Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

frob

Köszönöm ezt az infót is, amennyiben szükség lesz rá keresem, mert még csak kialakulóban van a project.

Csuhás

Klassz, ilyenekre gondoltam. Lehet hogy összeszedek néhányat a könyvtáramban. Megadva az anyagot is, így ha mondjuk mellékelem a tömegközéppont koordinátáit és a tömeget akkor mindenki ellenőrizheti is hogy sikerült-e a rajza.

2vkx6unz

Tetszik az ötlet, de van kiegészítő ötletem, vagyis okulásul fel lehetne tölteni és/vagy megosztani a modelleket, hogy látni lehessen, hogy ki milyen módon oldotta meg a feladatot, melyik hány lépés, paraméterezhető-e, mennyire praktikus a modell ha egy másik szerkezetben kellene némi módosítással felhasználni.
Esetleg előre megfogalmazni elvárásokat a modellel kapcsolatban...

xhadp99yn

valahogy így néz ki Autocad ben [#taps]

remrendes

Utoljara kb 15 eve az iskolaban lattam ACAD-ot 3D-re hasznalni :)

xhadp99yn

Sokan használják.
szerinted mi a legjobb erre?

remrendes

Nincs legjobb. Kinek mi all kezre. Szerintem gepeszetben mar nem tul nepszeru. De, ha nincs vele gondod, akkor hasznald.

xhadp99yn

és melyik programmal lehet azt megoldani hogy mozogjanak az alkatrészek 1 nem atom gépen?

000000000

kinematika szimuláciot már ismertebb CAD rendszerek szinte mindegyike tudja solidwoks, catia, pro engineer, solid edge...stb[#rolleyes]

remrendes

En egy regebbi (3-4 eves) SolidWorksszel probalkoznek.

gaben

Fusion is tudja és ingyenes, ráadásul ebben a topikban vagy. ;)

xhadp99yn

gyakorolni jó

xhadp99yn

kéne valami nehezebb [#taps]

gaben

Ezt Acad-ban csináltad?

remrendes

Szerinted mennyi ideig tartana a 24-es atmerot megvaltoztatni mondjuk 30-asra, ezzel egyutt a kinyulas is szelesedne es utobbi vastagsagat 12-rol pedig 20-asra?