Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

Hmmm... valami installációs problémára hivatkozva nem nyitja meg a DRAWING menüt, azt mondja, hogy teljes uninstall szükséges.
uninstall folyamata

Jól értelmezem, hogy amennyiben az összes fusion és cache fájlt törlöm, akkor az én gépemről is kitakarítja a saját könyvtárát, tehát az összes munkám elveszne?

vjanos

Szomorú lenne ha a felhő alapú program mindenedet elvesztené ilyen esetben. Szerintem csak a helyi gyorsítótárakat törli, a szerverükön megmaradnak a cuccaid, lehet majd kell neki egy kis plusz idő a reinstall után hogy újra letöltögesse.

De ha bizonytalan vagy, nyomj No-t, akkor meghagyja ezeket.
De még nem csináltam ilyent :D

zozo

Köszi, szerintem is "nagyon szomorú" lenne, ha elveszne, [#falbav] ezért elsőre tartózkodok a yes-től.
Kiderül....-Remélem reinstallal megjavul.

zozo

Hát nem egyszerű az élet. Első körben No -t nyomtam, aztán újratelepítés, indítás, de a drawing nem mükszik, ugyanazt mondja, mint korábban. Utána Yes-t nyomtam, de így sem javult meg.

Sőt megtoldotta egy grafikus driver elavulási észrevétellel.
Mondom ok, frissítem, csakhogy ez már a legújabb, ami a gépemen van. Grrrrr!  -eddig semmi baja nem volt vele.

Google keresés azt mondja, a nyelvi beállítást amerikai angolra, gép reboot, aztán fusion el sem indul.
egyik javaslat a megoldásra

Na még elleszek vele, olvasgatok tovább a neten.

Ha valaki ráér, megnézné a gépén, hogy bármely alkatrészre tud-e Drawing modult indítani?
Azért bosszant mert pár hónapja vagy 10db műhelyrajzot csináltam, minden hiba nélkül.

zozo

Huh, tele van a net ugyanezzel a hibajelenséggel. Másnál is jelentkezett a gond.
Legalább látok még egy rakás ötletet rá. Úgy néz ki, hogy a windowst is kell kicsit macerálni az updatelt fusionhoz.

No, majd elmondom mi a nyerő, ha eljutok ma éjjel addig :)

zozo

Végre elindult a DRAWING modul, de a win olyan lassú lett, mint a tetű.
update

Win 7-re nálam a KB4019990 update hozta a megoldást.

Remélem a következő indításnál már gyorsabb is lesz, de most befejezem hamar a munkát :)

Nagy Csaba

Sziasztok ! szeretném kérdezni hogy olyat tud e a fusion, hogy egy szabálytalan alakú tömör tárgy belsejét úgy eltüntetni hogy csak pl egy 0,5 mm es falvastagság maradjon körben ? mellékelek egy képet is miről lenne szó. köszönöm

remrendes

Esetleg a Shell parancs ilyesmi lehet.

Nagy Csaba

totális siker köszönöm a segítséget ! igaz nem enged 0,5 -t csak 0,3 at de  így is jó !

vjanos

Fut már egy ideje egy bizonyos havonkénti kihívás, feladat, főként a Fusion diák licenceseket célozva.

Találtam most néhány videót a megoldásokkal, szerintem jól, szemléletesen elmutogatják a dolgokat, fogásokat

zozo

[#taps]
Biztosan érdemes végignézni a videókat, most hirtelen megnéztem a tekerő kerék készültét, hát a kényszereket sokszor elfelejtem, pedig tök jól jönne időnként.
Most legalább újra előtérbe került az buksimban :)

Nagy Csaba

Sziasztok!
még mindig van egy problémám. A pár poszttal ezelőtti testemet szeretném az orránál picit összenyomni ahogy nézem a videókat ezt a sculpt alatt csinálják és az edit form parancs amit használnak az én testemen semmit nem tudok sem kijelölni sem elhatárolni egy részt ez miből adódik ? mit kell aktiváni vagy az csak tömör tárgyakra vonatkozik ha üreges nem megy ? köszönöm a tanácsokat

izbeki

Csak a T-spline formátumú testeket tudod a sculpt-al szerkeszteni, először át kell konvertálni ilyen formátumra.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Nagy Csaba

igen ezen vagyok csak nem tudom hogy kell . mert nem egyértelmű számomra próbálkozok sketch el és egyéb testekkel van amit enged van amit nem tudok és ha egy meglévő testet próbálok nem követi az íveket valamiért

Nagy Csaba

Tehát azt szeretném tudni pontosan, hogy lehet egy már megrajzolt testet vagy sketchet aminek az alakja megvan. átkonvertálni ilyen t splinre, próbáltam a convertel az egy sík kockás valamit készít, vagy eleve ebben a formátumban kell megrajzolni és letörölni a kilógó részt mert az elég körülményes azt hittem 2 kattintás átváltani ebbe a formátumba :(