Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Akkor folytatódik. :)

Imádom a mai világot!

uscv34aum

Szerintem jó kis progi ez.
Köszönet vjanos-nak a topikért.[#worship]
Találtam két jó ingyenes oktató anyagot hozzá.
Az egyik 4, a másik 3.5 órás. Szerintem sok tanulható belőlük.
 Itt található.

uscv34aum

krnj79r9n

Sziasztok,
Örülök, hogy lett egy ilyen topik is.
Már egy ideje beizzítottam a progit, csak eddig alig használtam, nem igazán volt időm.
De azért csak izgat a dolog itthonra. Mert elég komolynak tűnik az árához képest.
Jól értem, hogy az egy év próba idő után lehet hosszabbítani a licencet újabb egy évre? Utána magán felhasználásra kell fizetni? Sajnos az angolom elég gyenge és nem mindent értek.

A fusion 360 tud olyat, hogy az alkatrészeket ill. összeállításokat változók, képletek segítségével határozza meg, esetleg excel vagy valamilyen belső táblázat segítségével? Láttam erre utaló jeleket benne.
Képes különböző változatok kezelésére (SolidWorks-ben konfigurációk), amit szintén táblázatból vezérelhető?
Ezek sokat dobnának számomra a program értékén.

Hegesztés, lemezalkatrészek biztosan nincsenek benne, vagy tévedek?

p75e6i8vg

Évente hosszabbithatsz, akkor is ingyenes marad.

Van benne parametrikus modellezés (belső táblázat), ezt a részét még nem próbálgattam, de később majd keresek egy videot erről.

A lemezkezelést is reklámozták nemrég, de nemtom kijött-e már, vagy esetleg csak a fizetős Ultimate verzióba került bele...

krnj79r9n

Köszönöm a gyors választ.
Ez ígéretesen hangzik, azt hiszem csak neki fekszek.
Akkor előbb az alapoktól, aztán jöhet a parametrikus rész is.
A lemez az nagyon jó lenne.

krnj79r9n

Term has expired (lejárt az idő)
Ezt írja ki nekem felül piros háttérrel, gondolom ezért nem tudom megnyitni a régebbi rajzaim és menteni az újakat.

Válasszam ezt?

> Sign up as a Student or Educator (Free)
Get Fusion 360 free for 3 years. Renew as long as you need it. (Tehát 3 évig ingyenes és megújíthatom amíg szükségem van rá, ha jól értem)

vagy ezt

> Sign up as a Start-up or Enthusiast (Free)
Get Fusion 360 free for 1 year if you are non-profit or if your business makes less than $100K a year. Renew as long as you need it.

Tehát mindkettő ingyenes, csak az előbbi 3 az induló cégeknek 1 évre hosszabbítható, ha non-profit szervezet vagy az éves bevétele nem haladja meg a 100.000 dollárt. És szintén hosszabbíthatom, amíg szükségem van rá.
Tartalmaz a tanuló vagy oktató bármiféle korlátozást a programban?

p75e6i8vg

Kb jól érted. A 3 illetve 1 év után akárhányszor ingyen hosszabbithato.

Nekem a masodik van.

A ketto kozt nincs kulonbseg funkcioban.
Van viszont a fizetos Ultimate verziohoz képest, azt majd osszegyujtom vmikor

p75e6i8vg

No, szóval még nincs benne a lemezkezelés.
Zajlik a fejlesztése, erre a félévre ígérik.
Itt van pár bemutató animáció

A paraméterek táblázatos megadásáról pedig itt egy rövid videó.
Modify menü > Change Parameters

3ztiz2p39

Nekem még telepíteni sem sikerült, mindig ezt a hibaüzenetet kapom.
(remélem nem a Csendes-óceáni időzóna miatt)

Tényleg nem lehet offline telepíteni?

p75e6i8vg

Szerintem nem lehet offline... ez egy cloud-szoftver :)

Nincs nagyon elállítódva a géped órája az övékhez képest? (Az időzónát nem figyelembe véve)

Nézd meg a vezérlőpult > dátum és idő környékén, hogy szinkronizálja-e a géped a pontos időt a time.windows.com -hoz.

p75e6i8vg

Ha a windows pontos időjének beállítása nem segít, nézd meg a bios-beli dátumot és időt, az is legyen beállítva.

3ztiz2p39

csak tudnám mi az a "cloud-szoftver"

visszaállítottam UTC+1-re ugyan az...

p75e6i8vg

Hát felhő alapú :D
Rendszeresen kommunikál a szerverével valahol az internet fellegében, leszedi a frissítéseket ha kell, szinkronizálja a rajzaidat hogy megoszthasd másokkal, elérhesd másik gépről vagy az okostelefonodról :)

Nem az időzóna lesz a gond, hanem hogy abszolut értékben 10 percnél nagyobb eltérés van köztetek.
A dátum, óra, perc pontos?
Biost nézted?

3ztiz2p39

Most 2016.10.08   23.36-on áll.
.