Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszönöm mindenkinek a segítséget, utána nézek a javasolt megoldásoknak.

vjanos

Privátban kaptam egy kérdést egy fórumtárstól aki hengerpalástra szeretne spirálisan emelkedő nútot rajzolni (1.-2. kép)

Valószínűleg több jó megoldás is van...

Én első tippre csináltam egy hengert, aztán a Create > Coil-al rajzoltam egy pl harmad menetnyi rugó "darabot", keresztmetszetnek négyzet profilt megadva a kellő mérettel,  úgy, hogy a külső átmérője megegyezzen a hengerrel.
Az operation-t cut-ra állítva rögtön kivonta egymásból, vagy esetleg a Modify > Combine paranccsal "Cut"-ra állítva kivonható a hengerből a rugó darab...
(3.-4. kép)

lari

Szeretném elindítani a programot, de a következő hibaüzenet jelenik meg: sufficient data not found to switch to offline mode. application will go online now.

Ha leokézom elindul a program, de néhány másodperc múlva bezárul.
Mit tudnék tenni, hogy használható legyen?

remrendes

A virusirtod karantenjaban nincs valami onnan?

lari

Nincs vírusirtóm...

remrendes

Ezt probaltad?

1. (Close Fusion 360) In windows explorer browse to  C:\Users\<username>\AppData\Local\Autodesk\Web Services  
2. In the Web Services directory, right lick on the Login State.xml file and select delete  
3. Restart Fusion 360

lari

Ha jól értem törölni kell a Login State.xml fájlt?
Ha így van, akkor megtettem, de ugyanaz a helyzet, mint előtte.

vjanos

Milyen oprendszer?
Valamilyen tűzfal ami megfogja esetleg?

Az alábbi log fájlokban kéne szétnézni, hátha van valami bővebb infó.
Töltsd fel őket valahova, vagy küldd át emailben, megnézem.

Installation Log Files (for install or update errors):
Windows:
C:\Users\***\Appdata\Local\Autodesk\autodesk.webdeploy.streamer.log

Application Log Files (for issues launching or operating Fusion 360):
Windows:
C:\Users\<username>\Appdata\Local\Autodesk\Autodesk Fusion 360\<AlphaNumeric Folder>\logs  ... (look for all *.log files)
C:\Users\<username<\Appdata\Local\Autodesk\Autodesk Fusion 360\logs ... (look for all *.log files - logs here when login is unsuccessful)

Web Services Log File (for issues connecting to Autodesk servers)
Windows:
C:\Users\***\AppData\Local\Autodesk\WebServices ... (look for all *log files)

vjanos

Még egy ilyent találtam, az adtt helyen levő adott nevű fájlokat is próbáld meg törölni majd azután újraindítani a progit.

Browse to %appdata%\autodesk\neutron platform\options\{alphanumeric folder name}.
Delete NGlobalOptions.xml.
Browse to %appdata%\autodesk\neutron platform\options
Delete NMachineSpecificOptions.xml
Browse to %temp%\autodesk\
Delete the BrowserCache folder.
Launch Fusion 360***

lari

Szia János!

Win7-ről van szó, a win beépített tűzfalával.
Ha a tűzfalat kikapcsolom akkor sem működik...

lari

Ezt nem nagyon értem, hogy hol is kellene keresgélnem?

vjanos

Hu, most hirtelen nincs Windowsos gép kéznél, de azt hiszem a felhasználóneved alatt vannak ezek a könyvtárak, lehet, hogy rejtettek.
Ileltve kb arrafele, ahol az alatta elvő hosszászólásban a logok vannak, C:\Users\<username>\Appdata...

Ez a %appdata% pl egy rendszerváltozó, ami azt mutatja, hogy hol is van az a könyvtár.
Elvileg ha beírod a windows expolorerbe, akkor odaugrik.

lari

Közbe küldtem egy emailt,néhány amiben van néhány fájl csatolva.
A kérdésem még, hogy nem lenne egyszerűbb újratelepítenem a programot, mint keresni a hibákat?
Vagy ilyenkor megjegyzi a Win a beállításokat?

remrendes

Epp ezt akartam kerdezni. Hasznald a Revo Uninstallert, az kitakaritja az oprendszert az eltavolitas utan.

vjanos

Ebéd után megnézem.

Persze, megpróbálhatod újratenni, de nem biztos, hogy nem ugyanez lesz a vége.
Van egyébként saját uninstallerjük is, ami kipucul maga után elvileg mindent. itt egy leírás róla.

Működött egyébként eddig a progi, vagy most próbálod először feltenni?
64 bites a windows, ugye?