Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

A lényeg a HobbyCNC-knél és szinte minden olyan gépnél,ahol pontos megvezetésre és számítógép álltal vezérelt mozgatásra van szükség a következő:
Vannak szánok, szánrendszerek /ezek a már előbb említett X;Y;Z stb. koordinátákban egyenesen elmozdulo egységek/ melyek általában vezető párokon mozdulnak el.Ezek kialakítása lehet rúdágyas, alátámasztott körszellvény keresztmetszetű, ill. ugyanez kettős kivitelben, golyópályás ún. Monorail rendszerű stb.,stb,stb,És van a léptető vagy servo motorod, ami egy menetes orsót - ami lehet normál métermenet /ez a legolcsóbb,legpontatlanabb/, trapézmenet /legelterjedtem a hagyományos szerszámgépeknél/ és golyósorsó /legpontosabb,legdrágább/- mozgat, áttétellel vagy direktbe, azért,h a menetes orsódon lévő és a szánrendszereden található "kocsihoz" rögzített anyát mozgatva a megfelelő pozícióba vigye a kocsit, ami hordozhatja a munkaasztalt, másik szánt ill. a megmunkáló motort.A gépágyadhoz /ha az már tartalmaz egyben   valamilyen megvezetést/ vagy géptestedhez pedig mindezeket a dolgokat rögzíted és máris kész a mechanikád.

e6bkdgi5f

Hali!

Tudnátok segíteni, hogy újonnan hol érdemes lineáris csapágyat beszerzni?
Ahogy látom az INA csapágyak viszonylag olcsóak, nem?
Tudnátok pontos típust mondani, hogy 16mm átmérőjű lineáris tengelyhez milyen csapágyat kell keresnem?

Köszi és üdv

nv5firipz

Én SKF boltban vettem. Forgalmaznak INA csapágyat is. KB16UU tipusszámmal zártat. A nyitottat OP vagy OPS-el jelölik.

e6bkdgi5f

De nekem zártra van szükségem, ugye? Nyitottat mikor kell használni?

Megkérdezhetem, hogy az említett KB16UU-nak mennyi az ára?

Üdv.

279nwbpsa

Szia Csaplar!

Én a Paulusz csapágyboltból rendeltem H. Miklós  
fórumtársunk tippjét követve.Postaköltséggel 10db csapágy 30-as tengelyhez 36000ft volt.
A számuk:06 52 430 636

nv5firipz

Nyitottat akkot kell használni, ha a tengelyed alá van támasztva. Ez a C alakú csapágy.
Az árára nem emlékszem, meg kell kérdezni.

279nwbpsa

Az általam vásárolt csapágy KH3050PP névre hallgat,zárt kivitelű(nem alátámasztott tengelyhez való),kétoldali tömítő gyűrűvel van ellátva.
CX gyártmányú(lengyel),nem a legjobb fajta,de nem is a legdrágább.

000000000

Vaterán UJ!bontatlan INA Lin. csapágyak Fixáron 800 - 1400 HUF-ig daniella97 az eladó.Én már vettem tőle sokat és mindegyik jo volt!
INA KH1630PP itt a link.:
http://www.vatera.hu/linearis_csapagy_ina_1630_105417701.html

yx5zjs8he

A krómozott rúd (dugattyúszár) nem jó lineáris vezetéknek.

yx5zjs8he

Egyrészt a krómozott rudak f7-es tűrésűek, tehát jónéhány századdal alatta vannak a névleges méretnek, másrészt a krómozás nem szereti a pontszerű terhelést - repedezik, lepattog.

000000000

A Hidropressnek van nem krómozott lin tengelye is, de a neten levő árlistájuk régi, a valóságban drágábbak.

000000000

Ha az általam belinkelt oldalt valaki betöltötte volna és legörgeti a lap aljára ahol a Lineáris tengelyek szerepelnek, akkor az előző 3-4 komment nem jött volna létre[#beka3]...
Ma hivtam fel őket és tényleg a régi árlistájuk van fennt, amit biztosra tudok,h a 14mm nek folyómétere brutto 2970HUF.
amugy nem krómozottak,hanem "csak" köszörültek meg persze kéregeddzettek,h tudják a HRC60-64et
Szóval akit érdekel:  
http://hidropress.webgeneral.hu/index.php?page=/index_belso.nml&subpage=/hu/kromozott_rud.nml
lap alja, Lineáris tengelyek!

bks4mru

Vigyázz! A hydropress árai 3x-osai a közölt áraknak. 4m 10-es lin.csap. 9000ft.