Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

izbeki

A Construct menűben tudsz síkokat (plane) létrehozni,
melyekkel elegánsabb a darabolás.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

2vkx6unz

Szia,

Nekem nem teljesen tiszta mit is szeretnél. Mi lenne a végeredményként kívánt forma?

A képen minden elem egy-egy body. Feltételezem, hogy egy készült a többit másoltad. De mivel ezel body-k nem mozgathatók egymáshoz képest, nem használható a joint funkció. Ha önálló alkatrészeket akarsz akkor komponenseket kell készíteni és nem body-kat.

Érdemes Jani és Lars Christensen és Brad Tallis videóit megnézni, nagyon sokat lehet belőle tanulni!

Ha egy házikó szerű keret a cél akkor én megrajzolnék egy metszeti profilt, egy síkra majd egy erre merőlegesre a körvonalat majd a sweep funkcióval a kívánt formát. Ha kell eztán szeletelni akkor ott ahol szükséges a split body funkcióval elvágom, ha kell.

Jó lenne egy kézzel rajzolt kép is, hogy mit szeretnél végeredménynek.

5bvewdic4

Ilyen illesztéseket szeretnék kihozni belőle.

5bvewdic4

Jani videóit megnéztem mind. Itt meg is ragadnám a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak neki!

A másik 2 uriembert még nem ismerem, de feliratkozom rájuk is. Köszi!

5bvewdic4

izbeki!

Na ez az ami nem ment!!!
Sem találkozásnál kialakuló "él"-re, sem ilyen pontra nem tudok plane-t tenni.

A tervem nekem is az volt, hogy az érintkező léceknél a létrejövő élekkel felveszek új síkokat és azzal elmetszem mindkettőt jól, de nem akarja. :(

izbeki

Szerintem neked ez kell:
Plane Through Two Edges
Kiválasztod a két élt, amin keresztül akarod a síkot és
már szelheted is, úgy mint a #1337 hozzászólás képen van.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

2vkx6unz

Ha jól értem akkor nem tudsz két élre felvenni egy síkot a programban? Fura. Ahogy én írtam nekem kb 5 perc volt ezt létrehozni:

Innen a profilt vagy a formát változtatni már nem ügy.

Minden vágó sík közötti elem egy-egy body.

5bvewdic4

Igen! Ezt szeretném, de nekem nem jön össze!

Teamviewer-rel be tudsz jönni hozzám, vagy videót pls, mert megöl az ideg, hogy tök egyszerű problémán nem jutok túl. :D

vjanos

Szia!

Most nem tudom kipróbálni, de próbálj meg egy a model síkjával párhuzamos offsett planet csinálni, arra rárajzolni a "vágásokat" egy sketchbe, majd a modify/split body-val elmetszeni a testet a sketch-el.

Lehet, hogy a te modelledben nem egy síkon vannak az egyenesek, amit össze próbáltál kötni a síkkal, azért nem sikerült?

2vkx6unz

Esetleg este, de melóhelyről nem mert azt nem tolerálják, ha mással foglalkozok...

Amúgy én másképp közelítettem meg a dolgot. Elsőnek megrajzoltam a profilt, második lépésnek azt, hogy milyen legyen a keret és utána betettem a síkokat és daraboltam.

Talán ez a kép segít megérteni a módszert.

A síkokat meg a két megfelelő élre illesztve nekem létrehozza. Utána már csak darabolás van.

2vkx6unz

Ez lehet egy valós probléma mert body-k vannak amiket nem lehet a síkra illeszteni. Komponenst kell belőle csinálni és azokat egy síkra illeszteni és utána már lehet, hogy megjavul. Nekem ez a megoldás akkor is sokkal munkásabbnak tűnik mint az amit csináltam.

2vkx6unz

Alaposabban megnézve a képet látszik, hogy egy csomó mozgatás van és másoltál is elemeket. Nos ezek szinte biztos, hogy nincsenek jól síkra illesztve és a Body-t nem is tudod csak a komponenseket. Szerintem kezd újra gyorsabban lesz eredmény...

5bvewdic4

Mivel több alkatrész is lesz amit ugyan ezen az útvonalon kell mozgatnom és ugyan ezen síkokkal kell vágnom, így mindenképp ezt kell megtanulnom. Léc, alu LED keretléc és az abban futó műanyag diffúzor...

5bvewdic4

Közben fejben már egy következő dolgon agyalok... ;)

Az alábbi képen látható csillagászatban használt Sky Scan 2001 EQ3 mount-hoz ha nem szeretném újra rajzolni a főbb befoglaló méreteket, akkor hogy lehet ehhez 3D file-t találni amit megeszik a Fusion?

Itt legfőképp az lenne a kérdés, hogy Nektek mik a már bevált kereső szavak a guglinak, ha ilyet kerestek? Vagy melyik site-okra regisztráljak, ha bármit szeretnék file-ban megszerezni? (GrabCAD ahol eddig fent vagyok)

Előre is köszi a segítséget!

MokiA

2vkx6unz

Nem értem miért kellene bármit is mozgatni. Azt kell megrajzolni, hogy milyen legyen a végeredmény és utána elszeleteled ott ahol kell. Mivel a profil gondolom azonos ezért azt elég egyszer megrajzolni. Ez állhat tetszőleges számú "alkatrészből" ha a metszeti képe azonos. Bele lehet tenni a led profilt, a műanyag prizmáját meg amit akarsz. Aztán egy nyomvonalon végigvinni majd a betenni a síkokat és elemekre szeletelni. Egy lépésben a keretet, a ledprofilt és a műanyag prizmát mag ami van.

Ahogy csinálni akarod az sokszoros munka ehhez képest és ha módosítani akarod akkor meg pláne.