Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

smalla

Ezt megnézem, még sose láttam.

Pali79

A szimulációhoz nincs egy jó oktató anyag?

vjanos

Simulation Deep Dive

Pali79

Köszönöm. Amikor a saját géped Z tengelyének szimulációját csináltad, akkor mit állítottál fixre? Én is próbáltam mindenféleképpen, de nem nagyon jött ki értelmes eredmény.

vjanos

Ott az álló torony alját vettem fixre.

De pl volt olyan, hogy egy lap hátuljára direkt csináltam négy 0.1mm mély zsebet (lineáris kocsik helye), hogy azokat tudjam fixként megjelölni.
Halványan látszik a négy kis lakat:

kmajer

Nestinget tud a Fusion?
Adott alakzatot adott területen adott szabályok szerint optimálisan elrendezni?

remrendes

Egyelore nem.

kmajer

Azt hittem csak nem találom, de akkor nem küzdök vele. Köszi

000000000

Aspire 8..9 tudja 2D![#wave]

Pali79

Van a programban előre definiált satu vagy egyéb rögzítőeszköz?

vjanos

Ebben a videóban a pasasnak van egy "Fixture Components" gyüjteménye.

Most nem vagyok a progi közelében, de nézd meg esetleg ez fent van-e alapból.
Illetve a saját projektjeid felett, a CAM-es pédák között is mintha lenne "Workholding" gyüjtemény vagy valamelyik példából át lehet menteni.

uph5fcryd

Sziasztok,
megint egy kis segítség kellene.Egy "kombinált" faesztergát építek, ami terveim szerint marógépként is funkcionál(jelenleg ez a rész tökéletesen működik), meg esztergakénti.
Plusz egy olyan felállást is terveztem ahol a keresztszánra a kések helére egy marómotor kerül, aminek tengelye merőleges a főtengelyre és metszi azt. Így három tengelyem van .
Hol tudom azt kérni a FUSION-tól, hogy ne négy tengellyel számoljon?
Vagy valami más progit kell keresni erre a feladatra?
Köszönettel:
navra

Pali79

A minták között van mindenféle lefogatási lehetőség. Van, satu tokmány, T nútos asztal meg minden ami szem-szájnak ingere... [#taps]

gaben

Sziasztok,

régóta szemezgettem ezzel a rajzoláshoz használható 3DConnexion space navigator térvezérlővel, kíváncsi voltam rá, hogy könnyítene e mindennapos tervezésekben.
Erre ma hozzám vágtak egyet 2 hét tesztelésre. [#vigyor]
Kipróbáltam gyorsan és először idegennek tűnt, de aztán pár perc után belejöttem a használatába.
Jobb kézzel a hagyományos egér a rajzműveletekhez, bal kézzel pedig a térvezérlőt irányítva, baromi gyorsan lehet nézeteket váltani, előre-hátra hozni (zoomolni) jobbra-balra, föl és le toligálni, forgatni bármilyen irányban, stb.
Azt nem mondom, hogy venni is fogok egyet, de sokat fogom használni az elkövetkező napokban, hátha még jobban beleszeretek.
Rengeteg időt tud megtakarítani egy összetett modell vagy alkatrész esetében, szóval van létjogosultsága.

3Dconnexion

Üdv, Gábor

Pali79

Aki ezzel keresi a kenyerét annak megérheti, hobbira igen luxusnak tűnik az ára.