Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Esztergapadom az még akad, de egy ilyen kis bolhacirkusz menet miatt biztos nem állok neki gyorsacél menet-lyuk-kést köszörülni. Mert van gyári menetkésem 55 és 60 fokos is, de azok jóval combosabbak (16x16-os kés való a gépemhez).

Révész Richárd

udr95i4vu

SOS!
Keresnék 25X1.5 mm es varrat nélküli rozsdamentes acél csövet.
Tud e valaki olyan helyet ahol darabokat is adnak el.
1-2 méter kellene csak !
Magánban légyszi ha valaki tud céget.
Köszi
Abit

laser22

Sziasztok!

Én elsősorban fával foglalkozom, de időnként szükségem van arra, hogy műanyagot, rezet vagy alumíniumot megmunkáljak. szeretném megkérdezni, hogy találkoztatok már ezzel a keresztasztallal?

Keresztasztal

Üdv.
Károly

svejk

Csavart, alias "menetfúrót" gondoltam esztergálni...

borvendeg

Szia!
Nekem van proxonn MF70-es gépem. Annak a koordináta asztala kapható külön. Szerintem ez annak a koppintása. Fához elég jól használható, puha fémekhez határeset. 6-os maróval használtam maximum és nagyon pici fogásokkal. Szóval az olcsó szerszámért idővel adózol.

A sínjei aluból vannak és bronz betét van benne. Elég sokat kell állítgatni mire jó lesz. A "tekerőit" én nagyobbra cseréltem, jobban kézreálljon.

RJancsi

Ja, félreértettelek. De végül is mind1, a hasított csavar kirágta a menetet. [#nevetes1]

ra8nsmk6w

Nincs másfél kiló! Ez a paraméter mindent elmesél tartalmasan.

svejk

Közben megnéztem lett volna csavar is, menetfúró is kölcsönbe.

4g68ngash

ra8nsmk6w

Ebben a formában csak a fontos sikokat fogod tudni meg köszörülni. Ezek beállitása is egyenként sok mellékidőt igényel. Egy furatkést már örület lesz a segitségével belátható idő alatt elkésziteni.
Itt most 1db-ról van szó.
Magáról a kis keresztasztalról!
azt a kis 1.5kg-ot meg kellene 20x-ni, hogy bárakármilyen fém forgácsolást végezni lehessen megbizhatóan, hosszútávon.
Szerintem a rapid esztergakést kézben gyakorold köszörülni.
Komoly tapasztalatokat tudsz viszonylag rövid idő alatt szerezni és az kellő önbizalmat fog adni a jövőben.

laser22

Köszönöm a válaszokat. Lebeszéltetek róla. Néztem a Proxxon maróját,de annyit nem ér meg nekem, akkor inkább előveszem időnként a satut meg a reszelőt.

4g68ngash

OK, eddig kézből készítettem a késeket, de úgy gondoltam precízebb/jobb/szebb lenne ilyesmivel.

kart emg

Szia!

Ha netán egyszer mégiscsak szükséged lenne egy kis keresztasztalra, itt egy példány (nekem nincs, és nem is áll érdekemben az eladása :-))

HBM LCT-180 Keresztasztal

Képen kb ilyen:

Raktáron van, vétel előtt kézbe lehet fogni.

RJancsi

Sziasztok! Nem épp CNC, bár ki tudja... Létezik "kétkörös" kézi pneumatikus csap ami egy kezelőkarral két független pneu csövet nyit és zár? Mindenképpen kézi kellene, levegős vagy elektromos szelepekkel tudom, hogy meg lehet oldani.