Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Szalai György

RJancsi

Gondolkodtam ezen is. Pl két gömbcsapot szembe fordítok és közös karral nyitom/zárom őket. Az eredeti karok helyett kell egy olyan, amin a luk 45°-al el van forgatva, hogy a 90°-os mozgás ne a csövek síkjában legyen. Már csak azért is egyedi kar kell, mert az egyik csap ellentétes irányba fog nyitni-zárni mint ahogy a gyár elképzelte.

TROMF22

És ha egymás mellé rakod őket?
Az egyiknek a karját megtartod működtetőnek.
A másikat meg rövidítve - egy csatlórúddal - az elsőhöz kapcsolod.
A karok +/- 45-fok elrendezésével szerintem át tudod mozgatni a teljes 90-fokot.

RJancsi

Az is lehet, hogy egymás mellé rakom őket, de úgy, hogy a működtető tengelyük egy egyenesbe essen. A karokat meg egy 45°-os töréssel induló kengyellel kötöm össze. Valahogy így...

TROMF22

Ha a csövek engedik akkor ez egyszerűbb ...
A csatlósnál mehetnek, kanyarodhatnak a csövek bárhova, a mozgatókarok síkját nem zavarják.

RJancsi

Egy kézi keverőpisztolyt tervezek építeni, ahol az egyik csőben folyadék, a másikon sűrített levegő áramlik egyidőben. Mindkét "közeg" nyomás-szabályzón keresztül érkezik a pisztolyhoz, ahol egyszerre kéne nyitni-zárni az áramlást. Vagy a csapok  vagy a távozó (fém) csövek rögzítve lesznek egy alaplaphoz így nem mozdulnak el egymáshoz képest.

ANTAL GÁBOR

Nekem is volt hasonló gondom .Én 3 fogaskerékkel oldottam meg anno  ( a középsőt fordítottam el egy karral . De miért nem használsz tolattyús eszközt amit direkt erre találtak fel ?  Mert olcsó cserélhető eszköz kell amit kidobhatsz?

RJancsi

Természetesen nem mindegy, hogy mennyiből hozom össze. Mivel "kísérleti" darabról van szó, egyenlőre az sem biztos, hogy életképes lesz az ötletem. Ha igen, akár piacképes kialakításban is lehet majd gondolkodni. Most csak az a lényeg, hogy lehetőleg egyszerűen, könnyen beszerezhető (és cserélhető) anyagokból összeálljon a mintadarab.

vjanos

Pont a 3 fogaskerekes megoldásra gondoltam, mikor először olvastam :)

gaben

Sziasztok,

keresek 90 fokos RJ45 csatlakozókat vagy akár valami adapter félét, amivel megoldható a kis helyen történő fordítás.
Ahonnan az UTP szerelő készletemet vettem tavaly, ott nem találok ilyesmit, illetve máshol is csak kábellel együtt.

Köszi, Gábor

gaben

Valami ilyesmire gondoltam, mint a képen, persze jobb lenne szerelhető változatban.
Ha nem beszerezhető értelmes áron, akkor rendelek innen.
kábelfutár

remrendes

svejk

iIsmerem az érzést. :)

Én már ajánlottam, hogy át kellene állni az egyenes panelba forrasztható aljzatra.

gaben

Köszi, az ehhez hasonló horror árú cuccokat én is megtaláltam.
Azt hittem valakinek már volt tapasztalata  a beszerzésével.
Majd holnap beugrom a kedvenc műszertechnikás üzletbe és ott is felteszem a kérdést.

Üdv, Gábor