Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Szerintem elszíváshoz ezek a csövek vékonyak. Ezek nem elszíváshoz valók, hanem sűrített levegős fújáshoz.
Aztán a morzsaporszívó se elég erős erre a célra. Persze attól is függ, hogy mennyire tudsz közel menni a cső végével ahhoz a ponthoz ahol keletkezik a por, és ott van-e egyéb forrásból (pl, a szerszámot forgató motortól) származó légáramlás.

e6bkdgi5f

Végül is bementem a Nóniuszhoz Szegeden és vettem csövet, nyomtam a végére egy 3m-es benzintömlőt és egy morzsa porszívót. Való igaz, nem túl nagy a szívóerő, de azért van.
Még nem tudtam használat közben kipróbálni, de valamelyik este megteszem. Szerintem, ha a benzinslagot kicsit rövidebbre tudom venni felszerelés után, akkor azt a finom port, ami marás közben keletkezik simán fel kell, hogy vegye...

svejk

Fújáskor, vagy folyadék szállításakor is, de elszíváskor még fokozottabban figyelni kell hogy minél nagyobb keresztmetszet legyen a csővezeték és csak a legutolsó fázisban szűköljön el.
Lehet hogy csak valami mikro-munkákhoz akarod használni, de az a morzsaporszívó+3m benzincső (gondolom 6mm-es belsővel) igen szerény elszívást jelenthet. Hozzávezetésnek talán még a villanyszerelési gégecső is jobb lehet.

000000000

Nagy dilemmában vagyok, már elég rég óta rajzolgatom a gépem és gyüjtöm az infókat viszont van amin nem tudok dűlőre jutni, mégpedig a megvezetés.
Az egyik lehetőség hogy megveszem a lineáris vezetéket kocsikkal együtt relatív méreg drága pénzért, a másik lehetőségem pedig hogy huzott csiszolt kracélből csinálom a megvezetést és görgős illetve csúszóperselyes megoldást használok. Szerintetek melyik a jobb illetve alkalmazhatóabb megoldás? illetve "házilag" melyiket lehet pontosaban kivitelezni.
Lehet hogy bonyolultabb de én valahogy szivesebben gondolkozok a köracélba bár annál meg azt nem tudom hogy hogyan lehet megoldani hogy nelegyen belógása. mert x-y te4ngelynél közel 2 méterről és 1,4 méterrül beszélünk,
 Marassak hozzá alátámasztó profilukat és ne csúszópeselyes megoldás legyen hanem mindenhol görgős? elvileg megvalósítható és gondolom akkor a szintezésével nem kell bajlódni mert ha pontosan vannak kimarva a támasztó profilok akkor ugyebár mindenhol pontos less.
Szerintetek mit csináljak

ra8nsmk6w

A vázolt két megoldás nem alternativája egymásnak, sajnos árban sem. Ha teheted vedd meg a lin. vezetéket. Használatával gyorsabban, pontosabban lényegesen kevesebb ráforditott munkával kiegyenlited a számlát de a két megoldás között azért lehet zongorázni.Igy egy lényegesen értékesebb gépet nyersz.

3k74cecek

Ilyen méretű gépet már gondolom nem csupán hobbyból akarsz csinálni, és nem 100ezer Ft-od van rá összesen. Nem írtad, hogy mire akarod használni a gépet, mekkora terhelése lesz. Ezt pedig tudni kellene, mert enélkül nem lehet érdemben válaszolni.

s5f8tmfv3

Tud valaki segíteni csavar beszerzés ügyben? M3x75mm-es csavart keresek süllyesztett fejűt (lehet hosszabb is) de nem találok. Összesen 4db kellene, ha van valakinek ilyen szóljon!

svejk

Gondolom valami összehuzató csavar..
Nem hinném hogy találsz valahol, biztos nem katalógus darab.
M3 menetes szárból megfelelő hossz és egy 15-20 mm menettel ellátott süllyesztékbe kovácsolni hidegen. Az 5.6-os menetesszárral menni fog még hornyot is tudsz bele végni. Bár az esztétika nem tudom mennyire szempont.

s5f8tmfv3

Igen, egy léptetőmotor csavarjai. Katalógusban nem láttam ilyen hosszban. Köszi a tippet, lehet hogy ki kell próbálnom.

lari

Tudna valaki segíteni abban, hogy golyós anyához hol tudnék elérhető áron méretre vágatni orsót? Olyan cég érdekelne ahol pld egy méter alatti mennyiséggel is kiszolgálják az embert...Köszönöm!

000000000

Próbáld meg a "Megnemnevezhető"cégnél, ők vágnak méretre.

lari

Huhh.... ebből most biztosan értenem kellene, hogy melyik cégről is van szó de sajnos nem értemmmm???

nv5firipz

Sziasztok!
Van valaki aki foglalkozik alu alapanyagokkal? 40*30*2mm-es alu téglaszelvény kellene.

000000000

Sziasztok!
Egy kérdés . tud nekem mondani valaki egy olyan oldalt ahol nem csak a lineáris vezetékekekt hanem esetleg az árukat is meg tudom nézni. .  ??
A teherbirásuk és stab paraméter alapján már nagyjábol kiválasztottam hogy elvileg melyik lenne a jó csak azért az ár nagyban befolyásoló tényező pláne mert vannak olyan sin+kocsik amik egymással helyettesíthetőek. .  gondolom mindegyik egy kicsit mást tud de valószinű hogy az ára közö9tt is nagy különbséget vannak

000000000

A "Megnemnevezhető" cégnél adatlapok,árak, minden fennvan, tudsz interneten is rendelni.