Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

uph5fcryd

köszönöm....

gaben

Használ valaki fixture-öket a szerszámpálya tervezésekor?

gaben

Sikerült betenni a fixture elemeket a szerszámpálya szimulálásába.
Szépen meg is áll ütközéskor.

5wzdp9cnj

Fusion 360-al van problémám. Szeretnék kiextrudálni két betűt, meg egy gyűrűt úgy, hogy az íves felülettől 1,2 mm-re emelkedjen ki. A betűket és a gyűrűt egy síkba rajzoltam egyszerre.
Az A betű és a gyűrű működik, a C nem. Ha a C-t csak simán extrudálom, az működik, de nekem úgy kell, hogy kövesse a domborulatot. Sőt, az is működik, ha csak a C betű felső 1/3 -ra kattintok és azt extrudálom a felülettől 1,2 mm-re. Próbáltam azt is, hogy egyformán extrudálok ki mindent 2 cm-re és azt vissza a felülethez képest, de az se megy a C esetében.
Mit rontok el? Köszönöm a válaszokat!

Itt egy videó a problémámról:
https://youtu.be/bo5whvdUY84

gaben

2vkx6unz

Szia,

Ezt szeretnéd ami a képen van?
Mondjuk itt a betűk széle az alsó síkra merőlegesek.. Ha a felső gömbsüveg adott pontjára merőleges kell akkor abban nem tudok segíteni.

Ez én kétféle módon tudom megcsinálni, de alapjában véve az eljárás hasonló.
Rajzoltam egy hengert abból kivágtam egy gömbbel maj készül egy offszet sík párhuramosan az alappal a már elkészült body felett, erre került a szöveg és a gyűrű. Innen válik ketté a módszer. Az elsőben a press-pull-t használtam csak az indító sík a gömbsüveg felülete és onnan kell kihúzni.

A másik módszer ugyanez csak extrudálva illetve a szöveget szátdobtam rajzelemekre. Ennek az a hátránya, hogy nem lehet később szerkeszteni.

55xuwevre

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, egy ellipszis alakú fedélbe kell a szélével párhuzamosan 47 db furat. Hogyan tudom a kiosztást elkészíteni? Nekem csak kör, vagy négyszög kiosztás megy.
Kösz a segítséget.

2vkx6unz

Szia,

Ha adott az ellipszis alapú fedél akkor kell egy útvonalat rajzolni amin el akarod osztani a 47 furatot. Az útvonalat megrajzolod, majd megméred a hosszát. Megcsinálod az első furatot aminek a középpontja rajta van az útvonalaon majd a pattern on path funkciót kiválasztva el tudod helyezni a furatokat tetszőleges útvonalon. A hosszt a pattern on path funkciónál kell megadni (extent és kívánt darabszám+1 és orientation path direction.

Ilyen kellene?

55xuwevre

Kösz!
Ilyen. A megmérést még nem tudom, remélem megoldom.

2vkx6unz

Szia

Az útvonalat az Inspect menüpontban a Measure-t kiválasztva előjön egy ablak majd a mérendő elem(ek)re klikkelve ott is a méret. Vagy nyomsz egy i gombot a billentyűn és ugyan ott vagy ;)

2vkx6unz

Ja a 3. és legegyszerűbb, ha csak simán kiválasztod az útvonalat (élet) és jobb oldalt alul megjelenik az adat ;)

Ha egy síkidomot választasz akkor így csak a felülete jelenik meg.

5wzdp9cnj

Sanyi, Aknai Gábor!

Köszönöm. Az tökéletes, hogy a kiemelések oldala párhuzamos a henger oldalával. Nem az a gond, hogy nem tudom kiemelni, hanem az, hogy csak az A betűt csinálja meg, a C-t meg nem. Megoldottam, kiextrudáltam egyforma 2 cm-re (nem az ívhez képest, hanem az aljához képest), rajzoltam fölé egy gömgöt amit kivontam belőle. Csak nem értem, hogy miért nem működik a felölet síkjától való kiextrudálás mindenhol. Vagy a videókártyám nem bírná? Dedikált videókártyás gamer laptop.

Pali79

Sziasztok!

Az alábbit szeretném megoldani, de egyenlőre nem találtam rá a hogyanra.
Adott egy téglatest, közepén egy furattal, meg van még rajta pár apróság ami most nem annyira érdekes. Azt kellene megoldani, hogy középre beletoldani egy egyenes szakaszt, hogy a kör nem kör legyen, hanem legyen benne két oldalt egy-egy egyenes szakasz. Remélem elég érthetően írtam.

zozo

A téglalap megfelelő lapjára indíts egy sketch-et, aztán "slot" menüből kiválasztod a neked tetszőt.

Pali79

Ezt nem nagyon értem, vagy én nem voltam érthető. Átfogalmazva a testet középen szét kellene vágni és beletoldani egy darabot.