Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

Igen, lehet az összeállítási rajzból is, de  mindegyik alkatrésznek külön setupot kell létrehozni. A setupok alatt lesznek a hozzátartozó műveletek.

zozo

Nem ajánlom a több alkatrészes rajzot bevinni kód generálásra.
Ma 2 alkatrészt tettem be, amit a terjedelme miatt át kellett fogni megmunkáláshoz.

4 setup készült 10 megmunkálási művelettel. Ez a része simán lement.
Ám ekkor eszembe jutott, hogy kell még egy lyuk, így a modell módosítása után vissza kódokhoz.

Bosszankodva láttam, hogy az összes setup és művelet felkiáltó jelesre váltott. Újra végig kellett menni mindegyiken, volt ahol újra kijelölni a face-eket, furatokat. Ráment fél óra... -grrrrr....

Szerencsére azért a legtöbb paramétert nem felejtette el, de azért ellenőriznem illett.

frob

Akkor összeállítás után jobb ha külön fájlokban van, értem és köszönöm hogy leírtad!
R.

frob

Vilmos Jani milyen nick-en érhető el.
Nézem a videóit, és többször emleget egy általa készített összeállítást, szeretném elkérni tőle, ezért kérdezem.

gaben

Szerinted ki hozta létre ezt a topikot? [#vigyor]
Egy kattintás a legelső lapra és...

Amúgy a gyakorló példákra és egy kis itinerre gondolsz?
Elvileg a gépemen nekem is megvan, majd átdobom.

frob

Jólvan, valóban nem néztem ki hozta létre... :)

ha közkincs akkor nagyon szívesen fogadom, de gondolom dolgozott vele nem keveset, ha nem az, akkor inkább kérem tőle, ne legyen belőle probléma...

vjanos

Beteszem ide is, hátha mást is érdekel:

https://cnctar.hobbycnc.hu/vjanos/Fusion360/index.html

[#integet2]

frob

Itt is köszi!
Nagy segítség!

ydwu0cx0

Üdv!
Köszi ez most nekem is nagy segitség,párnapja ismerkedek
Fusion 360-al.

frob

Sziasztok

Jól gondolom, hogy ha már valamilyen szögben van a marandó felület akkor a 2D megmunkálás nem fogja megcsinálni, hanem a 3D megmunkálást kell felparaméterezni?

R.

frob

Sziasztok

Kezdek belelendülni, persze ahogy most is kérdés még akad :)

szóval van pár komponens, szeretném sorba rendezni, ahogy húzom a fában látszik is hogy hova helyezhetném de amikor elengedem nem rakja át

hogy kellene ezt csinálni?

előre is köszi!

R.

gaben

Üdv,

sikerült fogasszíjat csinálnom az újabb projektbe és jó lenne ha ezt is be tudnám vonni az animációs mozgatásba.
Csinált már valaki hasonlót, mármint fogaskerék/fogasszíj párost egymással összefüggő mozgásra bírni?

vjanos

Fusion letöltési és aktiválási segédlet Kollár Józseftől:

frob

Sziasztok

hogy lehet kész modellről dxf vagy dwg-t készíteni, mondjuk az is jó lenne ha a sketch-eket össze lehetne vonnie egy dxf be.

oka csak annyi hogy aspire-ban hamarabb vagyok a megmunkálással mint fusionban

Előre is köszi!

R.

frob

Hát biztos van jobb megoldás, de egyenlőre kijelölve az egészet, átraktam egy másik tiszta lapra, és úgy megvan, bár még dolgozni kell rajta sajnos hogy visszakapjam mindkét oldalt  rendesen, de haladás ez is, csak azért írom ha valakinek segítség...