Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

A lineárokról letöltött 3D-s rajzról vetítettem át a furatokat sketchre, ami a felfogató lap rajza. Azért sketch, mer sok rádiuszos rész van a lapon, ha ezek meglesznek akkor kihúzom bodyba.

happisusu

szia Jani
az XY síkra rajzoltam, érdekes, hogy az egész egy szimetrikus darab lenne, és a rajzoláskor elsönek a bal alsó ferde élet " szerkesztettem meg" , és azt tükröztem elősször a vizszintes felezőn, majd kijelöltem mindkét bal oldali ferde élt, ezeket tükröztem át a  jobb oldalra. Drawning-ban bal olalon van +0.13 mm míg a jobb oldal megtartotta a pontos rajz( sketc) szerinti méretét. ...................
Megcsináltam negyedszer is ÉS MOST JÓÓÓÓÓ. hát ki érti ezt? vagy van a F360-ban beépített gyakorlatlansági figyelő ami ha lassan klikkelgetek ismétlésre kényszerít???
 NO M1 köszönöm a segítséget. Süsü

frob

Sziasztok
Lehet valahogy nyomtatni fusionból?
Speciel arra gondolok, hogy több A4 lapra szétbontva egy rajzot?
Előre is köszi!
R.

remrendes

Nyomtasd ki pdf-be, azt pedig tudod darabolni.

frob

Elkerüli a figyelmem, de hol van a pdfbe nyomtatási lehetőség fusionban?

2vkx6unz

Lehet PDF-ben exportálni de csak a műhelyrajzot. A modellt nem.

Ha a drawingra váltasz akkor jobb oldalt a menüben.

A 3D-s PDF-t nem ismeri.

frob

köszi
így megtaláltam, bár csak sima rajzot valamiért nem jelenített meg, nem modell volt csak skech, de majd még próbálkozom!

58m03kbt

Megoldható a 3D PDF export is ha nagyon kell, de az fizetős app. Itt a link a próbaverzióra:  https://apps.autodesk.com/FUSION/en/Detail/Index?id=7107230277613697602&appLang=en&os=Win64

gaben

zozo

Az egérkattintásos méretelugrás okát nem találtam meg, rászoktam helyette az enterre, mint Jani is mondta.

Azért tapasztalok érdekes dolgokat még.
Pl. ha egy test éléről/sarkáról indítok egyenest, előfordul, hogy egy századot csal, hiába jelent meg a kis kijelölő kör a sarkon. Rázoomolva teljesen, látszik is, hogy nem a sarokban van a vonal indulási pontja. (százados pontosság van megadva a rajzoláshoz)

Aztán mondjuk adott egy 10x10 mm-es kocka. Egyik facet kijelölöm sketch céljára, pl. XY-t.  aztán 500 mm-rel odébb húzva egy vonalat, a vonal végpontja 1 századdal mélyebben van a síkban, mint a kocka sarokpontja. Tehát a sketch síkjába Z irányban belemerül :)  -de hogyan?  :)

A másik, sketch rajzoláskor adott volt 4 kör, amit odébb akartam másolni 100 mm-t. Hiába jelöltem ki a move-ban a másolást, folyton elvitte magával az eredeti köröket.
Ha lelakatolom, akkor ugye kijelölni sem engedi a move.
Végül azért megoldottam, rectangular pattern-nel.

Ami még zavaró, ha face-szel párhuzamos plane-t hozunk létre, akkor a rácsozás 0 pontja nem az eredeti rajzhoz igazodik, hanem a plane közepére teszi. Az alkatrészre klikkelve alul a tényleges eredeti pozíciót mutatja, a rácson meg valami hótt mást. Nem találtam meg, hogy a grid 0 pontját hogyan lehet eltolni.

Aztán megjelent párszor új kis figyelmeztető háromszöges  felkiáltó jel, ami a grafikus driver frissítését prolongálja.
No, én ennek tudom be az összes pozicionálási hibajelenséget, mert néha egy törlést, vagy egy másolást 5 másodpercig ment el, de volt, hogy csak egy egyenest húztam és az is 5-6 másodpercbe került neki. Ez változó mondjuk.  
A baj, hogy a win10 óta a legfrissebb driver van fenn, nincsen semmi újabb a Dell-es grafikus kártyámhoz.
Próbáltam a korábbi win7-es driverrel is, de azt már indulás után reklamálta :)  Szóval ez a win10 ez szivat, de rohadtul, a win7-tel soha semmi bajom nem volt, pedig csináltam azzal is rengeteg alkatrészből álló  összeállítást.

zozo

Most jutottam el türelmem végső határáig.
A win10-et visszacseréltem win7-re, mert azzal nem volt semmi bajom sokáig.
Hát nem vagyok boldog. Most teljesen korrektül rajzolok, semmi hibaüzenet, pontos minden, mint régen.
Viszont az összeállítási rajzomon, ahol már többszáz alkatrész van, kegyetlenül belassult a gép.
Egy extrudálás például a face bonyolultságától függően 5-30-50 másodperc!  Kellene az összeállítási rajzon még sokat dolgoznom, de kezd kilátástalan lenni a dolog.
Itt egy sketch is tragédia, egy vonalat elmenteni is hosszú másodpercek.
Azokon a rajzokon, ahol max. 50-100 db alkatrész van, hasít a gép mint állat.
Lehet, hogy elértem a videokártyám határát? Sajna nem tudok másra gondolni. Természetesen a legújabb driverek vannak fenn, sőt már a biost is frissítve volt...hátha... -de semmi javulás.

A másik, ti nem vettétek észre, hogy a fusion a frissítéseket követően egyre több grafikus teljesítményt kíván?  Nekem úgy tűnik...
A régi gépemen amin eleinte rajzoltam, ma már szinte alig mozognak a rajzok

Devecz Miklós

Esetleg memória bővítés?

zozo

A vodeókártyának nem lehet adni biosból, nincs ilyen opció.
A gépben meg 16GB van és vadi új fél terrás SSD. A gép gyors, csak fusionnal szívok. (Dell Latitude E6420)

remrendes

Ha integralt a kartya, akkor valoszinuleg elerted a hatarat. Bar ha az NVS 4200M van benne, azzal sem leszel sokkal elorebb.

svager

Ugyanez van nálam is.
Egy ideje úgy belassult,hogy már egy méretezésnél el tudok elolvasni tőbb fórumos bejegyzést.[#falbav]