is.

krnj79r9n

Valaki, valami változást, új funkciót, stb.. észlelt a frissítés után. Nekem nem tűnik fel semmi. Lehet csak valami hiba javítás volt.

gaben

Szia,

nekem ezek mind rajta vannak a gépen és mind működik rendesen.
Illetve a Fusion-t egyelőre hanyagolom ezen a gépen, mert az alaplapi videokártya kevés lehet neki. AutoCad 2012 még eldöcög rajta, bár 3D-ben az érzés néha hasonló a Zuzu Petas-al történő beszélgetéshez. :D
Most tervezem egy új műhely laptop beszerzését és arra fogok pakolni mindent ami kell.