Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

Nem találom, hol lehetne kikapcsolni ezt a component dragging funkciót. Mert ugye ha, egy komponensen lenyomom az egér fülét, akkor el lehet mozdítani a helyéről. Fél óra után jöttem rá, hogy véletlenül 2 tizedet elmozdítottam egy elemet, amiről persze aztán tükröztem is [#falbav]

Találkozott valaki vele?

Ja és ha egy bodyt vagy component-et remove-val eltávolítok, akkor az hova lesz?  :) A delet-et nem használhattam, mert akkor a gyerekek is elvesztek volna, ezért remove-val távolítottam, de nem tom hová :)

2vkx6unz

Ha egy összeállítást csinálsz akkor egy komponenst le kell kell hogonyozni. A browserben jobbklikk a komponensen és ground.

De hogy mozdítod el a komponenseket ha kényszerezve vannak? Vagy nincsenek?

zozo

Wow! -ezt a ground-ot nem használtam.

Egy bodyból hamar komponenst csináltam, hogy a másik rajzba áttegyem, na ezzel volt a gond utána. Most már ezzel sincs :)  -Köszönöm!
Én szeretek bodykkal építkezni és csak a végén csinálok komponenseket. A bodyk legalább nem másznak el  :)

Amúgy ha egy komponenst pl. point-to ponit-tal illesztek, akkor elvileg kényszerezve van, mégis el lehet húzni egérrel. Hogyan érted a komponensek kényszerezését?

2vkx6unz

A bodykból való építkezésenek az a hátránya, hogy a Design Hisytory-ban rengeteg elem lesz. Ha akkor készítesz egy komponenst amikor az elkezded megrajzolni és ki is választod, hogy az legyen az aktív akkor egy-egy komponensnek látod a történetét. Célszerű megcsinálni egy- egy komponenst és utána visszamenni a fő elemhez és ott megcsinálni az összeállításokat vagy létrehozni egy új komponenst. Ha sok művelet után hozol létre egy komponenst akkor amikor azt kiválasztod akkor csak a létrehozása lesz látható history-ban és minden módosításhoz vissz kell térned a fő komponens csoporthoz és ott megkeresni melyek azok a lépések amik az adott elemhez tartoznak. Ha egy komponenst amit a végén generálsz le akkor az átvéve egy másik tervbe akkor még macerásabb lesz minden módosítás mert nem fognak látszani a létrehozáshoz használt lépések.
Nyilván ez néhány elemből álló terveknél nem kritikus, de a modellek újrafelhasználhatóságát rontja ha elvesznek a lépések.

zozo

Igen...érdemes elgondolkodnom ezeken a dolgokon, a következő "csomagot" így kezdem. Köszönöm szépen.

Csuhás

Egy picit talán off: Tudtok ajánlani olyan helyet a neten ahol gyakorló feladatok vannak? Nekem igazából teljesen beméretezett műhelyrajzok kellenének amik segítségével  gyakorolhatom a test modellezést. Kényelmesebb volna mint a fogok egy vasdarabot, meg egy tolómérőt módszer.

xhadp99yn

vagy kezdésnek egy egyszerűbb [#taps]

frob

Nem feltétlen ide való, de hátha valaki tud egyszerű megoldást 3D szkennelésre, esetleg van valakinek ilyen kütyüje?
a cél az lenne hogy pl fusionban szerkeszthető legyen a végeredmény, kb teremfocilabda méretű tárgyat kellene ...

frob

Közben olvasgatok a témában, van itthon
XBOX 360 Kinect camera
ehhez valaki szoftver tud ami képes ilyesmire?

kmajer

Reconstruct me

gaben

Ez egy belépőszintű 3D szkenner amivel már érdemes próbálkozni.

frob

köszi!

Első blikkre igen csak jónak tűnik, jól látom hogy rak vízjelet a kimenetbe, vagy csak a felvétel közben zavarja ezzel a használót, a kimenetben már nincs benne?

frob

Nagyon köszi ezt is, esetlegesen van neked? bérmunka?

gaben

Nekem nincs, de egyik fórumtársunk (Brusz) ilyen cuccal dolgozik.