Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Biztos én vagyok a hülye, de nem értem. (Igaz, soha nem is értettem...) Az első sor pipa: 1/4" = 6,35mm, OK. De, könyörgöm, hogy jött ki a második sor bármelyik adatához az 1/4"?

Tényleg nem kötekszem, csak soha nem tudtam felfogni a colos méretek titkát. Hasra mondok egy számot (mert nem emlékszem a konkrétra): 5/4-es valami alkatrész. A kezemben volt, mindent megmértem rajta, de soha nem jött ki a megadott szám. És nem egyet próbáltam megfejteni. Azóta, ha valami vizes dolgot kell vennem, akkor viszem magammal a mintadarabot. Meg sem próbálom megfejteni a méretek titkát... :)

vadember

Mit vársz egy olyan nemzettől aki még a nevét is fordított sorrendben írja? [#vigyor2]

dezsoe

:) Akkor fel vagyok mentve? [#circling] De most komolyan. Azok az emberek, akik fejből vágják keresztbe és hosszába, hogy mi mennyi, ők megszokták/megtanulták, vagy tudják a Szent Titkot, hogy mégis mi alapján lehet meghatározni egy ilyen bigyó méretét.

svejk

UNC, UNF, UNEF meneteknél az átmérő colban majd a menetsűrűség, hogy hány menet van 1 coll hosszon.

A vizes, gázos dolgok( C vagy G jelölésű menetek) itt nem a menet külső átmérője hanem a cső belső hasznos mérete a mérvadó, persze ez is csak közelítéssel. A menetsűrűség mint a fentinél.  

Aztán még vannak az NPT, NPTF  kúpos menetek, amerikában ez használatos inkább a csövezéshez.

minden valamire való műszaki oldalon találni táblázatokat, pl.itt is.

svejk

Most fordítsuk meg!
Azok az emberek akik értik a C# nyelvet..... :)

Dezső

dezsoe

Anyám borogass... (vagy inkább sörögess!) Tehát a cső belső átmérője. [#fejvakaras] Csak nekem tűnik agyrémnek? :) Jó, akkor maradok továbbra is távol a vizes/gázos szakmától, de legalább tudom, hogy miért nem láttam semmilyen összefüggést a méretek és a rájuk írt számok között! [#falbav]

dezsoe

Hát, azért az egy egzakt tudomány, csak vagy értesz hozzá, vagy nem. Vagy meg akarod tanulni, vagy nem. :)

Dezső

Kapcsolási rajzot keresek a foton látható 3D bemérő kijelzőhöz.

svejk

Nálunk van több amerikai gép, én általában szeretem őket.
Az UNC meneteket/csavarokat sokkal barátibb kezelni mint metrikus társaikat.
A főbb befoglaló méretek el vannak intézve általában legkisebb 1/4 coll, vagy többszörösei végződéssel.
Ha valami ennél sokkal kisebb, vagy nem fejezhető ki "egész" törttel, nemes egyszerűséggel a mill-t használják, vagyis a zoll ezred részét.

Mindenbe belerakják az anyagot, a 2"-os zárszelvényük falvastagsága 1/4". (persze biztos van náluk is gyengébb)

A kezelszervek, kapcsolóik elnyűhetetlenek.
Minden 110 V-ról megy a PLC-k is közvetlen fogadják és kiadják a 110 V váltót.
A kezelőpanelokon a visszajelző lámpáikba meg mindegyikbe beleszereltek egy kis 110/6,3V os trafót és az izzó 6,3 V-os. Először csak néztem mint Rozi a moziban. :(

D.Laci

"Tehát a cső belső átmérője."
Valóban furcsa, de  azért használják így, mert könnyebb számolni a csövön áthaladó közeg mennyiségét.
Nem kel fejben tartani a cső két átmérőjét, ennek ellenére meg kel tanulni... na ezt kiérti :(

PSoft

Kedves "Rozi"![#kuss]

Ha legközelebb felém jársz, adok pár darabot.[#nevetes1]

svejk

Ez anno valami ragályos betegség lehetett? :)

No meg még az a visszajelzőjük tetszik ami gyakorlatilag egy furatba megy, de négyfelé van osztva, négy kis izzónak, akár különböző színben.

Azt hozzá kell tenni hogy ezek a 90-es évekbeli gépek, a gombok is harminc..(mennyi is?) átmérőjű furatba mennek.

svejk

PSoft

Talán, 34-es volt a furat?[#nemtudom]
Ezek már, 22-es furatba valók.
De, ott a hétszegmenses, egydigites Moeller, szintén 22-es furatba.
A múltkor a kezedben volt...elvihetted volna.:)