Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

remrendes

En is ezen gondolkozom.

smalla

Esetleg hozzá tudok járulni a projekthez egy Sapphire Radeon RX 580 8gb-al, ha nem notebook lesz.

svejk

Biztos nem noti lesz, itt a garázsban 24"-van és mellé akarok rakni még egyet, csak sajnálom leselejtezni az A3-as kétoldalas nyomgámat, -bár az is vérzik- aminek a helyére kerülne.

A szemem igen ramaty a notival nem tudok már mit kezdeni.

vjanos

Nekem nagyon bejött a 34"-os 21:9-es monitor, sokkal kényelmesebb, mint két külön képernyőn pakolászni a dolgokat....

gaben

Chrome cast-el ki lehetne pakolni TV-re?
Nem kellene külön monitort vennem.

vjanos

Ja, hát akár... csak aztán sírnának a kölykök a mesecsatorna miatt :D

Játszani jó a TV, de dolgozni sztem nem az igazi.
Ha messzebb ülök tőle, akkor a kisbetüket nem látom, ha közelebb, akkor meg túl nagy a felület, mintha mozivásznat néznék az első sorból....

gaben

Ők már nem néznem meséket, viszont mindenféle egyéb marhaságot, ami miatt az apjuk nem láthatja a kedvenc sorozatait (autókereskedők, GasMonkey, Kindig it Design és az egyéb tudományos műsorokat). [#vigyor]

Arra gondoltam, hogy mivel rajzolni úgyis a nappaliban szoktam, nem a hidegebb műhelyben, talán megtenné monitornak a TV is, de akkor nem jó ötlet.
Marad a notebook.

vjanos

Na ezek kb az én kedvenceim is [#integet2]

Próbáld ki azért, lehet, hogy neked jobban fekszik a TV-n rajzolás.

gaben

[#eljen] [#wink]

Mindenképpen letesztelem amint meglesz.
Persze jobban tetszene egy Smart Fusion360, ahol csak elmondom az elképzelésemet, utána pedig a fotelből nézem ahogy elkészíti az alkatrészeimet. [#nevetes1]

Na jó ennyire nem vagyok lusta, csak az időm kevés mostanában ezekre a kedvenc időtöltésekre.
Rajzolni is szeretek, a gépen is szeretem bütykölni, de valahogy nem fér bele minden a 24 órába.

zozo

Animált mozgásról folyamatos képernyő mentést készíteni, mondjuk gif formátumba... -van erre valakinek bevált módszere, vagy kezdjek keresgélni a neten?

dtb

Mi a végső cél? Mert a kapott animáció mérete nagyon nem mindegy, tehát elsődlegesen azt kéne meghatározni, mit akarsz utána ezzel csinálni? Egy HD felbontású animáció még lebutítva is elég tisztességes.

zozo

Egyszerűen csak szemléltetni akarnám a rajzolt gépelemek mozgását, egy 5-10 másodperces felvétellel. Gondoltam a rajz mellé csatolom emailban ezt is.

Persze a telefonommal is csinálhatok videót, de gondoltam képernyőről is csinálhatok valami sorozatfelvételt. Este lesz időm belemélyedni, most munka van :(

frob

4k tv az az igazi, nekem ez szerepel a tervben mint monitor :D
pc vel kapcsolatban ssd sem mindegy hogy milyen
a normál sata csatlakozósok 500MB/s tudnak, míg az m2 sata ssd-k 3000-et!!!

de ehhez olyan alaplap kell ami tudja fogadni, és ott is van némi csalás oda kell figyelni, mert van olyan ssd m2 es csatlakozóval ami csak az 500-at tudja!

mellé pedig egy 1T winyó( vagy nagyobb) és az adatoknak is van hely, a progik meg a ssd-n a rendszerrel együtt, és lőn csoda minden rögtön indul
a legnagyobb problémád pedig az lesz amikor oda kell ülni egy régebbi gép mögé :) lassu lesz mint állat

vjanos

Szerintem valami külső képfelvevő progi kell.
SnagIt nevüt használtam régebben, azt hiszem tud videót is felvennitalán még a képernyő egy megadott részletéről is.

remrendes

En ShareX-et hasznaltam, de video mentesre. De mintha a F360 tudna animaciot renderelni.