Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

smalla

Szoktak lenni itt pneu munkahengerek, elég nagyok is jó áron, lehet kiadná. csak egy ötlet.

svejk

2 literes PET palack.
Rozsdamentes és bírja a 8 bar-t. :)

jau5ccsn9

Tűzoltók szoktak leselejtezni palackokat. Ha van ismerősöd 1-2e Ft-ért lehet szerezni.

RJancsi

Köszi az ötleteket! Igazából egy ilyet kéne kiváltanom valamivel. Az egyik műszeremben szolgál 18 éve és már többször lett foltozva. Mára annyira elvékonyodott a fala, hogy esélytelen rendesen behegeszteni. Közel 150 ezer forintot meg sajnálok kiadni érte.
(A PET palack is megtenné, de mégiscsak snassz lenne...)[#nyes]

g89ketty

Egy rozsdamantes alufólia szalonképessé tenné![#integet2]

hostya

Szia,
Milyen közeggel használod azt a tartályt, (levegő,víz)..?
Én ilyet, vagy hasonlót javaslok...
Van belőle acél, vagy alu kivitelben is...

RJancsi

Igen! [#awink] Azaz a tartály félig-háromnegyedig van tele vízzel (ráadásul lúgossal), azért van az oldalán szintjelző cső. A víz felett meg 5 bar-os levegő tanyázik. Két csatlakozó kell rá, az alsón csatlakozik a nyomott víz rendszerhez, a felsőn meg kapja a szabályozott légnyomást. Áramlás nincs benne, vagy legalábbis elenyésző (10-50 ml/nap). Egy mérés 3 napig tart, tehát max 1-2 deci víz fogy el belőle.

rotaryfun

Valami kiszuperált halon oltó palack ? De egy új sem a világ pénze abból 2 literesben.

RJancsi

A tűzoltó palackok általában nem rozsdamentes anyagból vannak. Márpedig az jó lenne, hogy ne rozsdásodjon belülről. Nem csak a fal vékonyodása miatt, hanem hogy ne menjen rozsdás víz a rendszerbe.

rotaryfun

Hát akkor még a Festo a legjobb eddig. ez csak 0.75 lit
Ez 5 liter
másik ötösmésik 0.75 ös
Sajna 2 literest nem találtam, ott de a németeknél van egy csomó válogass kedvedre.

szf

Rozsdamentes cső két végét lezárni sekélydomború edényfenékkel. 100-as csövem meg lehet, hogy van. Holnap megnézem.

rotaryfun

Erre én is gondoltam de mire megveszed a csövet megesztergálod a csatlakozókat,megcsinálod a fenekelés, meghegeszteted egy Avi-s al többe lesz mint készen megvenni és akkor még ott a nyomáspróba.

RJancsi

Köszi, de az ebay-es tartályok készen vannak, nyomáspróbásak és egész elfogadható az áruk is. Nem érdemes nekiállni összehegeszteni egyet.

xit3medzv

Ha a kis tartály már megvan, akkor az enyémet nem akarja esetleg valaki megoldani? [#conf]