Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

frob

Csak összejött amit mondtál, szóval haladok.
Ha később majd összeállítást szeretnék akkor az hogy működik?
Mert látom, hogy amikor kivontam a testet az általam rajzoltból akkor az eltűnt a fából is...
Újra be kell rakni vagy valamilyen módon elő lehet csalni?
Ráadásul most csak az egyikből vontam ki, akkor először meg kellene rajzolni mindkét oldalit és úgy kivonni?

Majd későbbiekben marópálya is készülne belőle uccnc-hez majd ebben is kérnék segítséget... persze egyenlőre meg tudjam rajzolni az a cél :)

gaben

Na örülök.
A sketch attól még nem változik, ha arra van szükség, azt újból extrudálhatod.
Vagy csinálsz belőle màsolatot és azon gyakorlod a különböző műveleteket.
Az összeállítás a legegyszerűbb része, persze ha kötni a mozgásokat, azzal már el lehet szórakozni egy darabig.

Marópálya készítésében is szívesen segítünk, de a legjobb ha ezt is te gyakorlod be.
Rengeteg jó videó van a YouTube-on, talán az első és legjobb magyar nyelvű Vilmos Jani fórumtársunké. ;)
De ott van még Lars Christensen, a NYCCNC, stb.

zozo

A tool body-t amikor kijelölöd, pipáld ki a "keep tools"-t és akkor nem tűnik el a "kivágó tested", de a formáját kivágja a target bodyból.

Ha g-kódot generálsz, töltsd le az uccnc-hez való post processort és tedd a többi közé. Vagy tetszőleges könyvtárba, de akkor meg kell adnod majd az útvonalát.

zozo

Összeállítást a move/point-to-point-tal a legcélszerűbb csinálni.

gaben

Háát nemtom, én inkább az align-et és az assemble-t használom.
De egyszerűbb testekhez jó lehet az is.

zozo

Ja, az autocad-ben az volt nekem is a nyerő, de mivel az alkatrészeket pozícióhelyesen készítem, copy-paste után a move menüvel illeszti be a rajzba, aztán a helyére is teszem.

frob

Húúú köszi a sok építő jellegű hozzászólást!!
Tegnap este már kezdtem elveszteni a lelkesedést, de ma új erővel esek neki! :)

frob

Az uccnc postprocessort honnan érdemes letölteni?
reméltem beadja a google pl a fusionhoz tartozó oldal egyikét de csak forumok esnek be, régi bejegyzésekkel....

gaben

Ja kérem, aki alapból ilyen profi. ;)

frob

gaben

Persze, ezt használjuk mi is.

Illetve lehet mást is, attól függően mi a marási feladat,
3+2 ill. 5 tengelyes megmunkáláshoz ez már nem jó.

frob

Köszi!

Egyenlőre csak 3 tengelyen, remélem egyszer eljön az idő hogy lesz forgató is...

frob

sziasztok

Ha egy fájlon belül több komponens van amit majd külön külön kellene megmunkálni az megoldható, vagy a megmunkáláshoz érdemes külön fájlba áttenni?

Tehát, megcsinálom a kész szerkezetet, a megmunkálandókra ott generálok g kódot is?
Gondolom akkor a generálásnál meg tudom mondani neki hogy melyik sík amit forgácsolni kell?

R.

zozo

Lehet így is, de sokkal tisztább érzés ha minden alkatrészből komponenst csinálsz, aztán copy-paste new párossal beilleszted új rajzba egyenként.

Aztán amikor csinálod a műhelyrajzot a tűrésekkel, akkor párosítod az alkatrészhez.

Ugyanígy a g-kódokat is.

Ha ömlesztve van minden és később vissza kell keresni valamit, vagy akár módosítani, akkor sokkal nyűgösebb.

frob

A több komponens egyértelmű, de akkor érdemes külön fájlokba pakolászni amikor kész minden és úgy megcsinálni a g-kódot és egyebeket.
de elvileg komponensenként lehet generálni g-kódot ügye?

R.