Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

Ha már elfogadta a startup reget, akkor ultimate-ed van. [#integet2]

A CAM részben az egyes műveletek beállításai alatt "Wrap toolpath" vagy "Tool orientation"környékén keresgélj.
Ne fog mindegyik posztprocival alapból menni.
Nézd meg a CAM samples alatt valamelyik példát, hogy vannak beállítva.

99cwyhfhj

Köszi az infókat. Holnap majd próbálok valamit kihozni a vázolt lehetőségekből :)

s2k5ycubj

Aha,letöltött valami frissítést és teljesen másképpen néz ki a cam rész is.
És előjött az ultimate menü is.
Egy ideje nem néztem,de a háttérben meg dolgozott ezek szerint.
Kicsit küzdök néha az internettel,mobilnetem van..
De akkor ezek szerint megy rendesen.
Köszönöm!
[#taps][#taps]

xw705sph

dwg-re, dxf-re vannak ettol jobb szoftverek.
Draftsight, SE 2D, mindketto ingyenes.

99cwyhfhj

Köszi.
A dxf-et kaptam, én csak a CAM részére akarom értelmezhetővé tenni.

xw705sph

Itt is felmerul bennem a kerdes, hogy arra egy DXF2GCODE vagy egy SheetCAM nem lenne alkalmasabb?

99cwyhfhj

Ennek a CAM része sokkal bővítettebb tudású.
Használtam már többféle CAM-ot, de ez sokkal több rétűbb.
Pl. ha a szerszám paramétereit megadod, akkor azt elmenti, így már adott szerszámhoz nem kell módosítanod a feedrate-et, a merülési feedrate-et, sebességet, a post procit...stb.
Különféle műveletekhez nem kell megadnod a mélységeket, mert a 3D rajzon kijelölt face-ekhez hozzárendeli a rajz alapján.
Megadhatod a fúrási ciklusnál a visszahúzások számát, mértékét stb.
Csak klikkentesz a rajzon, hogy zsebet, furatot, szigetet stb. akarsz készíteni és csinálja az útvonalat hozzá.
Nem utolsó dolog, hogy nagyon jól szimulálja is a hozzáadott új path-on való mozgást, így ellenőrizhető a dolog.
Egy szöveg gravírozáshoz nyilván felesleges, de még ahhoz is célszerű használni, ha többször kell elővenni :)
Főleg, hogy tudja a V-curve funkciót is.

99cwyhfhj

A régi dxf és az svg fájlok körei is két-három ívre bomlanak, kénytelen voltam átrajzolgatni őket :)

Más problémába ütköztem. Nemrég egyszercsak kiírta, hogy a grafikus drive-erem elavult, bizonytalan lesz/lehet a működés.
Nézem a fusion grafikus diagnosztikáját (kérdőjelnél) azt írja directX 9.0.
Ez érdekes, mert a preferences-ben is be van állítva a directX 11.0 és a dxdiag kimenete is ugyanez.

Nem tom mi a baja, majd még megnézem, ma 22 óráig még karbantartás van fusionéknál.

p75e6i8vg

Nekem is 9-est ír, miközben 11-es van.
Passz.

Szokott nekem is ilyeneket írni, de ez egy régebbi laptop gyenge videokártyával, a beállításokban visszavett grafikával.

99cwyhfhj

Hát, az enyém nem mondható gyengének, de majd azért megnézem, hátha van még tartalék benne. Eddig nem volt gond az autocad esetében sem, pedig az is elég nagy étvágyú a grafikát illetően.

Tetszik a CAM setup sheet-je, minden infót megad a könnyű beállításhoz, műveletek idejét, képes szerszám infót stb.

De ezekkel a nagyolás/simítási beállításokkal jól el lehetne tökölni, már ha szükség lenne rá. Ezeregy opciót találtak ki hozzá :)

Nem irigyellek, ha elindul nálad a fém-megmunkálás, nagyban :)

99cwyhfhj

Van egy kész alkatrész, CAM részről is kompletten.
Úgy tűnik, nem lehet megosztani oly formában, hogy a CAM config is látszódjon.

Sőt, a rajzot sem lehet megosztani/lementeni a gépemre eredeti (.f3d) formátumban, csak exportálva valamivé.

Vagy béna vok... -?

p75e6i8vg

Nem lehet, vagy nem úgy lett megosztva?
Hogy próbálod pontosabban?

Még nem próbáltam eddig én sem...
Most nyomtam egy jobb klikket egy régi próbálkozáson, ott "Share Public link".
Ott volt olyan opció, hogy "Allow item to be downloaded" azaz engedélyezem-e a letöltést.
Ez lett belőle

99cwyhfhj

Igen, de az eredeti formátumot nem ajánlja fel, ha a download-ra klikkentesz.

p75e6i8vg

Nekem felajánlja rögtön a legelsőnek hogy "Fusion 360 Archive"

Letölt egy F3Z fájlt, amit egyébként nem nyit meg a program :)
A bal oldali data panelen fent a felhő ikonnal fel kell töltened a projektjeid közé, utána megjelenik a többi terv közt, és nekem benne is volt a szerszámpálya.

p75e6i8vg

Úgy néz ki ez az F3Z egy zip fájl...
Ha átnevezed ZIP-re, ki lehet belőle másolni az eredeti F3D-t :)