Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

A drawing-ba insertelni csak image-t enged, legalábbis az enyém :)   -vagy mire gondolsz?

gaben

Nem modellekről beszélgetünk?
Vagy Te a sketch-re gondolsz?

zozo

Nem sketch, hanem drawing from design, vagyis műhelyrajz. Ebbe szeretne Frob több alkatrészt behívni, de külön fájlokból.  Insert-tel csak képet tud beilleszteni.

Tehát egy lapra kell tennie több dizájn-t és abból létrehozni a drawingot.  Így egy műhelyrajzra kerül több alkatrész.

gaben

Ja, hogy drawing. Ott eddig nekem is csak egy darabot sikerült beillesztenem, bár még nem is volt szükség többre.

frob

igen drawings
közben rájöttem, hogy bizony azt nem engedi amit szerettem volna, ha csaknem egy fájlon belül van az összes sketch és hozzá tartozó test is

másik program amit használok enged ilyesmit, úgy hogy azzal oldottam meg...

happisusu

Most mi is történt?? Ez csak egy kis beugrató " Promó", vagy innentől fizetösek leszünk ??

izbeki

A 6 éves évforduló alkalmából fél áron megveheted, ha akarod.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

frob

Sziasztok
Hogy tudom hozzáadni az uccnc postprocessort a fusionhoz, hogy kiválasztható legyen listából?

Vagy először gépet kell kreálni a postprocesszor segítségével?

hogy is megy ez?

Előre is köszi a segítséget!

R.

zozo

Amikor készen vagy a toolpath generálással, akkor ráböksz a post process ikonra (vagy a legördülő menüből kiválasztod)

Kapsz egy ablakot, bal alsó sarokban írja, hogy "search for posts...", erre megint ráböksz.
Megnyitja a böngésződet, kiválasztod az uccnc-t.

Vagy elteszed egy kedvenc könyvtárba, vagy bemásolod a többi közzé. Én inkább ezt tenném. Aztán máris kiválasztható lesz a sok közül.

zozo

Na még ezzel a hibával nem találkoztam. Összeállítási rajzból, mentés után át akarok tenni egy alkatrészt új design-ba, és hiányos a rajz az eredetihez képest.
Pl. 6 db furatnak se híre se hamva. Idegbajt kapok, már ezredszer próbálom és akkor sem ugyanaz a rajz, mint az eredeti. Tök mindegy, hogy aktiválva van-e, másképp próbálom menteni, akkor is hiányos.

Találkozott már valaki ilyennel?

zozo

Már bezártam a programot, újra nyitottam...-semmi változás.

Aztán lenyitottam a komponenst, ami tartalmazott ugye egy db body-t, bodyra klikkentve új komponens létrehozása.
Ugyanazon a néven létrejött megint a komponens, amit már tudtam helyesen másolni. Ez megoldódott, de nézhetem át az összes többi másolatot, hogy tényleg jók-e.[#falbav]

xhadp99yn

Sziasztok !
csak annyi kérdésem lenne hogy ha fusionba be talozok egy stl-t amit a nyomtató el rontott

és adott layer től szeretném nyomtatni  

ezt úgy képzeltem el hogy az adott tárgy alsó részét levágnám

ezt hogy lehetne kivitelezni ?

frob

köszi!
ezt így leírva sehol nem találtam...
persze a postodat csak most olvasom, rengeteg szívás után rájöttem hogy így kell...

gaben

Én is jártam már így. Azóta mindig ugyanabba a munkafájlba állítom össze a komplett design-t is, ahol rajzolok.
Persze ez néha kicsit zavaró a túl sok alkatrész miatt, de majd kikapcsolom a bekavaró fóliákat.
Az mondjuk jobban idegesítő tud lenni, ha az elkészült modellt javítani kell a sketcbe és ilyenkor csak az utolsó modellt frissíti, a belőlük másoltakat nem.
Nem beszélve arról, amikor valamilyen módosítást csak a modellben tudsz elvégezni vagy eleve egyszerűbb, mint a sketch-el kűzdeni és persze ilyenkor ha egyszer mégis szükség lenne a sketch-re, már cseszheti az ember. :D
Volt, hogy az egészet jobbnak láttam újrakezdeni, mint ezeken végigmenni.

zozo

Az az érdekes, hogy azok a furatok tűntek csak el a copy-zás során, amelyeket a "hole" opcióval fúrtam... -hmmm
Minden más módosítás átkerült az új design-ba.

---------------------------------------------------------

Más. Órák óta próbálok rájönni, hogyan lehetne ezt megoldani:

Csinálok egy összeállítási rajzot, egy fájlon belül, egymás mellé szerkesztve az alkatrészeket.
Ezután az alkatrészeket kimentem egyenként, szépen elnevezve őket.

Tegyük fel, az egyik alkatrészt módosítom, mondjuk letöröm az éleket. Amit szeretnék, hogy a párja a másik rajzon automatikusan szinkronizálódjon hozzá, ne kelljen azt is módosítani, manuálisan felülírni.

A másolat létrehozását próbáltam, copy-val, exporttal, inserttel, de sehogysem lesz automatikus az ikertestvér modell módosulása. Az bosszant, hogy mintha ez már egyszer működött volna korábban, de nem jövök rá, hogyan.

Valaki esetleg tudja?   Már agyi romhalmaz vagyok, két napja reggeltől estig rajzolok, lehet, hogy átléptem valami opció felett...

(Ha lesz kis időm áttúrom a fusion doksikat, fórumot, de még pár napig orrvérzésig kell tolnom ezt a projectet.)