Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Valószínűleg több jó megoldás is van :)

- Engrave jó, amit Zozo írt,
- A Trace is, ekkor vagy a vályúk alsó vonalát kell kijelölni, ha valóban meg van rajzolva 3D-ben, ahogy Gábor képén.

Viszont elég lehet csak egy sketch-ben megcsinálni a felületen - 3D-ben így gyorsan lehet sok felületet csinálni, ez néha belassítja a progit.
A sketchre ugyanúgy megy mindkettő fenti, és kis szerencsével nem kell egyenként végigkattogtatni a vonalakat a maróműveletnél, hanem egyben kiválasztható a sketch.

Magát a CAM műveletet is lehet mintázatba (Pattern) rendezni, bár ebben az esetben talán ez a legkevésbé hatékony. :D

Ha ilyen szimpla sík van ahol nincs semmi a szélén, én lehet rámennék a lustaságra, és a piramisok modellezése nélkül egy sima 2D Face vagy 3D Parallel pályával próbálkoznék.
A stepovert jól megválasztva a top height-el vennék fogást, esetleg adott fokban elforgatnám a mintát a pass directionnal.

A szerszám nyilván adott szögű profilmaró.
Esetleg ha 90 fokos a vályú, sima egyenes élű maró, és a munkadarab 90 fokban megdöntve :D

zozo

"Esetleg ha 90 fokos a vályú, sima egyenes élű maró, és a munkadarab 90 fokban megdöntve :D  "

Sőt, már 45 fok is elég  lenne [#kacsint]
Na ez lenne sztem a legeslegutolsó megoldás :)

gaben

Lars a videójában 3D Paralell-el csinálja ezt meg pillanatok alatt, nekem viszont nem megy pl. 45°-os maróval, csak sima ujjmaróval készíti el a szerszámpályát.
Ki érti ezt? [#fejvakaras]
Utána a Passes fülön beikszeli a merőleges haladást és szép napot. :)

Mi lehet a probléma, hogy nem akarja megcsinálni a szerszámpályát a kontúr maróval?

zozo

Ilyenkor kell trükközni, ujjmarót írok, 45 fokost használok :)
A baja talán az, hogy a 45 fokos maró "talpa" 0 mm átmérőjű :)

vjanos

Counter Sink szerszámot választottál, ehelyett Chamfer Mill-t állíts be.
Azt ne kérdezd, miért ilyen válogatós...

vjanos

Áhh, kellett átfogalmaznom még a végén... :D

gaben

Köszi Jani, és azzal sikerült is. [#eljen]

horcsab

Köszönöm a tanácsokat!

Egy speciális sütőgéphez kell, és a sütés formája lesz ezzel a módszerrel kialakítva. De ez még csak terv...
A mintázat sem biztos még, hogy piramis lesz valamint a sütési él formáját kell majd kialakítanom egy felületből.
Erre nekem a Fusion360 tökéletesen megfelel, hogy megtervezzem majd és a későbbiekben módosítható legyen vagy ujragyártható.

Mellesleg jó apropó arra is, hogy jobban elmélyedjek a Fusionban.

zozo

Ne is vesződj vele, 100 féle mintázattal kapható :)

horcsab

Most próbáltam a kiosztást a Fusionban. Vagy a gép gyenge (laptopi i7 4710HQ, GTX860M, 16G RAM, SSD) vagy valamit nem jól csinálok. Úgy lefogja a Fusiont, hogy vagy 30 perc mire továbblép. 1mm kiosztás 50x70mm felületen. A Fusion alap beállításokkal használom.
Ötletek?

gaben

Ezt próbáld követni, nem lesz vele gondod.
Az én gépem is hasonló paraméterű, de csak 8GB RAM van benne és így is elég gyors.

remrendes

Az 1mm kiosztas?
Gyanus volt a videoban levo modszer, szoval kivancsisagbol megrajzoltam 3 fele keppen az elkepzelesed (lehet, hogy van tobb modszer is ra, de nekem ennyi jutott eszembe). Igaz, nem Fusionben, de gyanitom ebben a reszben hasonloan gondolkoznak a programok. Gyakorlatilag a vegeredmeny mindharom esetben ugyanaz.
- Elso modszer, 1 gula rajzolasa es kiosztas 10x10-es haloba (3 parancs)
- Masodik modszer, a sketch-ben rajzoltam ki a kivagando V formakat 2 oldalrol es ezt vagtam ki. (3 parancs)
- Harmadik modszer, mint a videoban, 1-1 sort kivagtam es azt osztottam ki (5 parancs)
Az ujrarajzolasi idok pedig sorrendben: 0.05, 0.09, 0.14 masodperc.

frob

Sziasztok

Nem igazán találok rá a google segítségével, hogy ha előfizetek a fosuin360 ra akkor menthetek csak saját gépre is?

Már ha valaki használja úgy hogy megvette.

Előre is köszi!
R.

vjanos

Nem gondolnám, ez szerintem mindenképp felhő alapú, szerverre is ment.
De ugye lokálba kitudod exportálni a dolgokat.

A fizetős rész szerintem ilyen működést nem változtat meg, inkább bizonyos plusz fícsöröket ad, pl a szimulációban, vagy a nemrég belekerült generatív design.

Egy ilyen kommentet találtam:
"Fusion is now and always will be connected to the cloud for normal saves.

The dev team has stated over and over that they are not going to change it and if that is a problem for anyone then Fusion is not the app for them.

So either get used to it or find something that better suits your needs."

frob

Nagyon köszönöm, hogy ezt meglelted és megosztottad, szomorúan olvasom, valahogy nem vagyok oda hogy a dolgaim felhőbe kerüljenek, akármennyire is biztonságosnak mondják..

Hogy mivel tud többet az edu nál a fizetős....erre sem találtam konkrét dolgod, de innentől nem sok kedvem van érte fizetni sem....

még 1x köszönöm!