Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

55xuwevre

Köszönöm mindenkinek.
Úgy hittem van egyszerű parancs (kapcsoló, ikon ) mint a domborúra, csak én nem találom.

fvmbs7r7e

Sziasztok egy kérdés

Vajon mit hogy kéne állítanom CAM-ben hogy az alábbi képen látható túl nagy lépésköz kisebb legye contour marás közben,
mivel a steppdown csak függülegessen állítható ahogy nézem.

Köszi ha valaki tud segíteni.

34ezsaa6

Amennyire én tudom, nem nagyon. Én a "Stock to leave"-al szoktam játszadozni. Akár több egymást követő szerszámpályát is lehet így generálni, csökkenő ráhagyással. Buta, de működik...

2am4nwzib

Ennyire nehéz lenne?

fvmbs7r7e

Konrúrba én nem tudtam szögbe fordítani meg nincs is sok értelme,mert igazából plusz 1-2 egyenes marás kéne a tökéletes felülethez.
Egyébb funkcókba persze eltudja az ember fordítani de nagyon sok felesleges útat tesz meg a maró.

2am4nwzib

Más CAM-ban ez egy egyszerű művelet.

remrendes

Nekem az lenne logikus, hogy a stepdown csokkentesevel csokkenne a Z iranyu fogasmelyseg. Azzal pedig csokken a lepeskoz is.

fvmbs7r7e

Melyik ez a más CAM.?[#vigyor]

2am4nwzib

Inkább egy megoldás a kontúr/profil marásra!
,,2D kontur,, nem kell lemodellezni 3D-be  
profil-marókat kell használni.

Nagy Csaba

Azt szeretném megkérdezni hogy a fusion képes rá hogy egy megrajzolt test tömeg középpontját meghatározza ?

remrendes

Inspect / Center of Mass

Nagy Csaba

ez gyors volt köszönöm szépen megtaláltam !

vjanos

Szerintem a 3D contour nem a legjobb művelet erre a feladatra...
A leírásában is az van, hogy inkább a függőlegeshez közelebbi felületekre ajánlott, a vízszinteshez közelebbiekre más stratégiák alkalmasabbak.

Próbáld meg pl a parallelt, ott tudsz stepovert, azaz fogásszélességet állítani.
Az "add perpendicular passes" pipával be tudod kapcsolni, hogy merőleges irányban is végigmenjen a felületen.

Aztán ha számít a megmunkálási idő, vagy sorozat meló, lehet érdemes több műveletre bontani: egy contourral lekapirgálod a falakat, a parallellel meg csak a meder alját, azt külön kijelölve.

fvmbs7r7e

Köszi- a paralelt próbáltam egész jó is lett,de az ajánlott fukcíó nélkül,simulácóban jónak tűnik igaz ídőben rendessen rá dob.de biztos jobb a felület.

vjanos

Érdemes egyébként megnézni a pédák közt a "CAM Samples" alatt a "3D Milling" kezdetűeket, azokban több féle finiselő műveletre van példa tenyésztett alakzatokon :)