Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok,

remélem, jó helyen járok, és tudtok nekem segíteni; én nem CNC gépet szeretnék építeni, nem is vagyok műszaki ember igazából, hanem egy alkatrészt szeretnék legyártatni, egy teleszkópvilla felső vállát, aluból. Az egész villa, amibe kell,nem ér 50e-nél többet, így a legfontosabb szempont az ár, jó lenne, ha 10e alatt maradna, különben többe kerül a leves, mint a hús, szerintetek ez reális?  
Amúgy az alkatrész így néz ki;

http://kepfeltoltes.hu/view/090102/MANITOU3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>kép1

http://kepfeltoltes.hu/view/090102/MANITOU_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>kép2

Egy ismerősöm írt hozzá programot Solid Edge-ben, CATIA, IGES, STEP és PAR kiterjesztéssel vannak meg ezek.  

Ha valaki tudna valami okosat mondani erre, azt megköszönném.  

Üdv!

j3rx6bsjd

Szia!
Ez attól függ,hogy mekkora a kiinduló nyersdarabod,de gyanítom,hogy megfelelő alu anyag használatánál csak az anyag 10000Ft+ a munkadíj,bár nem írtál befoglaló méreteket.
Egyébként,ha nem sürgős beszélhetünk róla.

000000000

Az idom egy 18x6x3 cm-es testbe elvileg belefér, a két szélén a becsúszószárak átmérői 3 centisek, a villanyak meg 1.1/8*2.54 cm. Egyáltalán nem sürgős, szegény villa már évek óta áll, nem lenne baj nekem, ha valaki a munkahelyén faragná ki feketén, vagy a sulijában, hónapok alatt, a lényeg számomra annyi, h használni tudjam, és a végösszeg alacsonyan maradjon. E célból pl, ha az számottevően egyszerűsíti a dolgot, a könnyítő furatok elhagyhatóak róla.

2nbj3n5m

Faragd ki fából vagy habból és 1700Ft/kg-ért
leöntetem aluból.
Janko

000000000

Gondolkodtam azon, amit írtál, de az a baj vele, hogy ha ki akarom faragtatni, akkor ugyanott vagyok, mintha fémből faragtatnám ki, csak gondolom, olcsóbb és gyorsabb, és azután még ugyanúgy kéne vinnem esztergályoshoz pl. a csavarmenetek, bemetszések miatt,  
én magam meg nem nagyon tudnám kifaragni a szükséges idő, szerszámok, szakértelem hiánya miatt. Legalábbis elég pontosra nem, márpedig nagy eltérések nem lehetnek, mert ha nem a megfelelő helyen vannak a középpontok, a szárak csavarodnak, és jobb esetben csak a tömítések és a perselyek bánják, rosszabb esetben reccs.

svejk

Egy esztergagép felújítása kapcsán Antal Gábor ajánlására felhívtam a http://www.pikoindustria.hu/index.php?m=termekeink&am=termekek_lanchajtas&item_id=501" TARGET=_fnew>Piko Industria kft-t

Besz@rás...
az 1 modulos 40 fogú  664 Ft
a 80 fogú 1473 Ft
igaz az agyat nekem kell kialakítani majd.

1m hosszú balos TR14x4  6500 Ft de ez csak 3 hét múlva jön meg..

Nem hiszem hogy valamelyik használgépkereskedőnél is ennél olcsóbban megkapnám

Telefonon beszéltem velük, nagyon segítőkészek.

SquirrelTech

Acélból?
Csak mert ezt a két fogszámút pont tartalmazza a kis keleti háromszázasok garnitúrája is. De persze műjanyagból... Simán széthasadt az egyik 80-as és még csak terhelést sem kapott igazán nagyot, mikor ez történt (menetet vágott).

43pbwjg8s

Én a multkor a Techkon-on akadtam ki hasonló módon.
Az egy modulos kerekek ott is jócskán 500 alatt kezdődnek.
Nem akartam hinni a szememnek.

SquirrelTech

Hát ez mindinkább csak örömre ok. :)
Amin én kiakadtam, hogy egy csodaszép V alakú repedés keletkezett a fogaskeréken ~1.5mm-re kinyílva a végén. Mintha feszültség lett volna az anyagban, de nem is kicsi. A műanyagos szakkönyv meg pont arról mesélne, hogy miért előnyösebb a műanyag feszültségek tekintetben fogaskeréknek...

4um5b65d

Nem repedés az, hanem állítható fogaskerék....
[#nyes]

43pbwjg8s

Én a műanyagot elfeledném.
Szépen nézne ki a sebességváltóban. :)

svejk

A honlapon ott az infó, C43 anyagból végmegmunkálás után hőkezelhető.
http://www.pikoindustria.hu/index.php?m=termekeink&am=termek_fogaskerekhajtas" TARGET=_fnew>Anyagminőség, egyéb infó

4um5b65d

Azt is figyelembe kell venni, hogy olajos rendszerű e az a váltó. Sok villanymotor hajtóművében a motortengely acél fogaskereke egy műanyaggal találkozik első körben, mert nem bírná egyéb esetben a fordulatot a két edzetlen fém kerék olaj nélkül.

svejk

Igen, az én kínai gépemben is van egy műanyag kerék, többek közt azért, ha elfelejted kikapcsolna az előtolást ez törjön.
A normál esztergágon az előtolás hajtásláncában van tervezett"törőelem" és/vagy bizonyos nyomték felett racsnizva megcsúszó tengelykapcsoló, illtve kikapcsolja az előtolást autómatikusan.
A kinai gépeknél ez a műanyag egyszerűbb és megfizethetőbb. Az más kérdés hogy kicsitt alulméretezett esetleg, vagy már előtte egy nagyobb fogásnál megrepedt.

43pbwjg8s

Érthető. Azért egy villmamos alkalmazást nem lehet össze vissza kenni bármikor és bármivel.
Az edzés hiányát csodálom.
Persze ezeknél az alkalmazásoknál másak az igénybevételek és a követelmények.
Nem eszi meg túl gyorsan a fém a műanyagot?