Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Szeretném letölteni ezt a próbáit,de valamiért nem engedi.
Csináltam fiókot meg kitőltöm amit kér és mégsem engedi.
Vajon miért?[#nemtudom][#conf]

happisusu

ibudwmwah

Sziasztok!

Én a Fusion 360 segítségével egy ceruzával rajzoló plotterhez szeretnék g-kódokat generálni Autocad DXF formátumú rajzokból.
 Ezt sikerült is megoldanom. Viszont olyan problémám van, hogy az Autocadban készített sraffokat nem akarja a Fusion megjeleníteni. Így azokat meg sem tudom rajzoltatni a plotterrel.

Sajnos egyenlőre még nem vagyok nagymestere egyik programnak se és ezért kérdezném, hogy :
Tud-e esetleg valami megoldást erre valaki?

Köszönöm

vjanos

Ha jól értem, Autocadból DXF-et exportálsz, és azt hívod be a Fusionba?
Próbálj meg az exportnál más verziós DXF formátumot választani (régebbit).

ibudwmwah

Köszönöm szépen a gyors választ. Sikerült is.[#wave]
 R12/L12 változatban kellett elmenteni és így már szépen mutatja a sraffokat.

Még esetleg egy olyan kérdésem lenne, hogy most jelenleg "Trace" parancsal csinálom meg a szerszámpályát, és amikor a vonalakat kell kijelölnöm, akkor sajnos csak egyesével tudom őket kijelölni. Esetleg létezik erre valami trükk, amivel sok vonalat is ki tudok jelölni egyszerre?

vjanos

A vonalak kijelölése helyett a baloldali fában próbáld meg azt a sketchet kijelölni, ami a vonalaidat tartalmazza.
Azt hiszem itt működik, hogy akkor mindent kijelöl, ami benne van.

ibudwmwah

Ez is sikerült ahogy mondtad. [#taps]

Úgyhogy nagyon szépen köszönöm a segítséget. Így most már elég jól el fogok boldogulni.

svejk

Már vagy 8 éve nem cseréltem asztali PC-t, mindig csak foltozgatva lett.
Gondoltam a Jézuska hozhatna egyet. :)

Milyen videokártyát kérjek bele a most kaphatóak közül, ami lekezel korrekten két 24"-os monitort és a Fusion360 is megy vele szépen.
Az árakat tekintve alulról szeretném megközelíteni a már jó kategóriát.

vjanos

Szerintem a mostani szériákból kb a legolcsóbbak is megfelelnek.
Ha már nem valami integrált vacak, benne lesz a legújabb Directx támogatás.
Amennyire tudom a Fusion Directx alapú, nem profitál sokat a drága CAD-es pl Quadro videokártyák hardveres OpenGL támogatásából.

Memóriából viszont min 8GB-t tennék, és az SSD-t sem hagynám ki.

CPU: 64-bit processor (32-bit not supported)
Memory: 3GB RAM (4GB or more recommended)
An internet connection of 5mbits/s or faster (10mbits/s recommended for Simulation Solves)
Disk space: ~3.5GB
Graphics Card: 512MB GDDR RAM or more, except Intel GMA X3100 cards

svejk

Hmmm... köszönöm, jó hogy megkérdeztem.

remrendes

Ne feltetlen a videokartyaval kezdd. Egy jo alaplap es egy PCI-os SSD legyen a cel.
Szerintem egy hasznalt 4-6. generacios geppel jarnal a legjobban.

gaben

Én tőlük tőlük vettem a használt, de prémium Lenovo Thinkpad-et.
I7-es proci, 160GB SSD, 8GB RAM, NVIDIA NVS 4200M (1GB RAM)
És a lényeg az SSD, mert 2 éve vettem, akkor volt asszem 4 éves, de azóta sincs 20sec-nál többre szükség bekapcsolás után, hogy használni lehessen.
Eddig én is asztali PC párti voltam, de mióta ezt használom Fusion-hez ill. a CNC gépemhez is, az asztali gépemet is hasonlóra fogom cserélni.

s7manbs8

Egy dupla Xeon procis 128GB RAM-os gép jó lenne neked is. :)

s7manbs8