Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

Nagy Csaba

Sziasztok ! Egy egyszerű problémám van szeretnék egy 2 mm széles íves srég nútot rajzolni (de csak függőleges egyenesben sikerül )aminek a két vége 2 mm átmérőjű kör. milyen művelettel tudom ezt úgy végrehajtani hogy az ív minden pontja mentén 2mm széles maradjon, hogy egy csavar szépen tudjon csúszni benne tanácsokat előre is köszönöm!

vjanos

Most nem tudom megnézni, de elvileg a Sketch » Slot menü alatti Arc slot lehetőségek pont erre valók: lásd ezt a screencastot

Vagy B megoldásként kiszerkeszteném két koncentrikus körből:

Nagy Csaba

Tisztelt János!
pontosan erre volt szükségem nagyon hálás vagyok a segítségért illetve a videóidat is gyakorlatilag abból tanultam meg felhasználói szinten szerkeszteni!!!

vjanos

Szuper, akkor volt értelme :)

gaben

Szia,

a felületet megcsinálni nem probléma, de, hogy ezt milyen szerszámmal és melyik funkcióval lehetne kimarni azon még agyalnom kell. [#fejvakaras]

Ilyesmire gondoltál?

horcsab

Szia!

Tökéletesen ilyenre!
A maráson még nekem is gondolkodnom kell. Talán 60 vagy 45 fokos gravírtű. Mivel nekem nem nagy felület lenne ami kellene ebből.

gaben

Nem is a marás, mert az egy (jelen esetben) 60°-os maróval megoldható. A gondom a szerszámpálya előállításával van.

horcsab

Igen, csak a szerszámpálya generáláshoz kellene.

remrendes

Lehet en gondolom rosszul, de ide kell CAM? Ez egyenes interpolacio.

svager

Mégis milyen szerszámpálya kell egy ilyenhez? [#nemtudom]

zozo

Engrave is megcsinálja, de én rajzolnék egy rácsot, aztán pycam-mel egy perc alatt generálnék neki kódot :)
A mélységet meg nem nehéz kiszámolni a szerszám szögének ismeretében.

svager

1-1,5mm mélyen

zozo

Milyen anyagba?
Az engrave V-profilt mar, akár több lépésben, csak lehet észszerűbb lenne egyszerre egyik irányban végig menni, majd a következő lépésben arra merőlegesen.

PSoft

Ugyanezt tettem most, Aspire-ben.
Rajzolás,(tetszőleges méretű/osztású rács) szerszámpálya generálás...nem volt három perc.:)

Bár a kérdés Fusion-ra vonatkozott, de én azt...nem ismerem.:(

svager

azt gondoltam valami extra nagy piramisok kellenek
visszaolvastam
"Amit majd szeretnék, hogy egy alulap felületét piramis mintásra kimarni 1-1.5mm mélyen."