Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

m8zmkic73

Na, jó egyszerűsítek. A négyszög egy speciális formája, négyzet kell. Tudod, olyan, aminek minden belső szöge 90°. Már hárman jelezték, hogy szívesen megcsinálnák, már csak arra az alkatrészre várok, aminek a csatlakozója kell, hogy kilógjon a dobozból. Ezen még ülnek a vámosok.

sastas

Na meg azzal a tudással, hogy 18650-es cellát nem igazán tudunk még költséghatékonyan gyártani kb 3500mAh felett. Én Panasonic 3350mAh-s cellákkal dolgoztam, azok 51g-osak voltak.

dn9pjrcv4

Keresek laptopot RS232 porttal.
Ha valakinek van eladó kérem privátba írjon rám.

m8zmkic73

Szia.
Gondolom, hogy azért keresel ilyet, mert nem tudtad használni az USB-soros átalakítót. Ha úgy gondolod, hogy egy próbát még megér, próbáld ki az ATEN termékét. Nekem ez eddig mindenre jó volt.  ATEN UC232 (ha jól tudom, de holnap meg tudom nézni. )

svejk

remrendes

Ha ragaszkodsz a marogepen valo megmunkalashoz es nem lesz szupertitkos a dolog, legyszives oszd meg a megoldast velem is.
Egyszer kellett volna egy hasonlo negyzetes furat, igaz fembe, de a veses korulmenyes lett volna, a szikraforgacsolas meg gazdasagtalan, bar vegul az utobbi volt a megoldas.

m8zmkic73

Szia Tamás!
Már jelentkeztek 3-an, akik azt mondták, hogy tudnak segíteni. Biztosan meg is fogom keresni Őket, ha megérkezik az a panel, aminek a csatlakozója kell, hogy kiférjen a nyíláson.
De azért én is gondolkoztam, mert .... De abba maradtam magammal, hogy gyorsabb, ha ezt egy szakemberre bízom.
Amin én gondolkoztam:
- megcserélem a kis cnc-men az Y és Z vezérlést, és a megmunkálómotort elfordítom 90°-al.
- Nézek és/vagy építek egy kis robotkart, és azzal meg lehet csinálni.

Mindenesetre ha péntekig megérkezik az elektronika, hét végén fúrok, faragok, reszelek, és úgy szeretném odaadni Valakinek, aki megcsinálja.

Az sem titok, mi lesz belőle - az öttusa sporthoz egy kommunikációs modul, ami a 40 lőállást összeköti, és a végére egy számítógépet lehet kötni.

Egyújabbgépépítő

Szia Tibor!

Nekem is volt egy ilyen problémám, magas dobozra kellett nyílást készítenem.
Úgy oldottam meg, hogy a főorsónak készítettem egy kiemelőt, így aláfért a doboz állítva.

A nagyobb gondot a rögzítés okozta, kellet készíteni hozzá egy állványt mert különben nagyon beremegett a doboz.

remrendes

Ertem, koszonom. Marva sajnos nem lesz sarkos, de akkor nalad ez valoszinuleg nem akadaly.
Villamos ember nincs a kornyekeden? Naluk szokott lenni pres szerszam is.

RJancsi

Lézerrel nem lehetne kivágni? Láttam néhány fórumtársnál olyan lézert aminek nincs asztala, csak egy gépépítő profil keret a váz. Azt fel lehet emelni tetszőleges magasságra és alá lehet rakni a dobozt. Azzal szinte bármilyen alakzatot ki lehet vágni.

m8zmkic73

Látom, beindult a brainstorming. Ez jó.

- Tamás. A sarkosság itt nem probléma, még a 2-es maró is jó. A présszerszámot nem tudom, hogyan lehetne használni, az egy fix méret, ahhoz valószínű egy betétet kellene csinálni az én csatlakozóm szerinti adatokkal. Lehet, hogy 2-300 darabnál megéri, de nekem elég 40 darab.
- István. Igen, ez a dobozberemegés egy jó felvetés, eszembe jutott nekem is. Ráadásul a "Z" tengelyem sem egy ipari megmozdíthatatlan darab.
- Jancsi. A lézer akár jó is lenne. De... CO lézer alá nem fér be, nekem kb. 100- 140 mm férne be. Diódalézer: Nem tudom, mennyire kormolná az ABS műanyagot. Illetve milyen lenne a vágási él. Még nincs diódalézerem.

Vízsugaras emberrel beszéltem, az nem járható.

m8zmkic73

Ennek az elektronikának csak a csatlakozója kell, hogy kinézzen a dobozból.

Egyújabbgépépítő

A Z nem okozott problémát, nekem sem ipari gépem van.
A doboz rögzítése a nagy kihívás.
Ha gondolod nagyon szívesen segítek, 40 db nem nagy mennyiség.

ANTAL GÁBOR

Csak ötletszinten ( mert május 6 ig be vagyok havazva )  én CNC sítettem egy hagyományos ( több tonnás ) marót .  Beforgatom a fejet vízszintesre . És úgy marom ki az ablakot a fektetett dobozon .  Mi a gond? Az asztalomon 500 mm is elfér ....

wizpxfi0v

Sziasztok!!lenne 1 kérdésem!kínából milyen marómotor szettet érdemes rendelni(mach3)nem kell vízhűtéses,elég a légh vagy jó az egyáltalán???er11,vagy er16.on gondolkoztam.mi a tapasztalatotok??meddig bírják stb??segítségeteket előre is köszönöm!!ui:link is jöhet