Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

gaben

Nem tudom mi lehet a probléma, nekem jól jelöli.
De mintha én is jártam volna már hasonlóan. [#fejvakaras]
Talán a módosításokat nem tudja lekövetni mindig.

happisusu

A testen nekem is jó, csak mikor átmegyek " drawing " módba ott ha ráteszem a méretezést hozzácsapja azt a 0.13 mm-t

gaben

Ez már a drawing-ban van. ;)

izbeki

Esetleg a Preferences/ Drawing menű?
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

2vkx6unz

Szia,

több érdekességet is látok. A sketch-en a vonalak kékek vagyis nincs minden méret vagy kényszer beállítva vagy valami más van elállítva. A 35 mm méret nem látszik, hogy honnan is van mérve. Ha megrajzolsz valamit és minden méret és/vagy kényszer be van állítva akkor a vonal feketére változik - legalábbis nekem így működik.

A másik kérdés, hogy honnan veszed fel a méreteket? Hasonló probléma akkor van, ha a vonal végpontját kijelölve adod meg a méretet. Ha a drawingban a vonalat jelölöd ki méret megadáskor akkor jónak kell lennie. Ha a vonal végpontjait jelöltem ki akkor nekem is volt olyan eset, hogy nem a megfelelő méretet mutatta, de kaptam is mellé egy figyelmeztetést is.
Még egy észrevétel. Ez egy szimmetrikus alakzat én csak a felét vagy a negyedét rajzoltam volna meg és kétszer tükrözném az alakzatot. Ekkor kevesebb kényszer kell, de nyilván ez egyénenként változó, hogy ki mit szeret.

nagysam

Igaz én ProE-t használok, de már jártam úgy, hogy az anyagvastagság miatt, az egyik oldalon az alsó síkon lévő csúcspontot fogta meg, míg a másik végén a felső síkon lévő csúcspontot. Egyből pluszos méretet ír.

zozo

Basszus, behalt a winyóm. Holnap mentem amit lehet...
A Fusion telepítésekor valami exe file-t töltöttünk le, az adatok kitöltése után, -meg tudjátok mondani, hol keressem majd és milyen néven?

Gondolom elég lesz csak azt átvinni a másik winyóra. Ha nem tudom lementeni, akkor leszedem megint a trial verziót :( elvileg úgy is visszakapom ami a loginomhoz tartozik :)

Most jut eszembe, írt egy könyvtárat is magának... valami /datas főkönyvtár alá...  -azt létrehozza újra elindulás után, -ugye?  Ez most rohadtul nem hiányzott....[#falbav]

Az érthetetlen eseményekhez...
Összeállításkor, amikor már 20-30 komponens/body van a rajzon, veszek fel bázis pontokat a nagyon fontos pozíciókhoz. Ezek akár csak egy kis csap, vagy egy kis kocka, a koordináta rendszeren. Ehhez képest tudom a főbb pozíciókat mérni, bármikor.  Most legutóbb nagyon jól jött!  Úgy 400 komponens beillesztése után, a végső ellenőrzéskor kiderült, hogy az egyik beillesztett komponens elcsúszott/elmászott 4 századot. Visszatoltam a helyére, minden más passzol, mint kutya szájába a tojás. Fogalmam sincs, mikor vándorolt el, a km-es timeline-on meg nem állok neki keresgélni, pedig azért érdekelne :)  (Talán eccer')

vjanos

Na ugyehogy milyen jól jön a felhő alapúság most :)

Szerintem simán leszeded a telepítőjét, ami ugyanaz mint a trial, bejelentkezel, és mindent leszed ami fel volt szinkronizálva

zozo

Jól jön biza' :)  Az acad fájlokat is szerencsére dropboxban, seafile-on tartom és nem a gépen.

-Van valami telepítő fájl is? -na akkor majd rákeresek. Köszi.

zozo

Jani, most segíts rajtam!

A gépem újra topon, (Dell E6420 i5 16GB Ram  500G SSD) fusion fut, hibaüzenet nincs.

Aztán sketchben rajzolok/húzok egy kört, beírom 16, aztán bal klikk. Utána rákattintok, kiderül, hogy 16,06 lett.
5-ből 3-szor csal.

Megfigyeltem, ha az egérmutató nyila közel van a körhöz, akkor hajlamos klikkentéskor a nyílhoz illeszteni a kört.
No de korábban ugyanezzel a módszerrel soha nem volt ilyen gondom. Nem értem. A pontosság 2 tizedesig van meghatározva.
Valamit még a preferencies-ben matatni kéne? Nem látok semmit ami segíthetne.

Annyi változás van, hogy most kiterjesztett monitorra húztam át a fusiont, mert már nagyon fáradt a szemem a laptopot kuksolva egész nap. Ez már csak nem okoz gondot..., bár jobban belegondolva, lehet, hogy a grafikus teljesítményt fogja kicsit? Megpróbálom esetleg, hogy csak a másik monitor legyen aktív.

Természetesen ha enterrel fogadtatom el a beírt átmérőt, akkor rögtön rögzíti és szentírás lesz a méret.

Itt mérgelődök, mert nem jövök rá, mitől lehet. -Van valami ötleted?  -Vagy természetesen bárki másnak.
Köszi.

zozo

Megpróbáltam csak a külső monitoron, akkor is ugyanez a hiba, sőt a laptop monitorján is. Grrrrrrrr!

2vkx6unz

Szia,

Megpróbáltam én is amit leírtál, de nekem ilyen problémát nem tapasztalok. Ha rajzolok egy kört és megadom a méreteket akkor nekem nem változik a méret. Megpróbáltam több módszert is de nem tudom reprodukálni a jelenséget.
Ha beírom a méretet és entert nyomok akkor mindjárt meg is jelenik egy lakat és utána mindegy, hogy enter vagy balklikk nem változik a méret.
Szerintem nem függ össze a mértékegység beállításokkal.

2vkx6unz

Ha úgy adod meg a méretet, hogy beírod majd TAB akkor is megjelenik a lakat vagyis utána akárhogy is mozgatod az egeret nem fog változik a méret. Ha csak beírod és bal klikk, de közben valamiért egy kicsit mozdul az egér mert esetleg túl érzékeny vagy valami más ok miatt. Ja és az első módszer esetén a méret is megjelenik azonnal nem kell külön mértezést csinálni.

zozo

Arról nem beszélve, ha húzok egy egyenest, beírom a méretet, akkor is az egérnyíl végéig húzza a klikkentés után. Nem veszi figyelembe a beírt méretet, ha egérrel klikkentek.

zozo

Eddig win7-en rajzoltam, most váltottam win10-re. Gondolom más is használja és gond nélkül...