Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Én használom Win 7 (64bit) és Win 10 alól. Most éppen Win 7 alól dolgozok. Ha a méretet beírod és nem nyomsz TAB-ot és nem jelenik meg a méret mellett a lakat akkor egér mozgatással változik a méret annak ellenére, hogy beírod a méretet.

zozo

Nem az egér érzékenysége miatt van sztem, az egér nem mozdul, leszorítom, akkor is elugrik a méret. Amúgyis lustára van állítva.
Ettől függetlenül gondolkodom, hogy kicserélem, mert már elég régi optikai egér. Lehet, hogy a win10 utálja.

Az entert meg a TAB-ot azért nem szeretem, mert így is tele van a rajz a kényszerek jeleivel, központokkal stb. ami eléggé zavaró. Tényleg, ezt nem lehet kikapcsolni? :)

zozo

Tudom, hogy az egérmozdítás felülbírálja a beírt méretet, de a beírt méret az egérkattintáskor sem változik, csak nem akkora mint amit írtam.

vjanos

Öööö, nem is értem! :D

Sketchelsz, elkezdesz egy kört.
C-betű, aztán húzod egérrel mondjuk kb 30-ra.
Az egért nem mozdítva beírod a 16-ot.

Na innen a két eset az én értelmezésemben:
- Enter: a beírt értékre méretez: 16
- Balklikk: az egérkurzor pozíciójára méretez, ha a beírt érték mellé nem került oda a lakat, ahogy Sanyi is írja

Persze 16 és 30 az látványos különbség, de nem lehet, hogy te 16.06-ra húztad csuklóból, aztán ott sikerült balklikkelni?

zozo

Elhúzom 30-ra, beírom 16 és a klikk után 30 lesz. Most elhúztam 120-ig, beírtam 16 és 120 lett :)

2vkx6unz

Ki lehet kapcsolni a körök középpontjait és a kényszereket is. Amikor elindítasz egy rajzolást akkor megjelenik Sketch palette és ott ki és be lehet kapcsolni.  

A méretezést szerintem nem lehet kikapcsolni.

vjanos

A kérdés: Nem valamilyen szögben álló síkra rajzoltad?
A megrajzolt alkatrész az XY, XZ, YZ síkok valamelyikén fekszik?

Ha nem, akkor előfordulhat, hogy a drawing-rajzban már az adott alapsíkra levetített, ortogonális nézetét látod.
Bár ennek kisebb méretet kellene adnia, nem nagyobbat [#fejvakaras]

Van itt két téma ami hasonló problémát boncolgat, hátha ad ötletet:
https://forums.autodesk.com/t5/fusion-360-design-validate/dimensions-in-drawing-mode-not-correct/td-p/6278299
https://forums.autodesk.com/t5/fusion-360-design-validate/dimensions-for-non-orthogonal-features-in-drawings/m-p/6212059#M48113

zozo

Tényleg, basszus. Az opciókat fel szoktam csukni, hogy ne foglaljon helyet :)  Köszi!
Természetesen csak akkor kapcsolom ki, ha át akarom nézni, hogy minden a helyén van-e. A mostani rajzomon 2,5-ös meg 3-as furatokból van egy rakás (lineár síneknek) és ezek pont akkorák mint a körívek meg körök középpontjai :)
De így ideiglenesen kikapcsolva tök jól áttekinthető.

vjanos

De akkor mi a gond, ez eddig nem így működött? :D

Nemtom, én mindig entert nyomok

vjanos

Ja, bocs, itt pár hozzászólás kimaradt míg írtam az okfejtésemet :)

zozo

Face-en felvett síkra rajzolok épp, ami párhuzamos/merőleges XYZ-vel. Köszi a linkeket, holnap reggel elolvasom, mert mára már elég volt a munkából, főleg, hogy át kellett néznem az egész rajzot, minden méret jó-e. Szerencsére amit korábban rajzoltam, az mind korrekt, csak a mai munkám volt rossz.

vjanos

Várjál, az a Süsü kollega drawing-ban megjelenő méretezős gondjához szántam a múlt napokból.

zozo

Nekem is rá kell szoknom az enterre, csak úgy tele van a rajz számokkal :)

2vkx6unz

Ugye a furatokat nem a sketch-ben rajzolod az adott testek oldalára a lineáris sínekhez?

2vkx6unz

Ha mégis akkor elegendő egyet megrajzolni kivágni a testből aztán vonalban többszörözni a 3D objektumot.