Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

Hát izé, csak tippem van...

Ugye itt olyanokat tudsz megadni, hogy mekkora rádiusszal és távolságról támadja meg a maró az anyagot, illetve hagyja el.

Azt hiszem belépésnél ennyivel előbb, kilépésnél ennyivel később aktiválódik a szerszámsugár kompenzáció a vezérlőben.

Háztáji gép mach-al, uccnc-vel ezt úgy sem tudja... linuxcnc viszont igen.

99cwyhfhj

Köszi. Nem nagyon értem, ez mire jó, na de mindegy, majd egyszer kikísérletezem a szimulációban, különböző értékekkel, aztán talán megvilágosodok :)
Ki szoktam kapcsolni a funkciót, oszt' nincs rá gond :)
Így is jó a linuxcnc-nek :)

krnj79r9n

Szervusz,
Semmi extrát nem tesz ez a dolog, a kontúrra való ráfutást adhatod meg vele. Ha kikapcsolod, nem lesz ráfutás és a beszúrást a kontúron végzi a gép és ez a kész munkadarabon valószínűleg meg is fog látszódni, tehát nem szerencsés. Lézervágásnál de marásnál is hasznos, ha kívülről közelítesz rá a kontúrra vagy nyilván furatok esetén belülről.
Itt ennek a ráfutásnak és a kifutásnak a paramétereit adhatod meg. A rákanyarodás- ill. kifutáskor a lekanyarodás- rádiuszát illetve az egyenes szakasz hosszát és szögét.
A rá- ill. a kifutás paramétereit külön-külön is megadhatod, vagy egy pipával azt mondod, hogy a kifutás legyen ugyan olyan az mint a ráfutás.
Amúgy az egész CAM részre igaz, ha az adott elemen a egér kurzorral elidőzöl, akkor feldob egy magyarázó szöveget, sok esetben nagyon jó rajzokkal illusztrálva.
Azokból egész jól megérthető a dolog.

99cwyhfhj

Köszi szépen!
Azt láttam én is a kis ablakban, hogy rákanyarodik az offset pályára, csak nem értettem, minek :)

De milyen igazad van, ha csak leszúrja az ember a marót, akkor tényleg mindig látszik kicsit, hol lépett be és hol lépett ki.

Ennek fényében valóban hasznos lehet időnként beállítani.

gaben

Sziasztok,

akkor maradjunk a Február 4-5 hétvégéjében.
Eddig 18-an vagyunk ha mindenki eljön, még 3 fő jelentkezhet.

A jelentkezőket Január 20-ig kell fölvinnem az Üdülő foglaló naptárába, ezért kérnék mindenkit, hogy privát üzenetben erősítse meg a jelentkezését a saját nevével.

köszönöm, Gábor [#wave]

3ztiz2p39

" Háztáji gép mach-al, uccnc-vel ezt úgy sem tudja... linuxcnc viszont igen."

De hiszen pont ez a  lényeg benne, hogy a szerszámsugárkorrekció nem a gépre van bízva, hanem a CAM modul már egy módosított pályát generál ami figyelembe veszi a szerszámot. így G0 G1 G2/3-mal no meg pár alapciklussal mindent meg tud csinálni.

Tehát ezentúl a bonyolult számításokat nem a CNC gép végzi, hanem a CAM.

Ez a trendi ma már az iparban is ezért nem akarnak Balázsék az UCCNC-be ilyen bonyolult korrekciószámításokat belerakni.

Én a mach3-ban használtam a tükrözést forgatást, de ha meg van rajzolva a munkadarab akkor nem tart sokkal hosszabb ideig a CAD-ben elforgatni és új pályát generálni.

p75e6i8vg

Ez oké, de akkor minden változáshoz új pályát kell generálni, ahogy írtad...

Pl ha kicsi lesz a csapágyfészek, elég lenne rákorrekciózni egy kicsit az adott G-kódban.

Most hirtelen úgy rémlik, hogy a korrekció mértékét a Fusion CAM-ban nem tudod megadni, akkor meg vagy a modellben kell átméretezni a fészket, vagy a maró méretét kell megkamuzni.

yxrx8tcch

Igazad van. Nem lehet állítani a camben korrekciót

3ztiz2p39

Oké, ez így igaz, én a rá és lefutásra és koordinátatranszformációkra összpontosítottam.

A szerszámkorrekciót(kopás) valóban a gépnek kellene tudnia.

3ztiz2p39

Csizi barátunk is csatlakozni szeretne ha még lehet.

gaben

Oks, tehát akkor a lista a jelentkezések sorrendjében:

svejk+7fő,      öszesen: 8fő
svager,         öszesen: 1fő
robokacsa,      öszesen: 2fő
guliver83,      öszesen: 1fő
korbendallas,   öszesen: 1fő
vjanos+1fő,     öszesen: 2fő
Aknai Gábor,    öszesen: 1fő
Somma,          öszesen: 1fő
Smalla,         öszesen: 1fő
Nemes Mihály,   öszesen: 1fő

idáig összesen 19-en vagyunk.

vjcfe7dk3

Hátha valakit érdekel:

Az Autodesk olyan gépipari platformokat kínál, amelyek lehetővé teszik a folyamatos innovációt és az egyre hatékonyabb megoldások folyamatos bevezetését a meglévő infrastruktúra kiaknázásával, miközben új eszközöket és technológiákat alkalmazhat. Ismerje meg ezeket online előadás-sorozatunk keretében:
Január 17. – Több mint CAD – a Fusion 360 termékfejlesztési platform
Január 17. – Megmunkálási technológiák összehasonlítása Inventor + hyperMILL-ben
Január 18. – Fusion 360 – felhő alapú tervezési platform[#eljen]
Január 19. – Inventor – 3D tervezés beépülő 3D megmunkáló modullal
Az online előadásokon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Itt lehet regisztrálni:
http://www.autodeskforum.hu/?page_id=10667

3ztiz2p39

A Vjánost feltétlen írassuk be, hogy még többet tudjon nekünk átadni! :)

3ztiz2p39

Ja, hogy online előadások!
Gyanús is volt hogy miért ingyenesek.

Ezeket nem lehet valahogy lementeni?[#kuss]

3ztiz2p39

Persze, hogy délelőttös műszakban leszek. :(