Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

[#eljen]
A 219 és 245-ös hozzászólás környékén nézelődj UCCNC post ügyben.

Elsőre én az erőhatások, hőterjedés stb szimulációjára gondoltam :)

gaben

Köszi, azokat már átnéztem, de mivel még sosem használtam ilyesmit, ez nekem magas egyelőre.
A Fusion-t is még rengeteget kell gyakorolnom, hogy ráálljon a kezem az AutoCad után.
A CAM részéről nem is beszélve, mert ott meg annyi lehetőség van, mint égen a csillag.

Pl: - a megrajzolt alkatrészt melyik 2D-s (vagy 3D-s)          eszközzel célszerű megmunkálni?
-ehhez melyik szerszámok a legoptimálisabbak?
- hogyan lehet váltani a megdolgozandó felületek között a marógép számára?
-stb.

p75e6i8vg

Na igen... én már nagyrészt meg tudom rajzolni és ki tudom marni amit akarok, de még mindig sokszor úgy érzem, hogy épphogy a felszínt kapargatom, hogy lenne jobb, gyorsabb módszer... :)

A "melyik szerszám optimális" problémán még ráérsz gondolkodni... hobby környezetben az ember amit csak tud, ugyanazzal próbálja megoldani, mert elég kényelmetlen a szerszámcsere, ha csak egy sima, patronos főorsó jutott :D

99cwyhfhj

Hát, a kérdéseidre magadnak kell választ találni, mert ezek az alkatrésztől függenek.
Maráskor a megmunkálás típusát, sorrendjét te magad határozod meg, persze ismerni kell a megmunkáló gépet is hozzá.

------------------------------------------------------------
Más.
Mai napi szívás.
A lenti képen lévőhöz hasonló, 6db rétegelt lemezről csináltam a szerszámpályát, lézer vágásra.

A kisebb daraboknak simán ki lehetett jelölni a kontúrját, láncvonal formájában, azonban a nagyobb, sok cikk-cakkos daraboknak nem engedte. Csak az egyenes vonal szakaszokat lehetett kijelölni, egyenként.

Sem vonal követésre, sem kontúrmarásra nem engedte az egész kontúrt kijelölni

A sketch-ről azért nem tudtam, mert miután body-t csináltam, még módosítottam rajta.

Elsőre levetítettem a body-t, aztán a rajzról próbáltam pályát generálni. Ment is, de a levetítési magassággal egy hatalmas oldal kiterjedésű boxot hozott létre, (0 offset ellenére) így a setup sheet-ben értelmezhetetlen volt a pozíció koordináta.

Aztán végül levetítettem a bodyt, úgy hogy Z0-án volt a body is. Ezután már sikeres volt az alsó kontúr kijelölése  és elkészült a lézer-pálya :)
Ha valaki ilyen esetbe botlik...ez a megoldás rá.

Ez van az alábbi képen.

gaben

Szia,

persze tudom, de a mikéntjét még nem igazán.
Gyakorlás, gyakorlás.....

Találtam viszont egy jó kis videót, ami segítség lehet a tanulásban: fusion360

ey8d9x4v9

egy ideje próbálgatom ezt a progit, de nem nagyon haladok vele.
valaki egy kis okítást tudna mondani hogy álljak neki?
valami jó szájbarágós bemutató kellene, ne olyan, hogy rajzolsz egy kört, és teszel bele egy négyzetet, ugyan is ezt se tudom.
nem olyan kell mint a szakácskönyvbe, végy egy besamell alapmártást .....
mit jelöljek ki, mi után, kell e dupla klikk, nyomva tartom az egeret,nyomjak mellé siftet
és persze az angol sem az erősségem.

p75e6i8vg

Sajna magyar videót nem találtam még...
Angol nélkül nehéz sajna... Youtube-n bekapcsolva a feliratozást esetleg?

A legközelebbi találkozón tarthatunk megint egy gyorstalpalót, ha van rá igény :)

gaben

Mindenképpen, de akár előtte is összejöhetnénk valahol egy minimál tanfolyam erejéig. [#awink]

Persze ha jutna rá szabad kapacitásod. [#wave]

ey8d9x4v9

köszi, ezt a feliratozást nem is tudtam....

xw705sph

Meg nem toroltem a kezdo videokat a megosztasombol. Kuldok egy elerhetoseget.

p75e6i8vg

Ohh, netán saját magyar nyelvű oktatóvideók? ;)

p75e6i8vg

Nem zárkózom el előle.

Viszont sajna nincs túl sok szabad időm.
Nálam ilyesmire nem nagyon alkalmas sem a hely sem a körülmények.

Gondolkodtam már én is oktatóvideón, de az is elég sok erőfesztés, előkészület, hogy ne egy katyvasz legyen a vége...

gaben

Megértem, én is így vagyok ezzel sajnos.
Az is nagyszerű tett volt részedről, hogy csináltál ennek egy topikot és Szfehérváron bemutattad projektoron a kezdő lépéseket. [#eljen]

Helyileg merre vagy, Pesten?
Mert ha mégis úgy alakul, hogy lenne pár üres órád, akkor találkozhatnánk valahol.
Vagy kiveszem a céges nyaralót a Duna parton, csinálok mellé egy jó kis vaddisznó pörköltet vacsorára és összejövünk páran egy kis okításra. ;)

köszi, Gábor [#wave]

3ztiz2p39

Én is beneveznék egy ilyen összeröffenésre, a költségeket ripp-ropp összedobnánk.
Többször volt már ilyenre példa.
Csak ugye az a fránya szervezés...

xw705sph

Mostanaban sajnos nem nagyon tudok vele foglalkozni. Csak az a par darab, amit szerintem neked is atkuldtem.
Epp a jovo heten akartam torolni, hogy a halado verzio is felkerulhessen.

Ha valakit erdekel, ajanlom goferenc SW-s videoit. Nem ugyan ez, de a logikat meg lehet belole erteni.